när det är dags för en paus


När huvudet är för fullt och tungt tack vare plugg, storstadsoljud och för mycket koncentration blir det lätt hänt, alldeles för lätt faktiskt att man sätter sig vid datorn och webcam-ar med personen som råkar befinna sig närmast.
Tänker kanske publicera de bilderna (speciellt den med min vita ansiktsmask som togs igår) inom en snar framtid, men tills dess bjuder jag på lite andra, mer normala ego-bilder - egentligen tycker jag dessa är lite fåniga - men hey, man måste ju "spana in"/skratta åt sig själv lite också ;) - kan ju vara kul att titta tillbaka på sedan när man är 30+... okej då, 80+! ;)

Använde HDR-stil på dessa bilder, så ifall det ser lite mysko ut så vet ni varför!





såhär startar vi dagen


Det var längesedan ni fick se en eller två frukostbilder, så här kommer dagens. Är väl det enda intressanta som händer idag, förutom plugg, en vända till universitetet för terminens sista svenska, lite ärenden i centrum (som att införskaffa de där ljusa jeansen jag hittills inte har kunnat bestämma mig för om jag vill ha - och en mintgrön blus - som jag kanske kommer att använda i sommar, på något födelsedagsfirande!

För övrigt så mår jag prima skinka, trots skitvädret - och om det nu är någon som har sett "skräckbilden" på mig tillsammans med min syster - som HON laddade upp på min facebook-sida, så kan jag väl säga såhär att ansiktsmasker ska man använda två-tre gånger i veckan!
Trots det faktum att man ser ut som en korsning mellan en av medlemmarna i Kiss, en venetiansk mask och flickan i The Ring... att sedan just den bilden cirkulerar runt på fb går väl inte att göra så mycket åt, det bjuder jag liksom på - och det är faktiskt fasligt roligt när man tänker efter :D
Och vet ni vad som är ännu roligare?
H-Ä-M-N-D
;)



Jordgubbssmoothie från Juicebox (att gå upp extra tidigt bara för att traska in till centrum och köpa en smoothie tycker jag förtjänar en applåd ;), honungsmelon och macka med tonfisk och tomat. Det kanske ser ut som en skum kombo - men alla smaker passar alldeles utmärkt tillsammans!


hotter than fire, cooler than ice


Ursäkta mig, men nu kommer ett konstigt inlägg! Så här en vecka kvar till skräcktentan - så är både jag och alla jag känner som pluggar helt slut i skallen. I vår lägenhet tävlar jag och mina syskon om vem som kan sucka högst och längst, vem som kommer att hoppa ut från fönstret (3 våning) med huvudet före först, exakt på vilket sätt vi ska göra oss av med studiematerialet såfort tentorna är förbi...
Vi lyssnar på fjortismusik, drar skämt som absolut ingen fattar - inte ens den som står bakom skämtet, säger "vaaaa?" såfort någon tilltalar oss... allmänt konstigt är det den här tiden på året!

Tar man då ett steg tillbaka, "ut ur sig själv" så att säga och granskar hela den här situationen som en vanlig åskådare så ser man att vi är omogna, barnsliga, löjliga, stressade, sura - och det spelar ingen som helst roll hur gammal man är - vilket leder till ett beteende man i efterhand inte är direkt stolt över!
Men jag måste ändå erkänna att jag försöker att inte stressa upp mig alldeles för mycket, försöker vara lugn och mogen, allt det som förväntas av mig faktiskt! Kan jag så kan jag, kan jag inte så är det väl inget mer med det - man kan bara göra sitt bästa!

Och förutom att släga ur mig den ena konstiga kommentaren efter den andra (or so I´ve been told) - så är det här min favoritlåt just nu - vilket bara bevisar i vilket stressat tillstånd jag är i just nu :)  
Inget ont om artisten - men är det något han verkligen bemästrar så är det THE dancemoves!
När jag är som mest stressad och nervös skulle jag helst av allt röra mig genom livet och den stressade/nervösa situationen precis som Eric Saade gör i den här videon - vet inte varför dock, har bara fått för mig att jag skulle vilja det!
Riktigt, riktigt SUPERCOOLT!




we need to take it back in time, when music made us all unite


Idag har jag pluggat, besökt min frisör för lite färgning (bara till min naturliga hårfärg, eftersom solen det senaste, speciellt månaden vid havet "förstört/blekt mitt hår" och lite hårbottensmassage, eller skalp- och hjärnmassage som min kompis säger. Vad det nu heter så är detta nog det bästa som finns! Jag skulle kunna sitta i stolen i evigheter och bara önska att massagen aldrig tog slut. Så sköööööönt... så skulle jag vilja starta varja dag!
Väl i frisörsstolen passade jag på att plugga, och min frisör tyckte att jag var så duktig att jag fick en... godisklubba! Nädå, jag fick rabatt istället ;)

Eftermiddags- och kvällstimmarna spenderades på universitetet med svenska.
OCH! Vi här i Ljubljana har alla varit med om en liten-liten jordbävning på morgonen. Låg fortfarande i sängen när jag kände ett lättare skalv, men jag tänkte inte så mycket på det - trodde mest att det var min bror som hade för sig något konstigt fitness-trick i lägenheten... men senare fick jag höra att det faktiskt var en jordbävning - men som sagt absolut ingenting och onödigt att ödsla ord på ;) Fast det var faktiskt tal om att vissa byggnader som ligger på de mer jordbävningsfarliga områderna i Ljubljana fick evakueras...

Har också fått jobbschemat för sommaren. Nu gäller det bara att hitta lite luckor i kalenderna och fylla dem med roliga aktiviteter, utflykter, myskvällar etc ;) Den har sommaren ska bli speciell har jag lovat mig själv! ;)
Lika mycket jobb som lediga dagar att göra vad man vill på. Lika mycket träning (ska börja, den här sommaren vill jag verkligen ta tag i tennisen, badminton, kanske börja springa - har blivit inspirerad av min bror - fast 150 km om dagen kanske inte riktigt är min grej! ;) som "slapparstunder" ute i solen eller i soffan framför en bra film. Lika mycket frukt, grönsaker och vatten som skräpmat, som är allra godast just på sommaren... ja ni förstår, BALANS i livet! 




Haha, jag höll på att skratta ihjäl mig när jag så de här bilderna. Svårt att vara fotogenisk direkt på morgonen, det där kaffet behövs verkligen...


euphoria


Eurovision Song Contest. Helt klart helgens höjdpunkt! Alla som känner mig vet att jag är en ESC-fantast eller på gränsen till det i alla fall. Kanske inte lika mycket nu som innan, när jag var tonåring var detta kvällen jag väntade på hela året :)

Det var inte helt oväntat att Loreen, Euphoria och Sverige vann - men jag blev precis lika glad när det stod klart att ESC hålls i Sverige närst år, som om det hade kommit som en positiv överraskning out of the blue! Låten var helt klart bäst, något helt nytt och fräscht.
Självklart ringde jag och röstade, och såg därmed till att Slovenien gav Sverige en 10-poängare ;) Ok, det kanske inte bara var min förtjänst - tror jag! ;)

Bra kväll var det i alla fall, och nu ser jag fram emot nästa års ESC, då den hålls precis på den platsen i Europa där den ska hållas! ;)







love comes first


Tja! Då var man tillbaka från en skön, dock lite småkylig, helg nere vid kusten. För det mesta solhäng och plugg under dessa två dagar. Riktigt skönt och samtidigt otroligt påfrestande för nerverna, det första eftersom det är sommar där nere och det andra för att tentan närmar sig med en rasande fart...
Riktigt awsome var det i alla fall att kunna gå runt i shorts, doppa fötterna i havet, äta god mat och sova med öppna fönster :)







morgonstund har guld i mund


Rubriken säger väl allt, morgontimmarna är guld värda! Uppe med tuppen, eller t.o.m före tuppen idag. 6:30 och jag var redo. Ni vet en sådan dag då allt går bra? Man vaknar upp pigg och glad, tittar sig i spegel och märker att en god natts sömn var precis vad hyn och håret behövde, och att de perfekta klädesplaggen för dagen ropar ditt namn inne från garderoben, inget "jag har inget att ta på mig"-tänkande.
Och att man sedan med lite skön musik i öronen, precis lagom temperatur ute, riktigt frisk luft och härlig morgonsol istället för att ta bussen in till centrum, promenerar de där tjugo minuterna tillsammans med alla andra kostymnissar och kavajgummor och bara betraktar det hektiska storstadslivet omkring sig - då den är som allra allra bäst!
Att sedan träffa en av sina bästa kompisar, som man kan berätta allt för, ta en coffee-to-go och forsätta promenera genom gamla stan tills man till sist sätter sig ner vid stadsfloden, smuttar på det varma kaffet som är så gudomligt gott just tidigt på morgonen, och bara pratar om allt mellan himmel och jord, skrattar, spanar in alla andra morgonpigga människor och bara har det allmänt bra :)
Och att sedan strax efter nio bege sig till universitetet för att lära ut lite svenska, och därefter hem för att packa väskan inför en helg nere vid kusten...

Vad kan jag säga annat än att DET HÄR är en bra dag, och en bra start på helgen :)






it´s like looking through a fogged mirror


Den bästa sommarlåten om ni nu frågar mig - vilket jag i och för sig inte tror att så många gör ;) Har varit det ett bra tag nu, och remixen samt olika covers på låten är minst lika bra, om inte bättre :)
Den här är med The Kooks Och gissa vilka som kommer till Ljubljana i juli för en konsert? Ja precis, The Kooks! Och gissa sedan vem som inte kommer att befinna sig i samma land just då? Just det, jag!
Jag är aldrig på rätt plats, vid rätt tidpunkt när det kommer bra artister och band som ska spela. Aldrig! Det är nästa så att man vissa stunder blir lite irriterad... ödet kanske?

Låten är inget annat än bra - sedan att texten och innerbörden av den är lite ´disturbing´är en annan femma!

Idag hinner jag tyvärr nte uppdatera mer eftersom jag ska koncentrera mig på lite andra saker, viktigare saker! Då blir bloggen lite lidande, men det är något man helt enkelt får ta. På återseende imorgon :)




god mat och åskväder en onsdagskväll


Vilken härlig onsdagskväll. Precis när åskvädret drog över oss, ställde jag mig i köket och trollade fram kvällsmat för två. Var så jäkla sugen på korv med bröd under större delen av dagen idag alltså!
Sådan man beställer inne i Göteborg City, vid Nordstan! Eller i Ullared! Typiskt sommar! En bra stund inne i affärer och sedan avsluta det hela med en äkta svensk korv med bröd och alla andra diverse tillbehör på. Dagens korv med bröd höll väl inte samma standard precis, om något så såg de lite skumma ut - typ fingrar med brännskador! Som tur höll smaken måttet ;)

Men salladen ska vi bara prata gott om! En perfekt sommarsallad, och till en bit grillad kött blir den alldeles utsökt! Ännu en gång är suget och längtan efter en svensk grillsommar i topp...
Salladen innehöll grönsallad, ananas, tomat, mini-mozzarella, grillad zucchini, olivolja och lite örtsalt.

Som sagt, det ni ser på tallriken, ett mysigt oväder och en bra film - och onsdagskvällen kan inte slå fel!





and everytime you´re by my side





storyteller


Här kommer en annan låt som jag är lite halvsåld på :) Vet inte varför, men jag tycker att Sam Beeton är så rolig, han förösker vara allvarlig men ändå så skrattar jag när jag tittar på honom, absolut inte för att vara taskig! Han påminner mig väldigt mycket om min kusin, både sättet och utseendet, speciellt när han tittar bort mot fjärran.
Precis som han gör i den här videon, och jag älskar att han bestämt sig för att INTE titta in i kamera. Man kan nästan se och höra vad han tänker genom hela låten: inte titta in i kameran, inte titta in i kameran, inte titta in i kameran...
Bra låt är det i alla fall :) Burberry har inte bara bra klädsmak, stil och klass, det har även den bästa musiksmaken :) En annan sak som jag älskar med "Burberryfolket" är deras sätt att bemästra och arbeta med ljus, skuggor och detaljer etc. i varje bild och video på ett absolut genialiskt sätt!




and what does is matter to you now


Go´morron :) Idag är det soligt ute, kallt som jag vet inte vad - men soligt :) Det ska vi fira genom att stanna inne i lägenheten hela dagen. Önskar jag kunde ta mig ut en liten stund idag, men jag har planerat pluggandet in i minsta detalj, och tid för någon längre frihet kommer inte alla existera idag! Jag måste göra så, plugga galet mycket de dagar jag bestämmer mig för att vara helt ledig - för att kunna hitta på något roligt de dagar jag vill, förstår ni??

Började dagen i alla fall med en lång frukost och lite läsning i inredningsmagasin. Nu känner jag mig redo för allt vad den här dagen, nummer 144 i ordningen det här året, kan tänkas ha att erbjuda! :)





my skin was cold before you came


Efter kaffet med Polona där vi tjatade som tusan om allt och inget, tack för en himla rolig och energigivande pratstund, verkligen på tiden att vi catch-ade up :) så åkte jag tillbaka till lägenheten för att byta om till lite torrare kläder. Det har nu regnat hur länge som helst känns det som, jag är redo för lite sol och värme igen! 
Efter klädombytet och lite lunch begav jag mig därefter till universitetet och spenderade resterande eftermiddag och kväll där!
Nu känner jag bara hur ögonlocken har tappat orken att hålla sig uppe, och hur huvudet skriker efter att få lägga sig på en mjuk kudde.

För att kunna ta tag i morgondagen på bästa möjliga sätt, och vara full av energi, har jag nu förberett lite kvällsmat i from av en färgglad regnbåge; apelsinjuice, morötter, vattenmelon och jordgubbar. Och direkt efter att detta är uppätet ska jag pyssla om mig lite med en ansiktsmask, varm dusch och smörja in hela kroppen med den nya hudkrämen från Dove, luktar ljuvligt. Och sedan är det nog sängen som gäller!
Och kvällens låt som får hålla mig sällskap blir den här underbara med Marika Hackman.
1:33 - 1:40, pure magic. Engelsmän äger!! Ibland har jag sådan lust att bara packa ihop allt och dra iväg till England på obestämd tid...




if you take my hand maybe I stop running


Paniken och den svettiga känslan som infinner sig en tidig tisdagsmorgon när man efter att ha satt på datorn fortfarande lite halvsömnigt läser på skärmen att datorn kraschat och att flertal filer skadats och därmed försvunnit är INTE att leka med!
Men! Låt mig bara påpeka att efter att ha startat om datorn två gånger så funkar den precis som vanligt och alla filer är där de ska vara! For now... måste bli bättre på att göra back-ups alltså! Pappa tjatar titt som tätt på mig och mina syskon om dessa...
För nästa gång kanske en riktig krasch blir verklighet, min värsta mardröm!

Nu ska jag snart ut en sväng till centrum för att träffa Polona. Henne har jag inte sett på år och dar, hon har varit i London (det var i och för sig ett tag sedan, men vi har inte hunnit att träffas sedan dess) och jag vill höra ALLT om hennes tid i denna underbara och magiska stad :)
Själv har jag också varit där för x-antal hundra år sedan, och jag känner att det snart kan vara dags att förgylla staden med min närvaro. Min syster hänger nog med, då blir det dubbelt upp! :)

Tivoli Parken här i Ljubljana för några dagar sedan.



dagens höjdpunkt


Dagens höjdpunkt i form av lunch. Toast med någon sorts sallad som jag dessvärre bara vet det engelska och slovenska namnet på, getost, någon sorts lufttorkad salami och olivolja över, gott! Och årets första vattenmelon blev ett bra avslut på lunchen! :)




long time coming


Har tagit en välförtjänad paus nu och surfar runt lite på internet - Spotify fungerar fortfarande inte, eller fungerar inte... igen - jag vet inte ens om den någonsin har fungerat för min del, om jag lyckats att lyssna på en hel låt från början till slut innan det har börjat att krångla!
Tur är väl då att youtube finns :)
Bäst ju nu:




lugn söndag


Nähää då, jag har inte tagit ett enda steg utanför lägenheten idag, bilderna är från tidigare i veckan när jag tog en promenad genom stadsparken för att andas in lite frisk naturluft i en annars så stressig storstad :)

Ska strax återgå till viktigare saker som mat! Min syster och jag funderar på om vi ska beställa hem lite take out, eftersom ingen av oss känner sig sugen på att stå i köket och trolla fram något ätbart - jag av den enkla anledningen för att jag är förkyld, och hon av den ännu enklare anledningen för att hon är för lat - nej då, jag skojar bara! ;) 
Får väl se exakt vad som hamnar på våra tallrika om en liten stund. Troligtvis ska sedan vi två, våra tallrikar och maten placera oss i soffan och rulla igång en bra film. Är så sugen på att se Dark Shadows!
Ska bege mig till biosalongen igen när jag har tid och inte är så förkyld - dvs någon gång i maj 2045!






lördag bara en gång i veckan


Vad passar bättre en ledig lördag än shopping, en massa skräpmat, bio och ett bra sällskap?? Lördagen den här helgen var precis så bra som en lördag ska vara - nu väntar en lugnare söndag med studiematerial och missbruk av nässpray! Roligare än så blir det inte idag - tror jag! ;)
Febern har gått ner (inte för att den stoppar mig på något sätt från att vara ute på stan och flänga runt), men nu har jag åkt på en rejäl förkylning istället! Perfekt!

Och ifall ni nu undrar vilken film som sågs igår på bio så kan jag tala om att det var mitt val (igen ;) - och det valet stavades "What to expect when you´re expecting".
Så bra, se den!








de rätta orden för en bra dag





precis såhär bra har jag det


Mot alla odds fick jag till slut tummen ur, och fixade till mitt halvsjuka jag på rekordtid, närvarade på föreläsning om Strindberg på universitetet - och spenderade därefter kvällen i Tivoli Parken med Petra. Tivoli Parken skulle kunna vara Ljubljanas Central Park, fast betydligt mindre!!
Vi tog en promenad genom den östra delen och installerade oss sedan på caféet vid dammen, där ankor och svanar flyter fritt omkring, grodor hoppar upp och ner på näckrosorna och småfåglar flyger ovanför huvudet. Rejält med folk var det idag också, men vi fick ett litet bord precis intill dammen - och beställde in våfflor med nutella, jordgubbar, kaksmulor och valnötter! Himmelskt - men jag orkade bara halva, så otroligt mättande!
God mat, vacker utsikt, värmande solstrålar och fint sällskap - kan det bli något annat än en perfekt fredagskväll??



Såg nyss när jag väl hade överfört dagens bilder till datorn att jag tyvärr inte fick till någon bra bild på varken den vackra dammen eller den mysiga uteserveringen - ska återvända dit snarast möjligt och knäppa några bilder, så ni själva får se hur härligt det ser ut :)


that look in your eyes


Känns inte sådär jättegott i halsen kan jag tala om! Känner mig allmänt sjuk med huvudvärk, halsont och lite feber. Helt och hållet vädrets fel! Vill bara krypa ner i sängen, under ett gosigt dunntäcke och lägga huvudet på ett par hundra mjuka kuddar, titta på serier, sleva i mig kycklingsoppa och bara glömma allt vad plugg och to-do-lists heter! Det har jag i och för sig gjort nu i två timmar - men jag känner att det snart kan vara dags att börja röra på sig lite. En nypa frisk luft kanske är det jag verkligen behöver :)
Troligtvis ska jag göra mig iordning nu och gå på en föreläsning om Strindberg - eller inte... just nu har jag ingen som helst ork att ens lyfta ett finger!
Men jag SKA försöka ta tag i mig själv nu, och göra något vettigt av den här dagen - vi säger om 5 minuter...






look back


Vaknade med halsont of the year idag! Men det är ingenting lite engelskt te (självklart direkt importerat från England ;) med honung, en god och färgglad frukost och lite minnen/längtan i form av fotografier kan råda bot på ;)
Sedan är jag redo att kicka igång den här dagen, med halsont eller utan (helst det sistnämnda alternativet! :)







Älskar den nästsista bilden på min kusin Gregor - oroa er inte, det blev inget magplask! :)
Hav, slurpees, självtorkat hår, saltvatten, segelklubben, stranden, att köra runt på de öde vägarna uppe på kullarna med musik på högsta volym och en otrolig utsikt över havet och solnedgången... sommar, Portoroz, ännu mer fräknar, bruna ben...  jag är redo!



Det kan inte bli mer sommar än Katy Perrys Teenage Dream. Det här ÄR sommar!


några ord





vardagslyx


Nu lägger jag studieböckerna och alla diverse övningshäften åt sidan och tar kväll istället! Myskväll med min kära syster när det är som allra bäst! Tänkte även ta oss igenom filmen Midnight in Paris, som jag sett minst hundra gånger - kan man något annat än att älska den filmen?
Förresten har det undgått någon att jag avgudar jordgubbar?? :)

Och så fick jag ett sms för en liten stund sedan från Ida, där hon skrev att hon, Jennifer och Karin sitter och läser igenom våra Norwich dagböcker! Såhär är det, i gymnasiet åkte vår klass två gånger till Norwich, England för att göra praktik - och under alla dessa veckor skrev vi fyra tjejer dagböcker tillsammans. Dessa är numera guld värda! Min mamma skrattade från början till slut, när jag lät henne läsa dem. 
Norwich-tiden var utan tvekan en av de bästa perioderna i mitt liv! 

Ida, Karin, Jennifer -  vi måste åka tillbaka till Norwich och kolla läget! :) Minns ni "råttan" och "hårfagern" på min arbetsplats... undrar hur de har det numera... eller Larsa! Alla dessa underbara, pinsamma, roliga minnen som aldrig kommer att försvinna. Det känns som igår!

Miss you guys and our amazing time in the UK so freakin´much ;)
Ha en fortsatt trevlig kväll!







nästan för bra för att vara sant


Lite väl ambitiöst stegade jag ut ur universitetsbyggnaden och tänkte att det vore en bra idé att traska hem hela vägen genom centrum, lite motion på tom mage och utan solglasögon medan solen stekte på rejält. Tar max en halvtimme till fots från universitetet till lägenheten, om man inte stannar var femte meter vill säga för att hälsa på någon man känner eller kikar in i någon affär. Dessutom hade jag ett par relativt nya ballerinaskor dagen till ära.
Som sagt, lite väl ambtiöst från min sida. Nu mår mina fötter och huvudet precis så som de förtjänar. Men motion fick jag allt! Det ska vi fira genom att ha lite vardagslyx, såhär en torsdag, min syster och jag.

På tal om något helt annat. Köpte två saker igår som jag inte kommer att kunna leva utan! Den avlånga tallriken som ni sett på några bilder - och som jag är helt såld på! Det blir så mycket roligare att äta när man har ett fint upplägg!
Och jag har varit på jakt efter den perfekta sommar-mys-tröjan, lite sådär lagom over-sized, inte för varm men ändå tillräckligt varm så att man slipper ha jacka under sena sommarkvällar.
Inte fanns det tröjan på någon damavdelning inte - och jag gjorde faktiskt det enda rätta, och gick och fyndade på herravdelningen inne på H&M. Och där fanns den! En mjuk, gosig, blå skapelse! Nästa köp blir en grå och en svart i samma modell :) Alla tjejer borde fynda på herravdelningar, det finns så mycket som man annars går miste om om man inte tar sig en ordentlig titt!
Den här tröjan ska jag bo i hela sommaren lång! ;)




bra start


Kan man ha något annat än en bra dag när man startar den på det här sättet? En stressfri morgon är för mig den bästa stunden på hela dagen.
Nu när morgonen är avklarad har jag hunnit med att ta ett bad/minispa, haft en lång frukost och svarat på lite mail. Nu väntar det som jag sysselsätter mig med för det mesta den senaste tiden - ja, vid det här laget vet ni exakt vad ;)

Efter lunch ska jag iväg till universitetet och närvara på svenska lektionerna, där jag de senaste två åren assisterat/hjälpt till/vikarierat och även haft egna föreläsningar om svensk kultur, historia, dialekter osv.
Det är drygt ett halvår sedan, i och med att jag varit i Sverige, jag träffade alla studenter - så det ska bli kul att se hur de utvecklats.
Ha en fortsatt bra dag! :)






Min blogg börjar bli rysligt lik en matblogg - tar bara foto på mat den senaste tiden, men vad gör man när det är så roligt och vackert med färgglad mat? ;)


if people are trying to bring you down, it only means that you are above them


Ush, vilken tråkig dag det är idag. Grått och trist väder blandat med jag-fattar-verkligen-nada-plugg. Brukar göra en längre paus varje dag och hitta på något roligt - men idag var det ingen som hade tid för mig, alla var upptagna på sina håll,
Så underhållningen för min del fick bli sväng till porslinsaffären och införskaffa lite nytt. Det var dagens kraftansträning det!
Men dagens höjdpunkt blev ändå dagens lunch som jag rörde ihop lite snabbt!
Lökringar, tomatsoppa med örter och tortillas. En fylld med tomat, gurka, mozzarella, creme fraiche och färsk basilika, och den andra med tomat, oliver, tonfisk och olivolja.

Och nu säger jag snart god natt - nädå inte riktigt än. Min systers kompis var här igår kväll, innan de två gick vidare ut - och de bjöd på lite vitt vin som gav min sömn precis den rätta kicken. Sov som en stock hela natten :) Så jag hoppas på samma effekt inatt - fast utan vin - för huvudet just nu känns precis så tungt som det ska inför en god natts sömn;)
Ha det gött!






en vanlig dag


Fördelen med att gå på museeum med en syster som pluggar konsthistoria är att man lär sig så ofanltligt mycket om varje målning och skulptur. Vi strövade runt i en timme och beundrade slovensk konst från 1200 till 1800-talet, och jag kan definitivt tänka mig att besöka stället snart igen! :)
Dessvärre fick man ju inte fota där inne, så jag har inga bilder att visa er hur vackert både konsten och salarna är!

Jag har alltid gillat att gå på museer, och måste väl erkänna att jag ändå besökt ganska många olika sådana, de flesta bra och fascinerade - och vissa där konstigheten inte hade någon gräns.
De flesta i Göteborg under grundskole- och gymnasietiden, Picasso och Dalí i Barcelona, ett med vackra galsskulpturer i Venedig samt Guggenheim och Metropolitan Museeum of Art i New York - och många fler i Norwich, London, Danmark, Tyskland och Stockholm - ja, listan kan göras lång, kommer knappt ihåg hälften! :)

Efter den privata konstlektionen och en bit thaimat, är jag nu åter på plats hemma och ska ta tag i pluggandet igen. Vi hörs!





på bästa möjliga vis


...vaknade jag idag. Lagom temperatur i lägenheten och strålande solsken - även om det fortfarande är ganska kyligt ute i friska luften, men så är det ju då den är som allra bäst också ;)
Nu väntar några timmars plugg, sedan ett besök till ett museeum mitt i stan, en bit thaimat, en snabb titt upp på min avdelning på universitetet för att (förhoppningsvis) få svar på några frågor, och därefter plugg fram tills det är läggdags. Rolig dag med andra ord! ;)
Vi hörs igen på kvällen, när jag behöver en paus från böckerna!





the city is your playground


Fy, vad kallt det är! Det värsta vårvädret - (eller bästa höstvädret!) Slovenien har att erbjuda. Nästan, solen skiner trots allt. Fick dra på mig Pippi-tröjan innan jag gick hemifrån - och den tillsammans med en skinnjacka gjorde susen mot blåsten. Ändå satt jag och huttrade som tusan medan jag smaskade i mig en välbehövlig glass i gamla stan tillsammans med kompisen Petra.
Nu, väl hemma ska jag se vad kylskåpet har att erbjuda - och studieböckerna! Det drar ihop sig till storm därute, blir en inte alltför sen kväll idag, huvudet står på off känner jag nu...


Ja, om det inte finns någon plats i skohyllan så...

Petra.


Sista fotot på mig är taget av Petra.


such a hot and cold mess


Härligt var det minst sagt att vakna på morgonen idag och frysa som om det vore mitt i hösten! Sommaren känns med ens otroligt långt borta igen - trädet utanför vardagsrummet är fullt av gula löv märkte jag tidigare idag, det blåser kallt, regnar och till och med eftermiddagsljuset är skumt likt ljuset vi har under hösten i Ljubljana.
Håller tummarna på att vädret skärper sig till imorgon - och att jag i och med detta får fortsätta att klaga på att det är för varmt ute ;)
Ledsen att jag inte skriver om roligare saker, men det är ganska mycket på gång nu fram till sommaren, inne på slutspurten så att säga - och kameran "ligger i koma", ska försöka se till att få med mig den lite då och då under veckan och knäppa någon bild eller två!

Såg förresten The Cabin in the Woods igår... lite annorlunda måste jag säga. Man har ju hört så mycket om den filmen den senaste tiden - typisk och klassisk tonårsskräckis, men ändå inte - helt klart sevärd!
Hoppas ni alla har haft en bra helg! :)


took so many wrongs to find a right


Lyckan när man lite halvsömnigt tror att man fortfarande slumrar lite lätt i en stor säng vid havet, och så öppnar man ögonen och inser att man befinner sig mitt i centrum av en pulserande storstad - kontrasten är ganska stor kan jag tala om. Igår när jag kom till lägenheten i Ljubljana, lite smått (rejält!) illamående efter resan - vet inte varför! - satte jag igång att röja bland alla saker som jag samlat på mig de senaste åren jag bott här. HUR kan en människa ha så mycket saker egentligen?? Kastade mer än hälften av alla grejer, så nu är det minimalism som gäller - och förhoppningsvis kommer att gälla långt in i framtiden också.

Så idag, lördag tog jag tillfället i akt och åkte till det "läskigt" stora shoppingcentret mitt i stan - sällskapet var min syster, på jakt efter hyllor, skrivbordsmaterial och diverse härliga vår/sommar-kreationer att fylla ut min garderob med.
Stannade till i mataffären också och cirkulerade runt på grönsaksavdelningen en bra stund. Slängde ner allt som jag älskar i varukorgen - och har nu - åter hemma, precis slavat färdigt i köket och gjort en gudomlig sallad, som ska avnjutas framför en bra film.
De resterande kvällstimmarna ska jag spendera med näsan i studieboken. Ha det gött :)



Att göra den här salladen är superenkelt och tar inte alls långt tid. Börja med att steka pilgrimsmusslor eller crabfish i olivolja. Låt kallna och stek därefter färska champinjoner. Rör ner musslorna och champinjonerna tillsammans med minimajs, coctailtomater, skivad rödlök och ruccola i en stor skål. Ringla över lite olivolja, peppra och blanda väl. Extra gott blir det med en lätt dressing bestående av naturell yoghurt och basilika (helst färsk!) Gott? Ja, det är förordet det!
Perfekt sallad för en grillmiddag - då kan man ju grilla musslorna lite lätt först.
Mamma, när du och pappa börjar grilla ute... ;) Och NU... blev jag sugen på en rejäl svensk grillsommar...!


adriatiska havet


Hallå där, I´m back! En himla många nyanser brunare och på ett strålande humör.
En hel månad utan internet! Det ni, det ska jag nog inte göra om i första taget... eller jo, det kan jag väl tänka mig att göra ;) Jag hade faktiskt tillgång till internet, men jag lovade min själv att försöka vara utan och se i vilket tillstånd jag skulle befinna mig efter 3-4 veckor - nu såhär i efterhand jag kan väl påstå att hålla sig borta från cyber-världen inte är någon större konst - tvärtom faktiskt, det blir lättare och lättare för var dag :)
Inget internet då med andra ord - men en hel del sol, god mat, plugg och hav. Här under får ni en mindre bildbomb. Kameran fick mer eller mindre ligga och vila större delen av tiden den också...

Kan väl säga såhär: I had such a wonderful and amazing time :) Har redan börjat räkna ner till nästa sol-tripp, till vilken det just nu känns som en hel evighet - men som i verkligheten bara är några veckor bort! :)













RSS 2.0