IT DOESN´T REALLY MATTER

posted on JANUARY 20TH, 2013
 
 
 
Söndagens lunch.
Håller på att skriva på forsknings-arbetete som ska vara inlämnat om en månad. Ju mer fakta jag hittar desto mer förvirrad och vilse är jag. Ju mer jag skriver desto mindre text har jag - för varje ord går det "bakåt".
Jag har alltid älskat att skriva - men det här suger musten ur mig! Speciellt om har, som jag, blivit tilldelat ett ämne som man kanske inte direkt brinner för (i mitt fall: politik). Men det ska nog gå - bara att få ihop 15-20 sidor, få allt (eller det mesta) att låta vettigt, korrekt och intressant, hålla koll på att källor (CMOS-style), skriva anteckningar/loggbok om hur man gick tillväga gällande insamlandet av all material... ja, bara en månad kvar nu!
Ska troligtvis till professorn om två veckor så att han får granska och komma med synpunkter (dock bara gällande layout och organisationen av arbetet) så att jag kan förbättra det som förbättras måste innan deadline - och då startar bedömningen av det jag skrivit...  haha, jag antar att ni förstår att jag är lite pirrig (läs: panikslagen) gällande allt detta. Jag och alla andra som går samma kurs vill säga - det är det enda vi pratar om.
Och nästa termin så byter vi professor eftersom vi går från academic wirting till academic oral presentation - både positivt och negativt on so many levels!
 
Imorgon åker jag ner till kusten. Tänkte spendera tio dagar där - plugga, skriva, läsa, sola... okej kanske inte det sistnämnda, inte än i alla fall ;) Har inte sett min mormor på jättelänge, sedan morfar gick bort i slutet av november.
Mer planer gör jag inte. Nu är det en vecka i taget. Och så fort alla tentor är förbi och förläsningarna sätter igång igen i mitten av februari ska jagså smått  börja planera min vår ;)
I år ska jag vara mycket mer spontan - och göra en massa roliga spontana saker :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


CLEAN

posted on JANUARY 20TH, 2013
 
 
Ansiktsprodukter. Fattas gör peeling, ansiktvatten och ansiktsmasker. De här produkterna provade jag på precis innan jul och jag kan säga att jag är mycket nöjd.
Efter en natts sömn eller främst efter en lång dag då jag kan känna (eller inbillar mig att jag känner) hur all förorening, bakterier, smuts och smink "klistrat" sig fast i ansiktet så är en ordentlig rengöring (mild peeling, ansiktsrengöring, ansiktsvatten och en återfuktande kräm) precis vad jag behöver. Känslan av fräsch och ren hy är obeskrivlig :)
 
Jag är alltid mycket nog med rengöringen och sover aldrig med smink, även om jag inte använt smink under dagen rengör jag hyn ordentligt på kvällen. Ibland struntar jag i att använda alla produkter på morgonen och tvättar bara av ansiktet med vatten och smörjar in det med en 24 timmars återfuktande kräm.  
Ansiktsmasker (antigen köpta eller hemmagjorda) använder jag cirka 1-2 gånger per vecka. Likså peeling.
Sedan är det oerhört viktigt för "utsidan" hur "insidan" mår. Tillräckligt många timmar av sömn per natt, flera glas vatten om dagen, frukt, grönsaker, nötter och motion. Att skratta mycket och att umgås med folk och göra saker man mår bra av ;)
 
 
 
photo by me
taken with Nikon D3000

 
 

SUNDAY MORNING

posted on JANUARY 20TH, 2013
 
 
Söndagsfrukost.
En skål amerikanska blåbär, jucie gjord på äpplen, vindruvor och jorgubbar, körsbärste med några droppar av lime och surdegsbröd med ett kokt ägg och kaviar. Och så en dusch före det, en bra bok, lite tända ljus och snö utanför (som nu förvandlats till regn :( - and we have ourselves a Sunday :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


THIS IS HOW WE DO IT

posted on JANUARY 19TH, 2013
 
 
OK, efter x-antal timmar med info-searching och introduktionen till uppsatsen färdig - så slutade min skärm på detta sätt! Tyvärr får jag inte plats med mer - hade nämligen gärnat tittat på säsong två av Misfits och filmen The Woman in Black också samtidigt som jag gjort allt annat - kanske till och med lyssna på tre låtar samtidigt.
 
Nej, släckdags! Ska ta en dusch och krypa ner i sängen med en kopp te och boken som jag håller på att läsa just nu - innan antigen datorn eller min hjärna blir överhettad.
Så skulle jag packa också. Får ta det imorgon istället. 
 
De fem bästa låtarna just nu :)
 


AND I AM WALKING HOME

posted on JANUARY 19TH, 2013
 
Lite blandade bilder från veckan som gått. Första veckan i Ljubljana efter tre veckors-vistelsen i Sverige. Det har varit en bra vecka med mycket snö, äventyr, plugg, muntlig redovisning och en tenta. Nästa vecka blir ännu bättre - för då kommer jag att befinna mig nere vid kusten - sol, hav och lite varmare grader :)  
 
photos from instagram (vicosega)


I WILL PUT MY HANDS UP

posted on JANUARY 19TH, 2013
 
 
Nu ska jag erkänna någoting. Jag har aldrig gillat ägg. Verkligen inte gillat dem. Alls. Det var sällan jag ens åt ägg under påsk. Nu pratar jag om kokta ägg. Men sedan förra sommaren så har de blivit något jag inte kan leva utan. En skiva bröd, ett kokt ägg, lite spenat eller avokado i botten - eller kaviar ovanpå. 
Kan hända att det är det godaste jag vet. Startar alltid min morgon med ägg - antingen med spenar, avokado eller kaviar :) Det, och en kopp mintte eller någon sorts juice - har bestämt mig att så fort de börjar sälja jordgubbar och diverse andra härliga bär och frukter i affärerna ska jag göra mina egna färska juicer.
 
photo by me
taken with Nikon D3000


FOLLOW ME

posted on JANUARY 19TH, 2013
 
 
Rean fortsätter i stan. Och idag fick jag med mig ytterligare lite grejer hem :) Sakta men säkert börjar min vårgarderob att fyllas. Längtar verkligen efter lätta skor, korta armar, tunna jackor och solglasögon. Och att kunna sitta ute på uteserveringarna! I´m counting the days...
 
photo by me
taken with Nikon D3000

 

ALL THE OTHER KIDS

posted on JANUARY 19TH, 2013
 
 
Har precis varit ute en sväng och i ett snötäckt Ljubljana. Instagramade lite - lite bilder därifrån tänkte jag ladda upp här :)
Nu ska jag forsätta med mitt seminar paper - och därefter packa ;)
 

 
 

LIME - APPLE - CURRY

posted on JANUARY 19TH, 2013
 
 
Nudlar med paprika, äpple, mozzarella, curry och lime.
Koka nudlarna. Häll av vattnet och lägg dem tillsammans med äpple och paprika i en stekpanna. Häll i lite gul currypasta (efter smak) och saft av en lime. Stek detta på svag värme.  
Till detta, vid sidan hade jag även tomat och avokado. Så gott.
 
I och med ett nytt år har jag lovat mig själv, först och främst att verkligen göra mitt bästa gällande allt, resa och bara ha allmänt roligt så mycket som det bara går - och att verkligen leva nyttigt!
Vi får väl se hur det går - men än så länge så är jag på rätt spår. Vilket inte utesluter att jag då och då tar mig en hamburgare, chokladbit eller en bit pizza. Jag tror på att äta nyttigt - men även att aldrig säga nej till något onyttigt när man väl är sugen och kanske inte unnat sig det på ett tag :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


GOT IT ALL WRONG

posted on JANUARY 18TH, 2013
 
 
Hejsan! Efter dagar då jag bokstavligt talat mer eller mindre varit på universitetet från morgon till kväll med föreläsningar, seminarium, plugg med kompisar och sist men inte minst ett stort spanska prov (igår) tar jag nu efter fredagens och veckans sista förläsning helg! :)
 
Första veckan efter minisemestern i Sverige över jul och nyår - och sista veckan innan det månadslånga vinterlovet är nu avklarad. Men tro för all del inte att vi faktiskt har lov under fyra veckor. Faktum är att det är under den här perioden som professorerna "klämmer in" alla tentor och diverse andra deadline-uppgifter. Och alla stundenter längtar faktiskt efter att vinterlovet är över och att allt föreläsnigarna sätter igång igen - för då är vintertentorna förbi och det är flera månader kvar till sommarens tentor. Något som jag har lärt mig nu är att man aldrig ska säga "det är gott om tid" - . det uttrycket borde inte finnas. Flera månader är för lite!
 
Men ikväll ska jag ta det lite lugnare, en kväll fylld med ELLE, Killing Bono, Sophie Kinsella, One Night Only och Diana Vickers.
 
Men ja, under mitt vinterlov ska jag plugga inför tre tentor och skriva/lämna in mitt research/seminar paper. I och för sig hör jag redan nu vad professorn kommer att säga: "it´s too long, it´s too complicated, it´s too boring... "
It´s NOT!
 
photos by me
taken with Nikon D3000


BEST VOICE

posted on JANUARY 16TH, 2013
 
 
Best voice out there! Älskar allt Diana Vickers gör - har följt henne sedan hon medverkade i X-factor (Britain) och om jag får säga mitt så blir hon bara bättre och bättre!

 

BREAKFAST

posted on JANUARY 16TH, 2013
 
 
Scones med valnötter och yoghurt.
 
4,5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram kallt smör
3 dl yoghurt
50 gram valnötter
 
Scones ska ätas nygräddade. Förbered kvällen före och stoppa in i ugnen på morgonen eller gör allt i ett svep.
 
1. Blanda de två mjölsorterna, saltet och bakpulvret i en skål.
2. Knåda in smöret med fingrarna till en smulig deg.
3. Rör ner yoghurten till du får en hyfsat jämn smet.
4. Strö i valnötterna och rör ett par varv till.
5. Täck över degen och ställ in i kylen ett liten stund.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Dela degen i fyra bullar.
8. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ställ ut bullarna.
9. Platta till och snitta varje bulle till hälften härs och tvärs i fyra tårtbitar.
10. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Ser sconesen bleka ut så grädda ytterligare ett par minuter.
 
Lycka till! :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


COURAGE

posted on JANUARY 15TH, 2013
 
 
Lite gott snacks såhär en tisdagsförmiddag - innan det är dags att bege sig till universitetet. Idag har jag min muntliga redosvisning i spanska. Har hållit på att fixa och trixa med power point slide-en hela helgen, och nu får det faktiskt vara bra!
Fingers crossed everybody ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


HUNDRED REASONS

posted on JANUARY 15TH, 2013
 
 
Smög in på H&M två gånger igår - ena gången själv efter föreläsningarna och andra gången med min syster på kvällen. Egentligen är det sällan jag hittar något inne på H&M. När nytt anländer till butiken så brukar jag köpa det jag gillar - och sedan är det bara att vänta på att en ny sats med kläder kommer in! Jag är hemskt kräsen när det kommer till kläder - alltid är det något jag inte gillar; knappar, fickor, krage, tyg, modell, färg osv. Lika bra att börja sy egna kläder! Efter nio år med syslöjd i grudnskolan och gymnasiet borde jag väl kunna fixa till något ;) Inte för att jag planerar att göra det, absolut inte! Men erkänna måste jag göra att det skulle spara så mycket tid och att jag faktiskt skulle ha kläder i min garderob som jag gillar till 100% !
 
Hur som helst så fick jag med mig ett par saker från H&M, två av dem ser ni på bilderna. Så kanske jag skulle nämna också att det är rea i alla klädesbutiker här i Ljubljana just nu - och att det lönar sig att ta sig en ordentlig titt!
 
photos by me
taken with Nikon D3000


WALDORF

posted on JANUARY 14TH, 2013
 
 
Blev lite inspirerad av Fawlty Towers igår kväll - och rörde därför idag efter att ha kommit hem från universitetet och ett vitt Ljubljana ihop en Waldorf-sallad. Nu vet jag i och för sig inte om jag fick med alla ingredienser som en Waldorf ska innehålla - men å andra sidan är att hålla sig till recept inte min starkaste sida.
Blandade i en avokado också, något som jag vet säkert inte ska finnas där egentligen ;) 
Här är min variant av en Waldorf-sallad :)
 

Ett syrligt äpple

Isbergssallad

Avokado

Valnötter

Yoghurtsdressing (eller majonäs)

 
photo by me
taken with Nikon D3000

 

WHAT DO THEY CALL YOU THEN

posted on JANUARY 14TH, 2013
 
 

 

18 DAYS

posted on JANUARY 9TH, 2013
 
Okej, efter tre härliga veckor hemma i Sverige - så är det imorgon dags att åka tillbaka till Slovenien.
Så här får ni ett litet smakprov på vad jag har haft för mig under dagarna i Sverige - jag har för det mesta hållit mig hemma, osminkad, med glasögon på nästippen och bara ätit gott, sovit bra, pluggat, tränat piano, läst böcker, spenderat tid med min hund, tittat på engelska serier (Fawlty Towers, Merlin osv) och filmer (The Perks of being a Wallflower, Killing Bono, Bridget Jones för att nämna några), lagat mat och bara haft det allmänt bra tillsammans med min familj :)
 
 
photos by me
from instagram (vicosega)


INSTAGRAM

posted on JANUARY 4TH, 2013
 
Som ni kanske har märkt så ekar det tomt här på sidan. Jag lovar att komma tillbaka snart. Grejen är den att jag börjat att instagrama (på riktigt den här gången ;)  - och det är så roligt! Och så slipper jag att krångla med att överföra bilder från en stor kamera till datorn, hela den proceduren tar ganska lång tid i jämförelse med att ta kort med telefonen och ladda upp dem direkt. Självfallet är kvalitén en helt annan femma.
Jag försöker göra ett foto-album. Härliga minnen från mina slappar-dagar här hemma i Sverige - och då är det enklare att instagrama. Lovar att göra ett litet (eller stort) kollage och ladda upp här innan jag åker tillbaka till Slovenien.
Men om ni skulle vilja följa mig på instagram så heter jag vicosega där. Troligtvis kommer jag att fortsätta med detta, i alla fall när det gäller vardagliga saker, resor etc. Roliga och minnesvärda saker som inträffar under dagarna då jag kanske inte har med mig min Nikon eller inte känner för att hålla på att fixa och trixa med objektiv och ljus.
För att bli ännu mer jobbig. Nikon för "portfolio-foton" och instagram för snapshot i vardagen. Sounds good? ;)
 

 

RSS 2.0