in my own little heaven, it´s you and me - everywhere I go, it´s you I see


Hallå där :) Skriver bara lite kort nu, eftersom jag snart ska hoppa på tåget ner till den Adriatiska kusten.
Kommer att befinna mig i vårt hus vid havet i 2-3 veckor, jag i vår del av huset och mina morföräldrar i sin del :) Ska bli så kul att träffa dem igen efter 4 månader, och alla kompisar som är på plats där nere! :)

Behöver verkligen lite semester nu efter våren i Sverige med endast några enstaka grader på plussidan och det ständigt återkommande regnet.
Så jag ska verkligen försöka att ta vara på solen och värmen så mycket som jag bara kan under tiden jag är här!
Men tyvärr är det inte bara att dagligen andas in frisk havsluft, ta power-walks utmed och på stranden, träna, äta så mycket grönsaker, frukt och fisk så att man spricker, sola (D-vitamin!!) och sova i åtta timmar varje natt med de franska fönstren öppna som gäller för min del - utan en skrämmande stor del av tiden kommer jag att sitta med näsan i studieböckerna

Har cirka en och en halv månad kvar till skräck-tentan, och jag tänkte plugga järnet det tre första veckorna så att allt verkligen sitter på alla ställen det ska sitta. 
Och var bättre att plugga sig till zombie-tillstånd än nere vid havet, med runt 20 plusgrader, solsken och hav??

Kommer att ta lite "internet-ledigt" (det behöver jag verkligen) under de här veckorna, och om ni (som känner mig personligen) vill något så är det bara att slå en signal - så kanske jag svarar ;) 
Och till er alla andra; vi hörs på bloggen när jag är tillbaka, förhoppningsvis några nyanser brunare, rejält piggare, gladare och nyttigare - och framförallt enormt mycket smartare och fullkomligt redo att äga tentan! ;)

Ha. Det. Gött :)


you are in my mind, all the time


Jag gör som min pappa = I travel light!
Eller nja, kanske inte direkt som min pappa... jag brukar i alla fall inte ha som vana att glömma kvar mobilen hemma eller i bilen efter att ha gått runt och tjatat i timmar innan avresa att jag absolut inte får glömma mobilen... ;)
Detta betyder då med andra ord att pappa reser ultra-light ;)

Det som ni ser på bilderna nedan är väl allt jag behöver egentligen ;)
Nu om en stund drar jag iväg in till Göteborg City, där jag först får vänta i ett x-antal timmar (??)  innan det är dags att åka vidare mot ett lite varmare klimat ;)

Just nu skulle jag helst av allt vilja stanna kvar här i Sverige i bara några få dagar till... men jag antar att när jag väl lämnat landet, och är på plats där jag ska vara fram till någon gång i mitten av juni, så kommer det nog att kännas lite bättre... kanske... troligtvis inte... ;)

Hörrni, ha det riktigt bra nu! :)
born this way


Såhär lagom innan avresan så har jag gjort en spellista att dö för ;) Helt seriöst, man trillar av pinnen - så grym är den faktiskt!
Och här får ni tre av låtarna på listan som inkluderar mer än 200 låtar - gissar på att jag inte kommer att ha så tråkigt under själva färden ;)
Ska låta mina medpassagerare - och säkerhetsvakterna också för den delen - ta del av min musik, så kanske de kommer i rätt stämning ;)Covern på Lady Gagas Born This Way tycker jag är bättre än orginalet! Nu blev man allt munt(her) igen ;)


and I like how you always keep your cool when I´m complicated


Nu är det inte många timmar kvar innan avresan ikväll, är såpass nervös nu att jag sitter på sängen och lyssnar på jullåtar - och gråter en liten skvätt! :)
Näää då, klart att jag inte gör! :) Finns inte ens ett gram av nervositet inom mig just nu! Om jag inte hade varit van vid att resa vid det här laget, så hade det varit dagens konstighet #1.

Solen skiner för fullt, det är varmt och jag ligger här i sängen med min gosiga hund - ska ta vara på tiden med honom, och krama sönder gossedjuret - en kram för alla dagar som jag kommer att vara borta! Alldeles för många!
De andra får inte ta del av några kramar just nu - det är Vicki-and-Viggo-time till max :)
Älskar verkligen den här krabaten så otroligt mycket... finns tyvärr inte ord att beskriva exakt hur mycket!


we are all born superstars...


... ja, jag vet knappast om rubriken stämmer in på mig just nu, har frågat mig själv vid flertal tillfällen under dagen vad exakt det är för fel på mig. Både mitt humör och situationen jag befinner mig i för tillfället kan väl beskrivas såhär:
hej-kom-och-hjälp-mig... på riktigt alltså!

Sedan starten på veckan har det ösregnat från morgon till kväll, så mina promenader bort till sjön har alla blivit inställda, det om något retar gallfeber på mig just nu!

Och i min dator hade jag rena rama Pearl Harbour-attacken på förmiddagen, gubben i datorn skrek att han hade hittat ett virus - men det var ingenting! Och sedan när alla program började stängas ner en efter en och jag endast kunde ha ett internetfönster öppet åt gången var det hög tid att rensa innehållet på datorn - och precis i början när jag hade kavlat ut ärmarna och skulle ta tag i saker och ting började Tomas Ledin och hans Du kan lita på mig spelas för fulla muggar - så att jag nästan ramlade ur stolen av skräck, bokstavligt talat alltså! 
Och va??? Hur kom den där figuren in i min dator???
Alltså, jag vet inte vem jag får mer damp på - min dator eller mig? Pappa säger att det är mitt eget fel, eftersom jag inte "tar hand om" datorn på rätt sätt... okej, HUR är rätt sätt då??

Kollade igenom alla mina 30.000 fotografier och började rensa - efter ett tag märkte jag inte ens längre vad jag raderade, kommer säkert att ångra mig om några dagar - men just där och då så kändes det jäkligt skönt att bli av med allt.
Och att datorn är trög som tjära eftersom hårddisken är överfull gör väl inte saken bättre precis.
Fick kommentaren "tycker du är lite seg" när jag hade suttit och organiserat/sorterat/raderat/flyttat alla filer på datorn i två timmar - tyvärr var dessa dyrbara timmar bara början på eländet...
Jo, visst tjena... kan man vara något annat än seg när man har att göra med min dator??
Måste hålla humöret uppe...

Och sedan börjades det med "hur ser Vicki ut när hon är förbannad på sin dator" och liknande grejer - innan det hela spårade ur, precis som det alltid brukar göra... det var väl jag som till slut gick vinnande ur den där striden idag, tack vare mina mördarblickar :)

Nähäpp, nu kan jag inte sitta här och tjata. Har en hel del som måste tas om hand om innan morgondagen. Undrar hur situationen ser ut på fredag, då jag befinner mig lite närmare ekvatorn och förhoppningsvis har alla datorproblem bakom mig??

Snälla-kom-och-hjälp-mig 2.0
... så ungefär??
my heart beats in silence


Efter dagens alla måsten tar jag nu kväll! Har kollat igenom lite musiklistor på datorn och hittade en vid namn Lofty Vibes & Hefty Tunes där innehållet stavas Carl Norén, Victorious (Victor Norén), Ulrik Munther, Sugarplum Fairy, Diana Vickers, Pixie Lott, Adele och Mando Diao.
Den här ska jag ta mig igenom ikväll ;) Och här under är två av låtarna som troligtvis ligger som #1 och #2 på "min lista" - vilken som toppar och vilken låt som ligger två varierar från dag till dag ;)

Första videon tycker jag verkligen om, det enda som stör mig lite är hans luva. Jäklar vad den ska av och på hela tiden, är detta vad som menas med svensk växlande vind eller? ;)
Andra videon kanske jag gillar ännu mer, för det här hörrni, är min favoritmusik = en stark röst tillsammans med en gitarr, inget mer behövs!

Inte helt fel med lite öron- och ögongodis såhär en tisdagskväll, eller vad säger ni? ;) Och det här är nog lakritsen i min godispåse, om ni fattar vad jag menar? Favoritgodiset helt klart! ;)
Den akustiska versionen av Going Out Tonight är bättre än orginalet, men jag hittade ingen bra video. Och ja, de här två har mycket mer gemensamt än att bara vara svenskar, blonda, ha bra röster, spela gitarr och munspel...deras låttexter (kanske inte direkt alla ;) är djupa och har en otrolig känsla; låtar som går rakt in i hjärta och själ!
Kan man bli något annat än MUNT(H)ER av dessa låtar?? ;)you should know that I like your smile, I like your vibe, I like your style, and I like the way you´re such a star - but that´s not why I love you


Räknar timmarna, minuterna, sekunderna jag har kvar här hemma i Sverige - och även om det ska bli extremt roligt och framför allt skönt att få åka ner till lite varmare breddgrader för en tid, så kan jag inte komma ifrån tanken att jag kommer att lämna kvar några av "sakerna" som ligger mig allra varmast om hjärtat - och det tar på nerverna en hel del!
Man får ju tacka tekniken som gör att daglig kommunikation blir en möjlighet när man befinner sig på helt olika platser här i världen :)

and I´m only up when you´re knocked down


Jahapp, då var det någon på facebook som snällt bad om att jag skulle dela med mig av guide-incidenten i New York, som jag nämnde för ett tag sedan (inlägget hittar ni under mars 2012 i menyn här bredvid till höger).
Helst av allt skulle jag vilja glömma bort hela grejen, jag menar t.o.m nu några år efter bränner det i kinderna när jag tänker på det. Fast å andra sidan, så var det jäkligt roligt och ett minne där pinsamhet på hög nivå och otrolig (och rolig) otur går hand i hand...
Och bara för det så tänkte jag berätta två grejer :) Häng med nu!


Tysk-äventyret
Min kompis och jag var på väg från vårt hotell på Amsterdam Avenue i närheten av Times Square in till "city" när vi stötte på de två ganska söta och blonda tyskarna i 20-års åldern, eller så var de danskar... nej, tyskar var de nog, vi träffat kvällen innan på hotellet. Vi väntade på hissen tillsammans och jag vet faktiskt inte vem som kläckte idén om att vi skulle spendera eftermiddagen tillsammans i Central Park (inte var det jag i alla fall!).
Så där stod vi utanför hissen och dividerade var, när, hur och varför (nej då, "varför" var nog bara min tanke just då ;) vi skulle träffas.
Klockan 13.00, framför Trump Towers en bit från Central Park kom vi fram till i alla fall. Min kompis och jag försvann åt ett håll och tyskarna åt det andra när vi nådde gatan.
Kommer knappt ihåg var vi gjorde hela förmiddagen, men när det var cirka två timmar kvar till träffen, började vi debattera om hurvida vi sakta men säkert skulle ta oss till Central Park. Två timmar kändes lite väl mycket så vi åkte in till Soho istället. Vid det här laget hade vi under flera dagar varit på jakt efter en Victoria´s Secret butik utan att ha hittat någon! Min kompis gick in till någon affär jag inte var så sugen på att titta i, så jag stod utanför, plockade upp min mobil, vände mig om och... vi fick syn på en VS-store.
Känslan av lycka var obeskrivlig!

Med en timme kvar till träffen bestämde vi oss för att ta oss en titt i VS. Där innen gick tiden ganska fort, faktum var att det gick så fort att när vi trodde att vi hade varit där inne i en timme, så hade vi i verkligheten strövat omkring där i tre timmar!
Nu var istället känslan av panik obeskrivlig!

Vi försökte intala oss själva att tyskarna säkert inte hade väntat på oss, vi bestämde ju allt så fort vid hissen, de kom väl knappt ens ihåg vilken tid och plats, och hade väl som vi glömt bort träffen när någonting intressantare kom emellan.
Vi var bombsäkra på detta, och totalt nöjda med oss själva för att vi spenderat så mycket tid i en underklädesbutik. Men när vi gick av tunnelbanan några enstaka kvarter bort från hotellet började vi bli nervösa, rejält nervösa faktiskt.
Tänk om det hade väntat i alla fall? Först överygade min kompis mig att så inte var fallet, och när hon blev osäker så var det min tur att försöka övertyga henne - och så höll det på i någon timme.
Men bara för säkerhets skulle stannade vi vid en kiosk och köpte med oss lite godis av det sura slaget ;) Sedan skrev vi ner på en lapp "don´t be sour, be happy". Väl framme på hotellet gick vi fram till deras dörr, la godiset utanför den, knackade på och sprang iväg bort till hissen.

Nu var vi riktigt nöjda med oss själva. Och medan vi väntade på hissen tittade vi runt hörnet för att se om någon öppnat dörren. Vi skrattade som galningar - ända fram tills det att "bing" hördes och meddelade oss att det var fritt fram att gå in i hissen - och helt plötsligt stod vi öga mot öga med tyskarna. Tystnaden var bedövande.
Det enda de fick ur sig efter att ha kollat på oss, våra shopping-kassar, oss, kassarna och tillbaka till oss var: "Vi väntade på er i tre timmar!"
Kan väl säga såhär, vi sågs inte mer efter detta :)


Guiden
Detta inträffade följande dag och involverar guiden :)
V skulle besöka FN-huset och jag och min två kompisar stod längst bak i kön av vår klass från universitetet när vi fick syn på några yngre män i kostymer som stod och pratade i sina mobiler. Det var en av dem som stack ut. Han var rent ut sagt för snygg för att verkligen existera. Han pratade på engelska i mobilen och såg väldigt stressad och upptagen ut. Så vad gjorde vi?? Jo, vi satte igång att kommentera, högt och tydligt, precis allt om honom som bara vi tjejer kan, och på slovenska - utseende, beteende, kläder, allt. Och lite andra pikanta saker kom väl också ut från den tredje kompisens mun (den som gick miste om tysk-äventyret).

Han kanske stod några meter ifrån oss, och under tiden vi kommenterade honom på slovenska fortsatte han att prata i mobilen på engelska, och emellanåt le lite sött för sig själv.
Sedan försvann han bort från oss, och det var liksom slut på det roliga.
Vi vägleddes av en säkerhetsvakt till 40-våning och han meddelade oss, när vi hade satt oss inne på ett sammanträdesrum, att guiden inom kort skulle vara på plats. Jag och mina kompisar fortsatte att prata om den snygge kostymnissen, ja jag kan väl erkänna att någon av oss t.o.m filmade honom med sin kamera, bara för att kunna visa alla där hemma hur snygga amerikanera egentligen är.

Vi väntade säkert i en halvtimme på guiden, säkerhetsvakten kom in några gånger och bad oss "to be patient".
Efter i vad kändes som en evighet öppnades dörren - och den ultresnygge kostymnissen stegade in - och säger sedan på perfekt slovenska: Hej, jag heter xxx - och jag är er guide för dagen... Kan väl också påpeka att han inte kunde inte slita blicken ifrån oss tre. Det var väl klart som korvspad att han var s-l-o-v-e-n liksom!
Vi satt där som tre fågelholkar och visste inte riktigt hur vi skulle reagera, vi vågade inte ens titta på varandra. Resten av klassen förstod ingenting
- och det fanns väl några sekunder där mitt i allt som jag inte heller riktigt fattade någonting...
Kan ni förstå hur "roligt" det var att spendera de följade 5-6 timmarna med honom!
Och så var han gay också...


Och bara så ni vet, så gjorde jag och min klass praktik i Norwich, England under några veckor i tvån och trean i gymnasiet. Kan väl säga såhär, det finns historier att hämta från den tiden också... och jag har en jäkligt bra fråga till mig själv: VARFÖR händer det alltid mig?? ;D


you´re the fire, but I don´t need your water


Nääääeiii, det regnade hela gårdagen och hela morgonen idag, och håller fortfarande på. Det öser ner som om det inte fanns någon morgondag...
Suget och behovet av att deppa ihop totalt är enormt just nu - men jag ska (försöka) ta mig i kragen så gott det går och göra något vettigt av den här dagen - det är ju inte direkt så att jag inte har en hel del saker och ting att ta tag i! Bland annat att ta en sväng ner till jobbet och fixa iordning min tjänstgöringsrapport för april månad.

Ska hoppa in i duschen nu, och sätta på lite skön (akustisk ;) musik - sen ska vi nog komma igång med dagen ;)
Ha. Det. Gött! ;)
it´s all about right now


Har precis avslutat middagen med mina föräldrar - och i och med det så är årets sista påskmiddag avklarad. Idag bjöds det på lammfilé och en tallrik full av diverse andra delikatesser :)

Ska göra en "morfar" nu och sova middag i några timmar, ungefär fram tills det är dags att gå och lägga sig för natten! ;) Nej då, ska bara ta en liten kortare tupplur - och sedan får jag se hur jag ska avsluta den här dagen. Har ingenting inplanerat resten av kvällen, och det känns väldigt gött måste jag säga :D

Kommer antagligen sluta med att jag ligger i sängen och slappar, bland alla kuddar, med datorn på magen, käkar påskgodiset som fortfarande ligger kvar i en skål i vardagsrummet (hur kan det göra det??) och bläddrar mellan olika musikvideos, långfilmer och fotografier = kort och gott så går väl planen ut på att jag ska passa på att ZOMBIE-RA medan jag fortfarande kan, får, vill och VERKLIGENMÅSTE! ;)

Har en (ursäkta ordvalet ännu en gång) jävlig tenta om sisådär två månader som jag seriöst ska börja plugga till i nästa vecka, det kommer att ta ganska mycket av min tid i anspråk inom den närmaste framtiden - och sedan efter tentan från helvetet jobbar jag så gott som hela sommaren. Ska dock försöka vara lite ledig de två veckorna mellan tentan och jobbet :) Ja, inte är det direkt lätt att pyssla ihop sitt liv, och se till att "alla delar av livet" tar lika mycket plats i vardagen!

and I know you know


Hallå där eller :) Wow, vilken bra söndagskväll med Bingolotto det var igår :) Så bra att jag t.o.m drömde om det! Jag drömde att jag vann - vi kanske inte ska gå in på exakt vad jag vann - det kan dessutom vara så att JAG var vinsten - hursomhelst inga detaljer nu, "pinsamhetstermometern" kommer skjuta i höjden om jag delar med mig av min dröm... Hahaha, det var en sådan löjlig och komisk dröm att jag vaknade upp superpigg och glad idag på morgonen :D

Men allvarligt talat nu. Fy vad tråkigt det var att kolla på Bingolotto! Man skulle allt ha köpt en lott, kanske t.o.m skulle fått den där vinsten jag drömde om... oh nej, får inte börja tänka på det ;)
Fast det fanns väl några guldkorn i programmet, så jag kan väl erkänna att det var värt att kolla på det trots allt ;)
Men sedan mitt i allt kom ju den där "Bananen" och förstörde allting...
Och jag minns faktiskt inte att Loket var så tråkig när jag var liten, är ytterst tveksam till detta alltså! 
Fast sedan fick jag ju höra (flera gånger under kvällen) att jag också är rejält tråkig eftersom jag satt och kollade på programmet... hmmm...

Idag snöar det igen, så polotröjan åker på! Och min mobil gör allt - förutom det den ska - att ringa! Så det är ett problem som måste redas ut innan jag åker iväg på torsdag!
Dagens utmaning = att lägga mobilen på pappas skrivbord tillsammans med meddelandet "går ej att ringa" och sedan vänta på att få tillbaka en fungerande mobil :)

this is what I do


Riktigt gott är det med påskmat :) Har ätit ägg, kaviar, räkor, västkustsallad, kassler m.m. - och (för) många chokladägg som en dåre i två dagar nu!
Ah, "Ta mig till havet och..." hoppsan, där tog det stopp ja, ehhh hur går låttexten egentligen - "...och gör mig till din? ...och lär mig att simma??"

Hörrni, kan ni gissa vad jag ska göra nu?? Eller om en dryg timme.
Hör och häpna, jag ska kolla på Bingolotto! :) Och det bara av en enda anledning: Mr Bingolott Leif "Loket" Olsson himself ska hålla i det hela!
Och så ska Munther "trubadura" lite också, så okej då, det är väl av två anledningar planen för min del går ut på att bänka sig framför detta program med en skål popcorn - som jag säkert inte sett på tio år, om inte mer! (Binglotto alltså, inte popcornskålen!)

Kommer ihåg att farfar spelade ett par gånger, och mamma också när jag var yngre. Det var ju liksom ett måste - ALLA man kände spelade Bingolotto då!
Så det ska bli extra kul att se mysfarbrorn Loket i action igen, och minnas tillbaka till yngre dar´ ;)

Ska förresten passa på att utropa BINGO efter varje nummer... bara för att jävlas lite med folket här i huset ;)
På tal om att jävlas. Det är någon jävel (ursäkta ordvalet) som har mixtrat med min mobil, har helt plötsligt en låt som sms-signal (?) som jag aldrig hört innan... och inte är den bra heller!  

right now it feels quite far away


Har kommit underfund med att detta är "stället att befinna sig på" :)
Det är här, med den här utsikten (om man tittar åt vänster vill säga ;) som jag mår som allra bäst. Sittandes på bryggan med skön musik i öronen, en hund som lägger huvudet i ens knä och alla tankar som svävar runt i hjärnan försvinner för ett litet tag - och gör plats åt funderingar och tankar kring "saker och ting" som jag älskar mest av allt!

Det är här drömmar, mål och härliga minnen tar över! Det är här allt känns möjligt, som om jag kan klara av vad som helst - och det är precis här som jag känner att jag trots allt kan lyckas uppnå alla mina mål och drömmar. Här känns ingenting omöjligt, stressigt eller tungt...

Det är en härlig känsla - och jag försöker ta vara på varenda liten sekund av den! En halvtimme om dagen räcker gott - innan det är dags att slungas direkt tillbaka in i verkligheten ;)
if this is a dream I don´t want to wake up


Hoppas ni alla har en riktig härlig påskafton? :) Själv har jag precis fyllt magen med diverse godsaker och ska snart slita mig ifrån min dator här på rummet, där jag bara llite kort skickat iväg lite påskhälsningar till mina närmaste vänner och uppdaterat här, ska nu alltså alldeles strax återgå till vara lite social igen :)
Fast just nu är det kanske påskgodiset här brevid som lockar allra mest... ;)

Ha en fortsatt trevlig påskafton! :)

if this isn´t real I don´t want to know


Nääääjssssch, vaknade upp till strålande solsken - och snö överallt! Inte mycket till vårväder idag med andra ord...
Men nu ska vi inte deppa ihop för det, det är ju trots allt relativt varmt och solen skiner!
Dessutom nalkas det påskmiddag senare i eftermiddag, och en allmänt bra kväll på det :)

De senaste fyra åren har jag firat påsk med mina morföräldrar nere vid Adriatiska havet, och även om det var roligt på alla sätt och vis, ska det bli skönt att fira med mina föräldrar i Sverige i år - så som jag har gjort ända sedan jag föddes, och därför är också påsk i Sverige min "riktiga" tradition, som ni kanske förstår! :) 

Just nu ska jag iväg och hjälpa mamma med förberedelserna inför middagen, och måla lite påskägg hade jag också tänkt att göra ;) Har världens bästa spellista redo! Spenderade nämligen en stor del av gårdagen med att göra olika listor, ta en långpromenad i regnet/snön och att spela piano i några timmar. Funkar alltid, är det en grå och deppig dag är pianot min räddning :D
Skogspromenader med härlig musik i öronen, att spela piano, och att diska (!) är det som lugnar mig till max, det är min meditation, då alla tankar försvinner ur huvudet och jag befinner mig i en "helt annan värld" utan all stress och diverse måsten  :)

GLAD PÅSK på er! :) 

there was a world that I thought I knew


Det. Snöar. Och. Det. Är. April.
Inget ovanligt egentligen när man tänker på att det är Sverige vi befinner oss i, så jag kan väl inte påstå att det kom som en överraskning direkt... Vad gör man åt saken? Inte tänker jag gå och gräva ner mig någonstans på grund av detta, absolut inte! Jag ska njuta av den här dagen som om det vore strålande solsken och riktigt varma grader ute.

Ska sitta ute med solglasögonen på under de grå och tjocka molnen, ta en långpromenad i en tunn pullover medan det snöar ner på mig, smutta på en kall smoothie med stela och frusna fingrar!
Eller så lägger jag mig i soffan eller sängen med en filt, varmt kaffe och en bra bok/film!

Med tanke på att jag reser utomlands i nästa vecka så kanske det sistnämnda alternativet är det jag ska satsa på!

Senaste nytt på radion idag. Forskare har kommit fram till att sannolikheten är ganska stor att alla dinosaurier hade fjädrar över hela kroppen, t.o.m T-Rex-en! Med andra ord så befolkades den här planeten av jätte-hönor med huggtänder...

På tal om huggtänder och farliga djur:

it´s been a long time


Det här, mina kära läsare, är mitt absoluta favoritband och har varit det i några år nu, sommaren 2011 var dessa lads from Helmsley så gott som de enda jag lyssnade på.
Och ni ska bara veta hur jag har gått och väntat på att de skulle ge ut en ny singel. Bara några veckor är alldeles för lång tid, jag vill ha nya låtar från den här gruppen varje dag!! Kan aldrig få nog av deras musik och George Craigs röst :)

Min kompis Polona sa åt mig att kolla Burberrys facebook-sida för typ tio minuter sedan - hon är bannemig expert på att veta precis vad jag kommer att älska, och jag fick nästan hjärtstopp när jag såg att bandets nya låt och video var ute på Burberrys sida! :) Känslan av lycka är obeskrivlig just nu!
Polona, you made my freakin´day! :)

Älskar, älskar, fullkomligt avgudar den här låten! :) Den här ska jag missbruka hela påskhelgen!
Och jag tror nog att det här mycket väl kan vara den snyggaste och bästa musikvideon jag har sett!
Det här är klass och stil på hög nivå, vilket faktiskt inte kommer som någon större överraskning om man slår ihop bandet One Night Only och Burberry <3
alors, je cours


Äntligen hemma efter jobbet, har precis landat i soffan efter en välbehövlig lunch och ska snart byta om till lite bekvämare kläder och traska ut i skogen, och ner till sjön. Behöver verkligen detta efter en dag som den här. Har sprungit upp och ner, fram och tillbaka sedan klockan 7.00 imorse - och min medicindelegering/läkemedelshantering förlängdes i ännu ett år - ännu ett viktigt dokument som kan läggas till samlingen om mitt liv ;) Så jag är fortfarande expert på att ge mediciner och att utföra diverse andra liknande saker ;)

Fast sedan kan man ju fråga sig varför jag tog ett D-vitamin-piller för min huvudvärk när jag kom hem... haha, nädå på jobbet har jag faktiskt stenkoll på allt ;) Har jobbat hur många somrar som helst på samma ställe, och hade jag inte trivts eller inte gjort ett någorlunda bra jobb så skulle jag inte vara kvar där, så det säger väl mycket ;) Och att jobba med mina arbetskompisar ser jag alltid fram emot :)De här fotografierna tog jag igår, med en kompaktkamera! Pallar inte riktigt att släpa med mig både en hund och en systemkamera... jag har allt lärt mig en läxa sedan den där dagen mitt i sommaren förra året. Stor klump till kamera + sprallig hund är aldrig en bra kombination. Det är alltid någon som kommer att lida, i mitt fall är det alltid mina nerver!
Det här är en av de platser jag trivs allra bäst på :)we murder our love to save our pride


Det finns en låt som rör mig till tårar som ingen annan, så otroligt vacker, ja jag skulle vilja kalla den magnifique :) På vissa ställen i låten vet jag inte om jag ska borra in huvudet i kuddarna och gråta som en liten bebis för att det är så vackert, eller skratta av lycka så att det gör ont för att det är så underbart.
Melodin, de två rösterna, låttexten... Jag sitter med en klump i halsen och gråter och skrattar om vartannat, det går rysningar genom hela kroppen - och jag har lyssnat på den sedan början av året, och varje gång "slår" den mig på nytt! Så känsloladdad att man knappt vet vem man är - och för mig som är väldigt känslosam av naturen, är det game over i huvudet när jag lyssnar på den :) Den HÄR kan jag bara lyssna på när jag är ensam och det när jag befinner mig hemma!

Den sjungs både på svenska och franska, ett samarbete mellan en fransk och en svensk artist, båda väldigt unga, fortfarande tonåringar men så jäkla DUKTIGA, bättre än alla erfarna vuxna tillsammans!
Både musiken och texten är skriven av den svenske supertalangen.
Någon som vågar sig på en gissning?? :)

Ska ladda upp videon ASAP. Först måste jag bara ha den för mig själv en liten stund till ;)
this feeling is breaking me down


Slängde ihop en lax- och grönsaks/fruktsallad till kvällsmat. Tog det som jag trodde skulle vara gott tillsammans - och det blev inte gott. Det blev helt gudomligt och urläckert. Tänk att lax, jordgubbar och fetaost skulle smaka så härligt tillsammans, who knew? Now I know!

Isbergssallad, coctailtomater, gurka, äpple, jordgubbar, smulad fetaost och rå lax med lite salt på.
Smaklig måltid hörrni :)

Ska smaska i mig den här salladen framför ett avsnitt eller två av Ringer, har kommit efter lite. Och sedan blir det nog en tidig kväll för min del, eftersom jag jobbar imorgon med start klockan 7.00
Satsar på att vara rejält utvilad och pigg då. Träningsvärken har gått över, tack och lov, men jag känner mig fortfarande alldeles matt och stel...


Jag varnar er alltså, det här är farligt gott! :) 


there´s no looking back


Bra gjort av oss att pricka matinhandlandet mitt i rusningstrafik = när alla fjortisar från högstadiet har lunchrast och byter ut riktigt mat i skolmatsalen mot godis och läsk i mataffären!
Vet inte vilka fjortisar som är värst - killarna eller tjejerna. En bra grej med tjejerna är i alla fall att om man råkar hamna bakom några i kassakön så är det bara att utbrista "men hörrni, såg ni vad det stod i tidningen om xxx (någon tonårsidol)??" och vips, så tar man ett stort språng fram i kön - medan de rusar bort till tidningshyllorna :) Glöm inte att ni inte får namnge vilken tidning, så att de får leta lite extra! ;)
Och killarna (14-19), dessa sat... eh, gullungar! Ja, ni är coola, alla vet om det, tom 100-åringen längst bak i kön är medveten om detta, så oroa er inte för den saken!

Kan man något annat än älska fjortisar?? Hahaha, jag har absolut ingenting emot dem, eller den här åldern rättare sagt, man var ju själv en sådan (kanske inte riktigt till 100 %) och jag är bombsäker på att dagens fjortisar kommer att störa sig på fjortisarna om tio år! :) Det är liksom en del av livet, en oskriven regel.

Mamma "förstörde" mina solglasögon inne på grönsaksavdelningen när hon "knuffade" undan min hand eftersom jag höll på att ta fel, inte "märke", utan fel sorts isbergssallad (visste inte ens att de fanns olika!) så brillorna flög iväg ur min hand till andra sidan av affären (nästan). Och när jag utbrister "men vad GÖÖÖR du?", tittar hon bara på brillorna som ligger på golvet och säger helt lungt "vaddå då, nu kan du ju låna mina". Och jag som är helt chockad svarar med "mamma... det finns folk ute som kan se mig". Dagens fråga: vem av oss var taskigast i den här situationen? :) Vill inte ens gå in på detaljerna kring grabben som jobbar på grönsaksavdelningen och hans flin över hela ansiktet när han hörde detta...

Som ni kanske märker har jag lite mer fritid än vanligt idag, och uppdaterar därför också lite oftare under dagen. Känner att jag bara vill ta det lugnt nu innan påskdagarna drar igång.

Men nu ska jag ut och kolla läget i naturen, kanske har någon grankotte bytt plats! HOPPASDET! Så att det blir lite spänning i tillvaron...
Folk i min omgivning börjar störa sig på att jag är ute i friska luften alldeles mycket - ja, i och med att luft är farligt så borde jag väl lyssna på dem...;)
Det är farligt att leva, inget snack om saken!
we start talking


God morgon på er :) Eller morgon och morgon, har väl redan avklarat det betydelsefulla för dagen och klockan är inte ens 11.00 :) Frukost, power-walk, dusch, svarat på en massa mail och kommit överens med chefen ang. sommarjobbet.
Ska ner till samhället nu för att införskaffa lite påsk-proviant tillsammans med mamma. Man har inte ens hämtat sig från julstressen ordentligt innan det är dags att hitta den perfekta skinkan, godiset och allt som hör ännu en högtid till!

Fick ett sms från en kompis från gymnasiet (oj oj, vad vi var med om mycket tillsammans, den ena pinsamma saken efter den andra på både våra studieresor och resor på fritiden :) - henne har jag inte sett på väldigt länge. Försöker planera en dag som vi kan ses och ta en fika. Grejen är den att hon är mitt i Göteborg, jag lite utanför - och det är ju så svårt att hinna ses :) Fattar inte detta alltså??
Tycker vi satsar på en dag med shopping i Nordstan igen :) Lovar att ta andra skor den här gången!

Den här låten tycker jag är riktigt grym! Hade den i öronen under hela power-walken, tror min hund blev lite sur på mig när jag totalt ignorerade hans försök till att sjunga (åh, detta konstanta ylande) :)
my heart beats out of time


Träningsvärken som jag har i mina ben (eller i mitt vänstra ben rättare sagt) är ingenting att skämta om just nu! Men trots detta begav jag mig ut på en långpromenad i skogen tidigare idag. Halvvägs var jag nära på att lägga mig raklång ner på marken och bara ligga där en bra stund - den där mossan brevid granen såg ju väldigt inbjudande ut!
Men med en gnällig hund var det bara att bita ihop och traska på... kan väl säga såhär, några meter innan "slutdestinationen" skulle man inte kunna se skillnad på mig och ett kräldjur... haha! :D

Har nu suttit i sängen och kollat igenom mitt "liv". Jobbet/praktiken jag har nu? Sommarjobb ´12 (klart!)? Framtida jobb? Egen lägenhet i Ljubljana, i Göteborg, var och vilken? Studierna i Ljubljana? Avslutade kurser/studier? Olika kurser på universitetet i Göteborg? Eller i Borås? Var exakt i världen ska jag vara?
Just nu är det en enda stor röra i huvudet - Jag. Får. Panik.
Så mycket betydelsefulla saker att göra, så många olika platser att vara på samtidigt, så mycket roligt att hinna med - och så jäkla LITE tid att göra det på!
 
Och jag vill ju hemskt gärna jobba, plugga och bo i Sverige OCH jobba, plugga och bo i Slovenien - och det helst samtidigt! Vad gör man, vad väljer man när hälften av dig vill leva i ett land och den andra halvan i det andra?? Kanske skulle söka neutral mark... det skulle nog vara lösningen på alla mina problem ;)

Jag vet ju vad jag vill - men vågar jag offra "så mycket" för att nå målet? Klart jag måste våga! Alla vet att man måste det för att drömmar ska gå i uppfyllelse! Jag får lägga om min taktik helt enkelt - istället för att hjärtat och hjärnan samarbetar, så tar hjärnan över. Och det nu! Iron Lady on the move!

Fast just nu står hjärnan på "OFF"... och kommer att göra det till imorgon! Ska bli skönt :)


Ett armband jag fick av min faster när jag konfirmirades uppe i Vadstena, Sverige år 1475... nämen, skämt åsido ang. året, det förstår ni säkert själva - men det var verkligen ett tag sedan detta hände!
Stjärntecknet Jungfrun - eftersom jag är född i september, och en liten not - eftersom jag älskar musik, spelar själv instrument, och har alltid haft ett stort behov av att vara omgiven av musik i alla dess former :)


everywhere I go it´s you I see


Måndag, och starten på ännu en vecka, består verkligen veckan bara av en måndag och en fredag?? Har väl inte så mycket att säga egentligen mer än att jag känner mig superseg såhär efter helgen - och ganska less på det vita täcket som ligger på marken utanför.
Men eftersom jag är oerhört optimistisk och glad av mig, så ska dessa saker inte förstöra min dag :)
Det finns säkert något positivt med att känna sig trög, stel och utmattad och att inte kunna göra ett skvatt åt vädret :)
Ska ta och försöka varva ner nu efter power-walken med en varm dusch, mat och första avsnittet av den nya serien Magic City. Ha en fortsatt trevlig måndag ;)/ Fullkornsbröd med kalkonskinka och smulad fetaost, supergott!


got the power


Första april idag - och jag fattar ingenting! Mamma är som en jädra första-april-skämt-maskin... Men det största aprilskämtet i år är nog vädret vi har idag.
Orka att det ska behöva snöa i början av april!

Har haft en riktig power-dag idag. Har både power-walk-at, power-nap-at, power-eat-at, power-listen-at på musik och power-read-at.
Det sistnämda gick så fort att jag inte ens vet vad kapitlet jag precis läst handlar om - tror att jag bara hann med att läsa vart tioende ord ordentligt!
Och låtarna som jag lyssnade på spolade jag fram, så istället för cirka 3 minuter av varje låt blev det 3 sekunder, och så undrar folk här hemma om jag är stressad/hysterisk/har problem på riktigt.
Klart jag har! ;)

Och angående power-ätandet. Det var en på jobbet häromdagen som frågade mig detta, dvs hur man power-äter, och jag drog till med svaret att "jo serru, det är när man sväljer maten innan man tuggar den... eller så är det att man tuggar så intensivt och länge att maten blir till vätska i munnen innan man sväljer den... något av det, det är inte så noga, välj själv!"

Men helt seriöst, jag skämtar inte nu. Hur power-äter man på riktigt?? Menar de (experterna) att man bara äter nyttig mat, eller sättet man äter den på, i vilken ordning osv när man har en power-måltid, eller hur är det med den saken?? Alla säger ju olika!

Nähäpp, nu ska jag power-diska, därefter power-slänga mig i soffan, läsa (utan power den här gången!) om kapitlet och power-äta ett chokladägg ;)

Det är inte alla av oss som har fattat grejen med power-aktiviteter. Tror att han har burit runt på hundbenet i en vecka nu...


so different when you´re not around


Hade bästa lördagen på länge igår :) Minus den där "utskällningen" jag fick när jag satt och spelade piano och började helt seriöst spela igenom favoritlåtarna (mycket Andrew Lloyd Webber ;) och därefter de klassiska rocklåtarna (Eveything I do I do it for you, Bed of Roses, Don´t stop believin etc.) som jag för övrigt blir helt tårögd av att spela... lite lustigt faktiskt! Och mot slutet spårade det hela ur och jag satt och slog på tagenterna till olika jullåtar :) Jaaa, det uppskattades INTE kan jag tala om! ;)

Och så var det Earth Hour mellan 20:30 och 21:30. Hoppas ni precis som jag släckte ner!! :) Vi hann också med att kolla på den nya Mission Impossible filmen, den var helt okej faktiskt, även om det inte är min typ av film.

Det hände lite andra spännande grejer under dagen också, men nu ska vi inte gå in på på för mycket detaljer :)
RSS 2.0