THE MOMENT WHEN THE GOOD TIME STARTS

posted on AUGUST 31ST, 2012
 
 
Då var tjänstgöringsrapporten inlämnad för augusti månad - och en ny månad kickar igång imorgon med jobb från 7.00 till 21.00 med två timmars ledighet mitt på dagen. Egentligen hade jag planerat att vara ledig hela helgen, men ja...så blev det ju inte! Allt som var planerat för morgondagen fick jag istället försöka klämma in under dagen idag.
 
Så nu ska jag luta mig tillbaka i soffan, titta på en bra film och äta lite hemmagjorda pommes frites (som jag säkert inte ätit på ett helt år!) och, hör och häpna, dricka cockta! Det liknar coca cola till färgen och smaken, fast den här versionen är ännu godare!
En liten flaska av den här drycken hade jag tydligen fått med mig från Slovenien till Sverige tidigare i sommar, och som jag måste ha stoppat in bland kläderna i resväskan - för det var just bland alla sommarkläder, som jag för övrigt inte har haft så där jättestor användning av här i Sverige, som jag hittade cockta-flaskan idag :)
Jaaa, det här kommer att bli en bra kväll - och en bra start på helgen ;)


GOOD ENOUGH

posted on AUGUST 30TH, 2012
 
 
Min kompis Ida har jag inte sett på två veckor så det var hög tid att ta en fika och pladdra på igen. Tanken var att vi efteråt skulle ta oss en promenad runt sjön mitt i centrum - men eftersom vädret inte stod på vår sida idag, blev det lite shopping istället. Fick tag på en av de mjukaste och mysigaste tröjorna jag sett hittills - vilket husets hund tydligen också tyckte eftersom jag fem minuter efter att ha lagt tröjan på sängen hittade honom liggandes och dreglandes på den nya ägodelen.... 
 
Hur som helst, dags att börja bunkra upp inför hösten och se sanningen i vitögat: sommaren är nu officiellt över!
Vilket dock inte hindrade mig igår att mentalt intala mig själv att det fortfarande är sommar när sken solen och temperaturen låg på mellan 20 och 25 grader, och jag kunde unna mig någon timme i Baden-Baden-stolen med sommarmusik i hörlurarna innan det var dags för ett kvällspass på jobbet.
 
På tal om lathet och jobb. Det blev lite pinsamt när jag fick skjuts av Ida idag från fikastället till min bil som stod några hundratals meter bort, på en annan stor parkering, och en sådan skjuts att jag bara kunde öppna hennes bildörr, ta ett steg och glida in i min bil - ja, ibland har min lathet ingen gräns!
Därför ska det bli otroligt kul att ta sig an ett kvällspass på sju timmar ikväll - idag ska det jobbas stenhårt, de andra arbetskompisarna ska få ta det lugnt idag! Måste verkligen väga upp dagens lathet på något sätt... ;)
 
photos by me

 

FIND YOUR GREATNESS

posted on AUGUST 28TH, 2012
 
 
Jag fullkomligt Ä L S K A R att fotografera moln! Det finns inget vackrare, mer dramatiskt, mystiskt och "befriande".
Någon gång i mitten av årets sommar när jag slutade jobbet omkring 21.00 och det fortfarande var ljust ute (åh, vad jag saknar dessa dagar - men det har ni redan hört förrut ;), när jag låste upp bilen tittade jag upp mot skyn och såg en ljusblå/svagt rosa himmel med underbara orange-rosa sockervaddsmoln... jag tappade andan, och det ögonblicket sitter fortfarande kvar, jag kan fortfarande se, känna och höra allt om jag blundar; den vackra synen, känslan i kroppen som uppstod och musiken som spelades på min mobil, den mixen gjorde de tre sekunderna av mitt liv oförglömliga, när man inser att världen är en vacker plats... Det är ett sådant ögonblick jag hoppas kommer att vara lika klart och tydligt år efter år efter år, något som jag kan plocka fram ur hjärtat och bli lycklig av när jag väl behöver det :)
Ja, en sådan simpel sak som ett par moln kan ha den inverkan på mig ;)
 
photo by me

 
 

SUMMER IS ON FIRE

posted on AUGUST 27TH, 2012
 
 
Vaknade till en klar och mörkblå himmel och strålande solsken - så att ta sig en ordentlig sovmorgon idag was out of the question :) Ärenden som stod på dagens schema fick helt enkelt vänta till morgondagen. Solen sken konstant idag och den högsta temperaturen låg på 28 grader någon stund mitt på dagen :)
 
Den sista bilden är dock inte från idag - den togs i Portoroz i början av juni. Har en hårddisk full av sommarbilder från havet :) Vet inte riktigt hur och när jag ska passa på att klämma in dem i ett inlägg, grejen är ju den att jag vill capture the day everyday, och inte titta bakåt så mycket; det är framåt som gäller... såååå... äsch, hörrni för att bli lite lagom nostalgisk ska jag ladda upp lite semesterminnen från Portoroz, Barcelona och Venedig inom en snar framtid - dvs när jag har lite tid över - förhoppningsvis till helgen, har nämligen några dagars och kvällars jobb att se fram emot först ;)
 
photos by me


ENDLESS SUMMER

posted on AUGUST 26TH, 2012
 
 
Tänk om rubriken faktiskt kunde stämma! Jag skulle inte vilja påstå att årets sommar har varit bättre (eller sämre för den delen) än alla andra - men ändå så här årets varit minnesvärd och speciell, och jag kan inte riktigt sätta fingret på exakt varför den känns speciell - den bara gör det helt enkelt! :)
Början av sommaren när hela familjen är samlad, sommarjobbet är igång, när det är EM eller VM i fotboll, när det är varmt, solen skiner och kvällarna fortfarande är ljusa - det är då sommaren i Sverige är som allra allra allra bäst :)
Överlag har jag haft en riktigt bra sommar som inkluderade allt som den egentligen ska (för min del): några veckor nere vid Adriatiska havet med diverse roligheter på schemat, fotbollstittande tillsammans med resten av familjen + att pricka rätt lag till vinsten (igen ;), sommarjobb i två månader med underbara arbetskompisar, några verkligt bra veckor ensam hemma med mina syskon och nu som sagt hus-, trädgårds- och hundvakt medan sommaren sakta men säkert lider mot sitt slut. I alla fall vad det gäller den svenska sommaren - i Slovenien har jag några veckor av sommar till att se fram emot när jag väl kommer ner igen ;)
 
Det är alltså med en bitter-ljuv känsla som jag nu snart lägger undan sommarkläderna, solkrämen och ger upp liggandet i Baden-Baden-stolen och tar istället fram mysiga tröjor, boots och somnar till allt mörkare kvällar.
Byta ut glass mot te, utomhus mot inomhus, ljust mot mörkt...
 
Jag älskar känslan att kunna ha öppna fönster och altan/terrassdörrar - att se gardinerna fladdra lite lätt och känna brisen som kommer in i resten av huset, gå runt barfota med ett glas citronvatten och musik spelandes i hela huset, ligga i soffan och läsa...
Hoppas att hösten blir minst lika bra som sommaren varit - ett vet jag säkert i alla fall! Jag är inte redo för att släppa allt som hör sommaren till - inte riktigt än!
 
Och bara för att greppa tag och hålla kvar sommarens sista värmande strålar ska jag nu sätta mig ute i trädgården, under kvällssolen och de behagliga 23 graderna (!), ta igen lite läsning och låtsas att det bara är början av sommaren - början på en endless summer  :)
 
photos by me


SO EASY TO CALL OUT YOUR NAME

posted on AUGUST 24TH, 2012
 
 
Innan mina två syskon stack iväg till Slovenien förra torsdagen - en dag full av minnesvärda ögonblick - så spenderade jag och min bror onsdagskvällen med hembakad pizza och fotboll på TV (Sverige - Brasilien) och dagen därpå hann min syster och jag med en ordentlig tacos-lunch och film (Drag me to Hell) mellan alla turer ner till samhället för diverse ärenden, fika med två av mina kompisar och att handla färdkost. På kvällen käkade vi upp en hel påse chokladrussin i ren nervositet (resfeber någon?) - de två för att de skulle ta sig över halva Europa och jag för att jag inte var så sugen på att ha en älg/rådjur på vindrutan på hemvägen.
 
Klockan 23.00 kramde och vinkade jag hej då, satte på min underbara spellista med sommarens favoriter (den kommer upp senare :) på mobilen, startade motorn och körde de 35 km tillbaka hem - tillsammans med en hund som ylande med i låtarna! Ja, han var med på äventyret - ifall jag skulle behövt ha hjälp med bilen eller något i den stilen ;) 
 
photos by me


IMAGINE

posted on AUGUST 24TH, 2012
 
 
Egentligen tycker jag verkligen inte om att ladda upp sådana här bilder - egoshots! Men sedan tänker jag att det här faktiskt är min blogg och om det är någonstans detta borde vara "tillåtet" så är det väl här, Och så kommer det säkert att vara roligt att i framtiden titta tillbaka på och kolla hur man såg ut "då" - kanske inte så kul att bara ha en massa bilder på mat, byggnader och moln! ;) Så lite klippa (bort andra människor ur bilderna, hehe) och klistra - så är man en renodlad "självdyrkare" (min brors ord, inte mina!)
Haha, spana in familjefotot bakom mig på sista bilden till vänster - sådär ser mina päron ut! Vem liknar jag mest, haha?? ;D


IT`S JUST LIKE BREATHING UNDER WATER

posted on AUGUST 24TH, 2012
 
 
Medan ni andra  sakta men säkert börjar ta helg, så börjar min arbetsvecka nu. Började med ett kvällspass igår kväll. Jobbade med en jättebra arbetsgrupp, allt flöt på bra, vi skrattade och pratade hela tiden och helt plötsligt var det dags att åka hem, där jag välkomnades av en överlycklig hund :)
Klockan 21.30 och kolsvart när jag var på väg mot bilen på parkeringen. Stor skillnad mot sommarens långa dagar och ljusa kvällar - en skillnad jag inte är sådär jättepeppad på att acceptera. Ni skulle bara veta allt jag skulle vara beredd på att offra för att slungas tillbaka till början av årets sommar - eller in i framtiden till nästa års sommar!
 
Idag började jag dagen med en härlig frukost, dock inte den ni ser på bilden (den avnjöt min syster och jag innan hon återvände till Slovenien förra torsdagen) - dagens bestod av olika sorters frukt och en välbehövlig kopp kaffe!
Nu när klockan börjar närma sig 22:00 så skulle det vara allt dags för mig att krypa ner i sängen. Men jag har fixat ihop en skön spellista med sommarens favoriter + att jag håller på att läsa "Sista brevet till Sverige" (Moberg) - så att slå sig till ro och sova blir lite svårt i nuläget. Hur jag sedan ska kunna ta mig upp ur sängen klockan 05:00 imorgon bitti är en fråga jag dessvärre inte har något svar på!
Imorgon jobbar jag ett "trevligt" dubbelpass - de fyra timmarna mitt på dagen då jag kan glädjas åt lite ledighet ska jag utnyttja till max - har en hel del tvätt som måste strykas och "Scrubs" avnistt som måste ses ;)
 
photo by me


EVERY STEP THAT I TAKE IS LIKE MILES CLOSER TO WHERE I WANT TO BE

posted on AUGUST 14TH, 2012
 
de senaste dagarna har jag...
 
 
 
Precis som det har varit hela den här sommaren, så fortsätter jag i samma stil - med väldigt dålig uppdatering! Just nu har jag bara känt att bloggen inte har varit något som jag längtat efter att få ödsla lite tid och energi på - det har för det mesta varit ett måste, något som inte varit kul det senaste... och jag vill ju verkligen inte att det är så! Att skriva, fotografera/redigera och samla alla guldkorn i vardagen på ett och samma ställe att ha att blicka tillbaka på när jag blir grå och rynkig är en av de roligaste sakerna jag vet. Sedan är jag mycket väl medveten om att jag inte orkar hålla igång en "aktiv" blogg på grund av att jag jobbar så mycket, och sedan har en massa andra måsten i hemmet och trädgården att se till - nu när jag åter tagit på mig ansvaret att vara mina föräldrars hus-, trädgårds- och hundvakt ;)
Så ja, jag kan väl erkänna att medan jag blivit hurtig och kämpar på med vissa grejer, så har jag istället blivit lat när det gäller de andra sakerna som också är viktiga i livet.
Men jag har lovat mig själv att ge mig en ordentlig spark där bak, och försöka få tillbaka glädjen till denna "lilla hobby" ;)
 
photos by me


LIVE WITH PASSION

posted on AUGUST 7TH, 2012
 
 
 
En ledig dag från jobbet som spenderades precis som den skulle - med att göra absolut ingenting! Kunde dock haft dåligt samvete pga detta, men en och annan slappar-dag kan man lungt unna sig! Det konstiga är bara att jag blir extremt trött när jag inte har några måsten eller saker att bocka av på to-do-listan, ju mer jag försöker vila desto tröttare blir jag efteråt. Därför känner jag just nu att imorgon när jag kommer hem från jobbet kommer jag att ha ork och viljan att ta tag i alla de sakerna som jag egentligen borde ha gjort idag.
 
Det här är några fotografier som jag hade liggande i en mapp på datorn, och som är sådär lite lagom halvbra ;) Klockan, ringarna och armbandet har jag lånat av min syster. Har ungefär samma klocka själv, hemma i Ljubljana - och den saknar jag verkligen, vet inte varför jag lämnade kvar den... Ett liknande armband tänkte jag klicka hem någon dag nu i veckan :) Och för tillfället, eller en bra tid vid det här laget har jag varit och fortfarande är helt såld på mysiga, fina pullovers i alla olika sorters färger och mönster (både i stick- och färgväg). Ska börja leta runt lite bland alla butiker på nätet och beställa hem en hel del sådana - så att jag är redo för resterande sommar och kommande höst :) Ready as I can be!


PIRAN PHOTO ALBUM

posted on AUGUST 6TH, 2012
 
  
Dagar som dessa, då regnet öser ner utanför fönstret här i Sverige längtar jag ner till den slovenska rivieran. För exakt två månader sedan befann jag mig här, strosade runt på de små gatorna, tittade bort över havet mot Italien och Kroatien, åt gelato i alla dess färger, och kände hur solstrålarna gjorde sitt! Nu är det lite mer än en månad kvar tills jag åter får spendera lite tid i Piran - behöver väl knappast nämna att längtan är stor just nu!  :)
 
photos by me


GIVE ME MORE

posted on AUGUST 5TH, 2012
 
Min syster och jag. Och ja, alltid när vi ska webcam-a så börjar det gå överstyr redan efter den första bilden. De här bilderna tillsammans med lite andra "godingar" ska vi skicka iväg till våra föräldrar och morföräldrar nere vid Medelhavet - så att de får se exakt vad de missar! ;) Fast egentligen är det väl vi tre syskon här hemma som missar allt det roliga man ska och måste hinna göra under sommaren...dock så klagar jag inte, vi har det ganska bra här uppe i Sverige vi också - även om det är utan varma temperaturer, dopp i Medelhavet, grillfester, häng i segelklubben, tennismatcher, strålande solsken, alla släktingar och vänner där nere... Japp, vi har det bra med kalla vindar, en massa jobb och dagligt hushållsarbete ;)
Min brors 25-årsdag, mammas påhitt med en rosa prinsesstårta och passande prinsesskrona ;)
Min systers 21-årsdag, det var jag som stod för bakverken på den här speciella dagen. 21 cupcakes och en stor cheescake med olika sorters frukter :)
 
Och idag, den 5 augusti tog vi, min syster och jag bilen och hunden och begav oss till Hofsnäs för en liten promenad :) Väl hemma gjorde vår bror oss sällskap och vi stekte laxburgare med klyftpotatis och sallad, och tittade på 21 Jump Street, och därefter diverse finaler i OS :) Bra avslut på veckan med andra ord - imorgon drar en ny jobbvecka igång, och en massa har redan planerats in på de dagar man är ledig.
 
Här har ni alltså lite bilder från sommaren, efter flera veckor av internet-krångel och långa/krävande jobbpass så är det här det jag har hunnit att skrapat ihop i fotoväg.
I fortsättningen kommer jag att skärpa till mig, och göra allt för att sidan här ska bli lite mer inspirerande, intressant och spännande. Men för att detta ska kunna ske, och för att jag ska bli helt nöjd så gäller det att fylla inlägg med res-material och ännu bättre fotografier ! Efter sommaren och jobbet så ska jag ta tag i det hela, promise! ;)
 
photos by me, and Alexandra S


RSS 2.0