good evening all...


Som ni kankse har märkt vid det här laget, så ligger min uppdatering i botten just nu. Dels jobbar jag så mycket, både sommarjobbet och sedan lite andra projekt vid sidan om när jag väl är hemma, dels fungerar inte internet och vi väntar tålmodigt på att vi ska få hem en ny "internetbox"... Men tills dess kommer det att fortsätta att eka tomt här på sidan. Har förberett en massa fotografier från juli månad, på både det ena och det andra - dock kan det hända att det blir mest foton på mat, i och med att jag varken har haft energi eller tid till att åka iväg någonstans på ett kortare äventyr, eller gjort något annat spännade på hemmaplan för den delen.
Ni ska bara veta hur dunder-mega-super-sugen jag är på att resa just nu!! Helst av allt skulle jag bara vilja packa ihop en tom resväska och spendera tre dagar i varenda land i hela Europa - bara för att! Och fylla resväskan med vintage prylar och sommarkläder som jag fyndar under resans lopp, fylla minneskort med så många utsikter, historiska platser och stränder som möjligt, fylla magen med så många inhemska specialiteter som det bara går, skapa oförglömliga minnen, känna res-pirret hela tiden och bara må allmänt bra.
Fick lön i förra veckan, och den var verkligen inte dålig, Mycket mer än vad jag hade räknat med! De extra tusen-lapparna hade varit perfekta att spendera på en resa - får helt enkelt spara och vänta till september. Då ska jag hinna med en kort tripp till mitt älskade Venedig.

Mina föräldrar åkte iväg på en nästan sju veckors semester för några dagar sedan. Jobb, hund, hus, trädgård - augusti blir toppen alltså! :)

Måste också nämna OS-invigningen. Bästa hittills, säger jag som har en förkärlek till Englad och allting som är engelskt. Britter kan! Hur det blir med OS-tittandet nu i några veckor framöver återstår att se, dvs vi får se om jobbet tillåter detta ;)

Men nu, efter att ha bakat en sats Snoddas och efter en lång dusch ska jag krypa ner i sängen bland alla mina hundratals kuddar (som alla verkar störa sig på!) med ett kapitel av "Utvandrarna" (mina favoritböcker!), ett avsnitt eller två av "The Borgias", "Magic City", "Missing", "Ringer", "Revenge", "The Firm", "Touch" - dvs allt som jag idag hittade i en av mina mappar på datorn - avsnitt som jag inte sett än, som var sparade för resan upp till Sverige tidigare i sommar men som jag totalt glömt bort!
Efter det; lite te, en grillad macka med zucchini, mögelsost och valnötter och så på repeat: la la love...

Vi hörs snart igen :) Imorgon ska jag ringa och tjata på "internet-människorna" (igen) och sedan hoppas jag på att jag kommer att ha möjlighet till att faktiskt kunna skriva ett helt inlägg och publicera det innan allt avbryts! I slutet av veckan ska vi ha ett fullt fungerande internet igen - det är veckans mål det!
 


gelato - 06072012


Glass är en stor favorit, frysavdelningen favoritplatsen i affären – helst ska ”gelaton” vara grön eller blå – dock smakar den blå mest kemikalier, men det är ju färgen som räknas. En gång beställde jag en bägare med neon-gul, baby-blå och chock-grön glass – den kombinationen alltså! Ungefär som att slicka i sig allt som man kom över under ett experiment på kemin i högstadiet… inte för att jag någonsin har provat! ;) Och från glass till jobb. Ska nu snart iväg för fjärde kvällspasset för veckan. Min bror fyller år idag, så ett stort grattis till dig, Danny-boy ;)

Det blir finmiddag idag (för min del så lär det vänta en tallrik på mig när jag kommer hem vid 21.30) och så avslutar vi firandet i morgon med tårta och allt som hör där till och ”pizzafest” på kvällen ;) Och ett stort plus vid sidan om är att jag är ledig hela helgen, förutom imorgon morgon mellan 7.00 till 10.00 - men eftersom det bara är tre timmar så räknas det nästan inte som jobb! Hade säkert gått upp vid 10.00 om jag hade varit helt ledig - efter arbetsveckan som jag har haft, så morgondagen hade startat vid tio no matter what - ja, ni fattar! Blir en bra helg! ;)


 


week 27, another monday


Dagen har jag spenderat på jobbet och är precis hemkommen.  Idag ska jag inte försöka ta vara på kvällstimmarna, utan jag ska passa på att lata mig ;)  – jag är nämligen ledig imorgon igen, och resterande vecka har jag bara kvällspass, vilket betyder sovmorgon fram till nästa måndag ;) I sommar har jag ett otroligt bra schema, jobbar väldigt mycket, men jobbpassen är ändå uppdelade på ett väldigt bra sätt – så man har tid att återhämta både kroppen och huvudet mellan passen!

Och som avslut får ni några bilder som jag knäppte för två veckor sedan. Märkte igår precis innan fotbollen att jag har en hel del fotografier på både datorn och kameran som jag inte har haft tid att redigera eller ens titta igenom. Så igår fanns det tid för exakt tre stycken– därefter satt jag som sagt fastklistrad i soffan mellan far, hund och bror (resten av familjeskaran jobbade), med en popcornskål i knäet, humöret i topp och beredd på att heja allt vad det gick på Spanien ;)


 


be nice
måndag 02072012


Som ni kanske förstår är jag såklart jätteglad att Spanien tog hem hela EM igår kväll. Tredje gången de vinner ett stort mästerskap och det tycker jag verkligen de förtjänar. Okej, att vissa påstår att de spelar ett tråkigt spel (jag är inte en av dem) – men det måste ju vara effektivt på ett eller annat sätt, och det ger ju verkligen resultat ;)

Ända sedan jag åkte iväg på studieresa till Barcelona i gymnasiet så här jag haft en liten förkärlek till Spanien. Det är ett land jag lätt skulle kunna bosätta mig i ;) Kanske inte hela livet, men i alla fall i några år – träna min spanska lite, lära mig att tillaga alla spanska maträtter och diverse specialiteter, gå på fotbollsmatcher på helgerna och framför allt upptäcka varenda liten del av detta land, både historiskt, kulturellt och geografiskt!

Någon gång i framtiden så… ;) Jag skulle vilja spendera en sommar som följande; en månad i Spanien, en i Italien, en i England/Skottland och en i Frankrike med att bara åka runt, runt, runt och insupa så många intryck som jag bara kan. Det gäller bara att få till fyra månaders ledighet, men ingenting är ju omöjligt - or so I´ve been told ;) I och för sig har jag redan varit i alla länder i fråga - men jag skulle vilja "lära känna" dem på riktigt också ;)


 


söndag 01072012


Jag borde få första pris i kass uppdatering här på sidan. Med detta beror på tre ytterst enkla anledningar; har noll inspiration och motivation för tillfället och detta beror mestadels på att jag jobbar så extremt mycket just nu – som tur har jag än så länge sluppit det delade turerna, förutom igår lördag då jag jobbade 7.00-13.30 + 16.30-21.30 – men jag arbetade med en jättebra arbetsgrupp och då känns det inte alls som ett jobb, om ni förstår vad jag menar! Och jag orkar faktiskt inte sätta mig vid datorn när jag kommer hem och kolla på allt som händer ”ute i världen” eller att uppdatera bloggen. Ni förstår säkert hur det är när man är mitt i en lite mer krävande jobbperiod! Så jag brukar läsa, spela piano, gå ut en sväng, spela badminton, laga mat, bläddra i tidningar, fotografera m.m. när jag kommer hem. Eftersom mitt sommarjobb både är fysiskt krävande såväl som mentalt (jag jobbar inom vården) – så är sittandet framför datorn mer än nödvändigt något som jag absolut inte prioriterar. Och jag vet att ni alla förstår detta! ;) Dessutom krånglar vårt internet hela tiden, att komma in på en sida tar halva dagen. Flertal hushåll här i vår trakt är ”drabbade” så vi väntar alla med spänning på att it-gubbarna ska fixa detta – dessvärre ser det ut som om ALLA är på semester för tillfället….

Men idag är jag äntligen ledig, precis hela dagen. Den ska spenderas, eller halva av den har redan spenderats med att ha en ordentlig sovmorgon (imorgon gäller det att befinna sig på jobbet vid 7.00 igen), lång frukost, redigera lite fotografier och lunch med halva familjen. På eftermiddagen tänker jag se till att få ut hunden och mig själv på en promenad runt sjön (om vädret tillåter, det ser dock inte så lovande ut för tillfället) och ha en ordentlig spa stund, dvs ockupera badrummet i några timmar. Och kvällen avslutar vi med final i fotbolls-EM. Jag är en mästare på att pricka rätt så gott som varje gång när det kommer till stora mästerskap i fotboll. För två år sedan, under VM sa jag redan innan allt hade dragit igång att Spanien skulle vinna – och det gjorde de. Och vi har bevis, alla skrev ner redan innan VM börjat vilket land de trodde skulle stå som slutliga vinnare! ;)

I år, under kvartsfinalerna sa jag bestämt att Italien och Spanien skulle befinna sig i årets final. De flesta skrattade åt mig och sa att Tyskland med all säkerhet skulle ta hem det hela, inte ens experterna trodde på Italien. Jag höll vid vad jag sa, Spanien och Italien. Och vilka är i final?! ;) Jag måste börja slå vad med folk alltså, kan bli min nya inkomstkälla ;) Kan inte förklara detta, men jag känner bara på mig långt i förväg vilket lag som kommer att gå vidare/vinna. Mitt sjätte sinne helt enkelt! Och det är inte alltid det laget som jag tror kommer att gå vidare som jag hejar på. Jag var bombsäker på att Italien skulle gå vidare och ändrade mig inte en enda gång – men ändå så hejade jag på Tyskland. Som sagt ett sjätte sinne, en talang, och en otroligt onödig sak att vara stolt över ;)

Ikväll håller jag alla tummar och tår jag har för Spanien! ;)


 


RSS 2.0