I CROSS MY HEART

POSTED NOVEMBER 30, 2012
 
 
Kycklingsoppa med vitlöksbröd
 
Godagens! Efter fredagens enda föreläsning och därefter lite svenska följde jag med mina två syskon till tågstationen. Själv åker jag inte ner till kusten förrän imorgon någon gång - beroende på när jag blir färdig med veckans hemuppgift - och med tempot jag har nu, eller med tanke på allt annat som har min uppmärksamhet (som var sjutton har jag mina svarta skinnhandskar och min svarta trenchcoat någonstans - varför försvinner alla saker när jag behöver dem, VEM är det som flyttar på dem... det kan man ju undra, kanske skulle skriva en uppsats om det??)  - som det ser ut nu lär inte hemuppgiften bli färdig i första taget. Men så fort jag är färdig här ska jag ta itu med den, blir en lång natt idag känner jag - några koppar kaffe och en säng full av papper, block och pennor väntar mig de närmaste timmarna. Jag måste skriva fem kortare uppsatser under fem rubriker som vi fått av professorn.
Japp... hur den "färdiga produkten" ser ut - eller i vilket tillstånd jag kommer att befinna mig imorgon kommer att bli intressant att se.
Hemuppgiften blev tillgänglig igår vid 11.00 - men jag hade föreläsningar och seminarium från 8.50 till 17.00 - och direkt efter mötte jag upp min syster i stan och sedan drog vi vidare till CityPark på jakt efter en begravnings-outfit. Kvällsmat på Burger King, några shoppingpåsar rikare och en hel del euro fattigare, och några roliga/skumma kommentarer från två bartenders senare slängde jag mig i säng - redo för en fullspäckad fredag.
Deadline är måndag 20.00 - men jag kommer tillbaka till Ljubljana först på tisdag, så jag måste skicka in uppgiften idag - och eftersom jag kommer att vara upptagen hela helgen, så finns det inte en chans att jag kommer att få någonting gjort då. Därav stressen att få klart allt om några timmar.
 
Måste packa också.
Och så har det precis börjat snöa också ser jag nu! Tja, det är ju december imorgon - och julkänslan ligger i botten just nu. Vi skulle julpynta hemma idag, sedan ta en runda i gamla stan och dricka varm choklad/glögg och sedan titta på någon julfilm och beställa take-out.
Istället ska jag skriva uppsatser om: "Nowadays, teachers are less competent", " Tchaikovsky´s music is depressing" och "Romeo and Juliet is a romantic play" m.m.
Great - let´s get to work then!
 
photo by me
taken with Nikon D3000

.
 

YOU KNOW WHAT TO DO

POSTED NOVEMBER 30, 2012
 
 


<3

POSTED NOVEMBER 29, 2012
 
Hejsan! De senaste veckorna har verkligen varit konstiga - hela november månad är en månad jag helst av allt skulle vilja slippa eller minnas. Den ena jobbiga saken efter den andra.
Min morfar gick bort i natt. Jag åker ner till kusten över helgen, ev stannar kvar där nere en stor del av nästa vecka. Mamma kommer ner från Sverige, alla andra släktingar är också på väg från alla världens hörn. Tills vidare, över helgen tar jag därmed en kortare paus. Det är så mycket som händer runtomkring mig nu, och så många tankar som snurrar runt i huvudet. Jag måste ta mig lite tid till att smälta allt, varva ner, ta ett steg bakåt...
Jag kommer att vara tillbaka här på bloggen snart - för jag älskar ju denna lilla hobby, mitt lilla andningshål - men nu är det viktigare saker som ska prioriteras.
Samtidigt skulle den här bloggen vara en perfekt ventil för mina känslor och tankar - men det är något jag inte vill dela med mig av till hela världen, eller något jag vill minnas, inte de jobbiga sakerna i alla fall.
 
De här dagarna framöver ska jag koncentrera mig på min älskade morfar. Leta upp alla bilder jag har på honom, redigera dem, rama in någon fin. Minnas allt roligt vi gjort, allt vi pratat om, alla historier han berättade för mig om sin tid som maskinchef på lastfartyg under 30 år och alla resor och äventyr jorden runt. Hur han satt i sin fåtölj på kvällarna och zappade mellan en biljon kanaler så att man nästan blev galen av att sitta brevid och aldrig fick höra klart en mening från början till slut. Hur han smög från vardagsrummet in till köket på kvällarna och ställde fram sin youghurt på sin plats vid matbordet så att den skulle vara lagom kall/varm på morgonen. Hur han alltid lyste upp när han fick dricka sin lilla cappuccino på något café eller på sjukhuset (för där minsann fanns det bästa kaffet ;) och hans skratt när jag bekräftade att "ja, det var det bästa kaffet jag druckit". Hur han varje morgon när jag kom upp till deras kök såg honom sitta vid matbordet med sin tidning, en kopp kaffe framför sig och en kopp kaffe till mig på diskbänken. Hur han följde med mig överallt när jag skulle anmäla mig till körskolan, första hjälpen, läkarundersökningen, då jag fortfarande var ung och inte visste så mycket om den stora världen ;)
Och så har jag så många roliga och fina minnen från barndomen då vi, min familj och min morbrors familj spenderade varenda sommar i Portoroz hos morfar och mormor.
 
Min senaste uppsats på spanskan var just om min morfar, eftersom han växte upp i Argentina och pratade spanska flytande. Så skrev jag lite om hans jobb och allt han fick uppleva under sitt liv. Detta skrev jag utan en aning om vad som skulle ske två veckor senare...
 
Det kommer att ta ett tag att smälta att han verkligen är borta. Att aldrig mer säga "jag ska ner till mormor och morfar i Portoroz över helgen/lovet" är något som för mig just nu är totalt overkligt. Att aldrig se honom sitta vid sin skrivmaskin och översätta och att aldrig mer säga "tack detsamma" efter att han sagt "smaklig måltid" gör ont...
Nej, det har fortfarande inte sjunkit in. Jag kommer aldrig att träffa min morfar igen. Och jag hoppas att han, var han än är, har det bra och vet om att vi alla älsakde honom väldigt mycket.
 
<3   <3   <3   <3   <3
 

 

I WILL LOVE YOU FOR A THOUSAND YEARS

POSTED NOVEMBER 26, 2012
 
 
Lite nytt i garderoben - behövde verkligen ett par nya mörka jeans, och de här är så otroligt bekväma också ;) Och så kanske ni har märkt my obsession with cosy white pullovers - eller pullovers överhuvudtaget för att vara mer exakt ;)
 
För ett litet tag sedan skickade jag in veckans hemuppgift - och håller nu alla tummar och tår på att min professor inte hittar alltför många fel ;) Varje vecka efter att jag skickat in hemuppgiften är det som om någoting brister i hjärnan. Brukar alltid göra något roligt efteråt. Efter första inlämningen i början av hösten gick min syster och jag in till centrum och fikade på Chai (tehuset dit alla konstnärer och skådespelare går ;) - köpte därefter Chichen Nuggets x20 på Donken, promenerade hem och kollade på American Horror Story :) Sedan dess har det varit ett och annat löjligt/roligt efter-inlämnings-firande.
I dagsläget har jag bara lust att sätta mig på jurist, arkitekt eller ekonomi universitetet - don´t ask! Ett dumt vad bara :)
A BUSY MIND IS A HAPPY MIND, RIGHT? ;)
 
Lägenheten har jag för mig själv den här veckan eftersom humle och dumle (bror och syster) farit ner till kusten för att hälsla på vår mormor och morfar (humle och dumle 2.0)  - hade också velat följa med men alla veckans obligatoriska saker tillåter inte detta. Eller, who am I kiddin´?? Ska bli sååå skönt att ha the place to myself for a couple of days ;)
Sitter just nu med filmen "Ted" (honestly, what´s up with that teddybear??), en mango-, passionsfrukt- och aprikos-smoothie, lite tända ljus samt min kalender.
Idag hade vi hela 16 grader - alla gick runt utan jackor. Svårt att tro det redan är december om bara några dagar.
 
Trevlig måndagskväll :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


OUT OF THE BLUE AND INTO THE BLACK

POSTED NOVEMBER 26, 2012
 
 
Föreställ er en vecka full av diverse måsten, hemuppgifter och uppsatser som ska lämnas in, att hela tiden ha hjärnan på helspänn under lektionerna - och alltid ha svar på tal (och alltid vara beredd på att vidareutveckla och analysera vad man än säger! ), träffa "en miljon" människor varje dag, växla mellan fyra-fem språk (skriva, läsa, prata) under bara några få timmar - och sedan när veckan lider mot sitt slut att få spendera en helgdag vid havet som belöning. Promenera, lyssna på musik (som låten ni hittar i inlägget under), andas in frisk havsluft - och bara ta det lugnt, samla krafter och   g ö r a    a b s o l u t    i n g e n t i n g ! Inte dåligt va? Det gör arbets/studieveckan så mycket roligare när man vet att det finns en "belöning" i sikte ;)
Det enda som fattas är min hund... om ni bara visste hur mycket jag längtar efter honom! Givetvis saknar jag min familj i Sverige - men med dem kan jag ju prata med när jag vill, hur jag vill. Lite svårare med en hund...
Jag vill verkligen att Viggo får en chans att utforska Slovenien :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


THERE IS MORE TO THE PICTURE THAN MEETS THE EYE

POSTED NOVEMBER 26, 2012
 
 
Till alla "Sons of Anarchy" älskare (dock inte jag, men tydligen  A L L A  i min närhet, my family being the worst kind of fans!)  - den här låten är tydligen med i något avsnitt... eller kanske intro-låten, kanske eftertextslåten - ja, så mycket kan jag om den serien. Om låtar som dessa är med... ja, då kanske jag också ska sätta mig framför ett avsnitt och se vad exakt det är som som är så fantastiskt med alla dessa mc-knuttar!
Hörde förresten låten i ett av avsnitten av säsong två av Revenge (hur många "av" blev det där? ;) - now,  d e t  är en serie som jag  ä l s k a r  ;)
 
En fantastisk låt - som jag kan lyssna på i evigheter. En låt som får mig att glömma allt annat! ;)
Helgens stora utmaning (förutom att julpynta och dricka glögg i gamla stan) blir att leta upp några bra piano-noter till låten i fråga ;) 
 


AND THEN IT WAS SUNDAY ONCE AGAIN

POSTED NOVEMBER 25, 2012

Dagens luft! The air people, the air! Så friskt, så gudomligt fräscht ute idag. Mellan 10-16 grader, strålande solsken, perfekt temperatur och dag för en lätt kavaj, mysig halsduk, solglasögon och en kopp kaffe på någon uteservering. Imorgon väntar en liknande dag :) Åh, jag fullkomligt älskar vackra höstdagar!

 

Ännu en söndag och en vecka som avslutas. Jag är jättepeppad inför veckan som kommer - vet inte ens varför, men jag känner på mig att det kommer att bli en bra vecka... eller kanske inte! Min söndag har jag i alla fall spenderat med en ordentlig frukost, en träff med en kompis över en kopp kaffe och en promenix i Tivoli Parken, ett stopp i affären för att "köpa lite kvällsmys"; det senaste numret av Elle och Elle Decoration, cappuccino med chokladsmak och mjölkchoklad fick sysselsätta mig i någon timme innan jag tog tag i hemuppgiften, som nu är färdig - ska bara ta mig en snabbis runt på universitets biblioteket imorgon för att kolla en sak, dessutom tror jag att jag ska göra det till en vana - att plugga på biblioteket! I höst kör jag på vår avdelnings bibilotek på universitetet - och i vår tror jag att jag ska anmäla mig till universitets biblioteket (universitetens universitet, bibliotekens bibliotek, awesomeness´ awesomeness - det där största, där man blir genomsökt innan man går in och ut, och där man får lära sig att inte andas under några timmar, och boka ett bord för någon timme eller två (de där skrivborden med de där gröna lamporna, ni vet ;)  flera veckor i förväg. Japp, det ska jag göra!

 

Pa tal om något annat, fast ändå något i studieväg. Jag fick tre plus (max) på min senaste spanska uppsats - så nu känner jag mig jättetaggad på att få till en jäkligt bra presentation. Vad jag ska prata om får ni veta lite senare - faktum är att det är lite löjligt, men eftersom det bara är tjejer i klassen kan det hela bli riktigt bra, och jag tror att min professor kommer att uppskatta mitt val av tema också... ;) Oh, what is it???

 

Nu ska jag ta mig en kvällspromenad till den delen av staden där de nyaste skyskraporna (lägenheterna) står, för att kolla läget lite och fylla på mitt busskort. Sedan är det en spa-stund och nyaste James Bond som väntar ;) Har ni sett den? Älskar Adeles Bond-låt, första gången jag hörde henne för flera år sedan var en av de första tankarna om hennes röst och musik: hon kommer att göra en Bond-låt en vacker dag. HA!

 

photos by me

taken with Nikon D3000


 


IF I DID FOR YOU WHAT YOU DO FOR ME

POSTED NOVEMBER 24, 2012
 
 
Idag slog det mig äntligen. Det är en månad kvar till jul, tre veckor kvar till Sankta Lucia firandet i Ljubljana. Japp, jag ska vara Lucia i år igen - dessutom är jag en av organisörerna också, och har en hel lista på allt som måste göras tills dess - som jag inte ens vågat kolla igenom än - bra där! Blir lagom stresssigt om en vecka eller två!
Men "vår" gitarrist och solist har bekräftat att han vill och kan vara med i år igen i alla fall ;) Får inte glömma att bocka av det!
 
Och en vecka kvar till första advent. Ta fram allt julpynt som gömmer sig någonstans i lägenheten - varför inte lägga allt på samma ställe kan man ju fråga sig!
Införskaffa kakor och te (inte vanliga, det måste vara speciella Christmas-edition grejer, annars räknas det inte), besöka kyrkan, gå på julmarknad, ha vår traditionella första-advent-frukost (något som jag och min syster startade för tre år sedan), titta på Home Alone och beställa hem taquitos (även det en ny tradtion), äta julpankakor till lunch på Romeo, shoppa på CityPark och avsluta med bakelser på caféet... what else?? Oh, just det! Alla julklappar som måste köpas, packa ner allt som ska följa med till Sverige, själva resan till Sverige, åka ner till kusten och hälsa på mormor och morfar en sista gång innan jul - och inte att förglömma:  a l l t   s o m   m å s t e   b l i   k l a r t   p å   u n i v e r s i t e t e t - alla hemuppgifter, uppsatser, redovisningar, allt som måste göras och lämnas in innan tentorna sätter igång i slutet av januari....
N-ää-ee! Jag är redan nu innan den här "merry-go-round" redo att spendera dagarna framför brasan, men en liten hund i knäet, en bra bok i ena handen och en kopp te i den andra!
 
Jag känner nu att jag allt får ta en dag i taget - annars kommer hjärnan att logga ut!
Nu, en lugn lördagseftermiddag ska jag sätta igång med mitt största intresse och det jag har hållit på att sysselsätta mig med de senaste åtta veckorna - plugga, och känna mig supersmart den ena sekunden, fortsätta till nästa stycke/uppgift och känna mig helt dum i huvudet.
Ah, ja - happy thoughts! ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


AND IF YOU COME TO ME

POSTED NOVEMBER 24, 2012
 
 
Pastasallad bestående av makaroner - har lovat mig själv att äta fullkornspasta - men usch så svårt det är, smaken är hemsk - speciellt om man är en pastaälskare som jag! Nä, vanlig hederlig pasta från Barilla är det enda rätta!
Så blandade jag pastan med lök (de hade slut på rödlök i affären igår (!)), fetaost, rädisor, isbergssallad och avokado. Ringlade över olivolja och lite svartpeppar - och så var lunchen för dagen serverad :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


THREE OF A KIND

POSTED NOVEMBER 24, 2012
 
 
Tänkte bara visa er de tre lypsylen jag köpte tidigare i veckan. Jag köpte ett Coca Cola för ett tag sedan och inte bara att lypsyen luktar och smakar gott, den fuktar läpparna på ett perfekt sätt. Jag har ganska känsliga läppar, de blir lätt torra vilket har gjort att jag har varit på jakt efter "det perfekta läppbalsamet" i nästan hela mitt liv. Har både provat på de lite dyrare märkenas versioner av lypsyl, vårdande på apoteket både i Sverige och Slovenien, speciella versioner som sägs vara bra vad gäller kyla/salt/vind/snö/sol/you name it.
Förstå då min häpnad när jag tog av korken på Coca Cola lypsylet, förundrades över doften, applicerade på läpparna och hoppade nästan till av den goda smaken - och dog lite inombords av lycka när jag efter ett par timmar kände att läpparna fortfarande var mjuka och lagom fuktiga - för att inte säga hur läpparna såg ut! ;)
 
Inte ens jag trodde att det skulle vara så bra. För att vara helt ärlig köpte jag lypsylet mest för att det var coolt - och en rolig tillökning på min sminkhylla.
Så när jag svepte omkring i varuhuset mitt i centrum en kväll i veckan, och gick förbi ett ställ där de sålde 3-pack Coca Cola-läppbalsam slog jag till direkt. Om jag inte misstar mig så kostade ett 15-20 kronorpå ett ungefär.
Dessutom är det Limited Editon ;)
 
Dyrast är inte alltid bäst. Ibland kan ett "fjant"-märke (som jag fått höra ;) vara ett av de bättre valen.
Nu hoppas jag bara på att det inte är alldeles för många och alltför farliga kemikalier i dessa ;)
Ett är säker i alla fall. Jag går inte hemifrån utan Coca Cola eller Sprite i väskan eller fickan ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


YOU SHOULD HAVE KNOWN THAT NOTHING LASTS FOREVER

 POSTED NOVEMBER 23, 2012
 
 
Rosa, rött, grönt, lila - som en i vanliga fall beige-blå-vit-aprikos-älskande-människa så måste jag erkänna att dessa färger verkligen har tagit över min garderob och hyllor under årets höst ;)
 
Ska strax springa iväg in till centrum (springa kanske är lite väl ambitiöst, speciellt att galoppera runt i centrum bland alla fancy damer och herrar - men jag ska allt ta mig en promenad, skippar bussarna idag) - sätta mig i någon fåtölj i bokhandeln och kika på alla nya böcker, ta mig en kvällspromenad och rensa huvudet från alla veckans tankar - känner mig allmänt "tyngd" av allt. Det är stressen, vädret, de negativa tankarna tar allt mer plats... bara någon vecka till, sedan är det full fart mot julen och förhoppningsvis lite gladare tankar som snurrar runt i huvudet ;)
 
När jag kommer hem ska göra någonting som kräver noll hjärnaktivitet. Kolla på någon bra film - men om mönstret fortsätter så lär jag somna efter exakt en timme. Min syster och jag har fått in vanan att somna efter halva filmen - "jag tror att vi sätter på filmer med mål att somna" sa min syster en kväll. Das stimmt!
Tydligen pallar vi inte mer än ett avsnitt av någon serie - mer än 50 min har blivit en utmaning!
Ha en fortsatt trevlig fredag ;)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


FLATLINE

POSTED NOVEMBER 22, 2012
 
 
Ok, nu inbillar jag mig inte "det där" längre - nu händer det på riktigt alltså, eller så ser jag bara saker jag vill se. S k u m t  börjar det bli i alla fall - and I love it. Nu är ni helt förvirrade! :) Tro mig, det är bättre om ni är det. Detta skriver jag bara för min egna skull - en liten note to oneself :) När jag skriver min biografi så måste detta få plats någonstans. Jag  s k o j a r  - har inga planer på att någonsin skirva en biografi, är ganska säker på den skulle slå alla rekoder i "tråkhet". 
 
Kul sak. Jag råkade tappa bort min mobil någon gång under första föreläsningen på morgonen - och hade ett jäkla ståhej med att försöka hitta den i min väska - till och med så att jag inte gick av bussen utanför lägenheten utan forsatte till utkanten av staden - hela tiden sökandes i väskan och huvudet, försöka komma ihåg var och hur jag tappat bort den!
Några timmar senare när jag åkte tillbaka till universitetet för lite (ok, mycket) spanska gick jag till receptionen vid entrén och frågade säkerhetsvakten om någon hade lämnat in en mobil. Förstå min häpnad och obeskrivliga glädje när han räckte mig en svart Samsung-mobil med ett par vita hörlurar. Jag tackade och tackade och tackade, och till slut blev det pinsamt för oss båda. Men usch, så  g l a d  jag blev alltså!
Spanskan gick sedan som på räls, jag tjatade på som aldrig den, fattade allt - kände mig allmänt fräsch i huvudet, och hade så roligt med Petra och Kaja (vilket vi alltid har,  a l l t i d ;) under lektionen.
 
Grejen med mobilen är den att den inte fungerar som den ska, jag har inte ens i ett sim-kort (eftersom det är någonting som inte fungerar, jag får betala för samtal och sms som jag inte ringt/skickat) så jag använder fortfarande min gamla... den nya använder jag bara när jag ska ta kort, spela in någonting, lyssna på musik eller radio. Kort och gott. Mobilen är fylld med konstiga videos och fotografier... på min syster. Den som hittade mobilen och lämnade in den skulle nog aldrig gissa att den tillhör mig. Om den här personen nu gick igenom mitt galleri är jag bombsäker på att han/hon fick både ett jäkligt gott skratt och men för livet...
Det var jag nog allra mest nervös över. Hur skulle jag förklara för min syster att jag tappat bort mobilen med alla dyrbara videos med henne :)
Slutet gott allting gott får jag väl säga - eller nja, vi får vänta i några dagar till, och se om någon Alex-video laddas upp på facebook, youtube etc.
 
Nu ska jag ta tag i spanskaläxorna - har jag nämnt att vår professor är  l o c a ??
 
photos by me
taken with Nikon D3000


IF YOU HAVE TIME

 POSTED NOVEMBER 21, 2012
 
 
Nu är det den tiden på året som är som konstigast.- energin efter sommaren börjar ta slut, om det enda man längtar efter är lite avslappning, en massa god julmat, choklad och latar dagar framför brasan och en bra bok.
Idag fick jag och en annan klasskompis (vi två som alltid pratar... tydligen) stanna kvar efter övningen och fick komplimanger för att vi verkligen studerar, och inte bara gör våra läxor utan också tar oss tid att förstå dem på riktigt, och att vi vågar "speak up". Ok, fram tills nu har det väl varit mer att vi tittat lite snett på varandra och alltid avbrytit den andra med våra egna analyser. Efter kompimangerna så insåg vi att det är bättre om vi håller ihop istället - han är ju helt ok faktiskt! ;)
Haha, det är sådana saker som driver en. Efter detta är jag nu ännu mer motiverad till att studera och verkligen förstå saker och ting - man vill ju inte mista glansen om man säger så;)  
Ja, jag vill ju absolut inte sitta här och påstå att jag är intelligent, ambitiös eller duktig - men till och med jag har mina goda stunder ibland ;)
 
Kvällen spenderade jag med att ta en sväng på stan och införskaffade ett nytt set läppbalsam - Coca Cola (har redan ett sedan innan - godast!), Coco Cola Vanilla och Sprite. Och så hann jag med lite mat också. På vägen hem, eller när jag väntade på min buss mitt i centrum slog det mig igen hur mycket jag älskar Ljubljana. Och jag är för sjutton så stolt över att det är min födelsestad ;)
 
Sedan hade jag ett långt samtal med mormor - hon var ju väldigt pratglad och jag hann att fixa både det ena och det andra i lägenheten medan konversationen flöt på. Kaja, Petra och jag hade en rolig konversation på fb angående spanskaläxan till imorgon - which reminds me, ska nog återgå till den nu :)
Jag ber verkligen om ursäkt för mina tråkiga inlägg - jag önskar verkligen jag hade något mer intressant och spännande att bjuda på.
Jag vill skriva om varenda sak som händer under dagarna - men då blir det en himla massa tjat om allt och inget, och då måste jag välja något att skriva om och eftersom jag inte kan bestämma mig så slänger jag bara ur mig tråkiga saker. Ok, nu svamlar jag. Vet ni vad? Istället för att skriva en massa strunt ska jag försöka fota lite mer under dagarna.
Lättare sagt än gjort...
 
photos by me
taken with NIkon D3000


BY MY SIDE

POSTED NOVEMBER 19, 2012
 
 
November so far...
 
Med ett öga som gjorde ont, det rann ur, var halvöppet och allmänt läskigt spenderade jag några timmar på alla avdelningars bibliotek på vårt universitet. För vad är enklast om man inte vet? Skicka personen (mig) vidare till någon annan. Fick i alla fall tag på det jag behövde och behövde knappt leta själv, det var bara att ta fram listan och så sprang några bibliotikarier runt och hämtade det jag behövde. Efteråt satt jag på min avdelning och finslipade på hemuppgiften. Ett tag där trodde jag att jag inbilldade mig någonting - men det stämde det jag såg och det enda jag gjorde var att upprepa för mig själv: "jag är inte galen, jag är inte galen, jag håller inte på att tappa greppet"- haha, jag vill berätta men det är lite för personligt - samtidigt vill jag dokumentera detta eftersom jag nog kommer att få mig ett gott skratt om några år när jag läser dagens inlägg ;) Eh, jag får lita på att mitt minne inte sviker mig ;)
 
Jag vet inte vad som händer med mitt öga? Inflammation, förkylning, allergisk reaktion, smuts... Blir det inte bättre imorgon måste jag nog besöka min läkare. Det gör mindre ont när jag har i linsen, så den måste ju skydda ögat på något sätt...
Himla intressanta inlägg jag publicerat det senaste.
Det värsta är väl att man måste passa sig för vad man skriver, om vem man skriver, vem som läser  - och tillslut blir det bara en massa tjat om vad man ätiti, var man har ont och andra liknande tråkiga saker. Önskar jag kunde skriva om allt utan att framstå som en idiot, såra andra och dela med mig av privata saker också.
För boy, har jag en del juicy stories på lager ;)
 
 photos taken with Nikon D3000, Canon Ixus, iPhone and Samsung Galaxy


I CARE

POSTED NOVEMBER 18, 2012
 
 
 
Because I care about your feelings more than mine...
 


LIPS LIKE SUGAR

POSTED NOVEMBER 18, 2012
 
 
Den här godingen köpte jag i fredags. Läpp-scrub från Lush. Hela lägenheten luktar så ljuvligt bara jag tar av locket. Man smetar bara lite av varan på läpparna, scrubbar ordentligt och sedan slickar man sig om munnen - smakar godis, vilket inte är så jätttekonstigt eftersom det är handgjort och naturligt - och består av... japp, socker! ;) 
Läpparna känns underbart fräscha, mjuka, och både smakar och doftar gott!
Speciellt nu under vinterhalvåret är det extra viktigt att ta hand om hud och läppar .- så därför har jag införskaffat ett och annat som ska "hjälpa" mig genom den här "mörka tiden" ;)
 
Annars så har jag spenderat helgen på sjukhuset (bara som "besökare", bli inte oroliga nu ;) och pluggat. Inte direkt min drömhelg - men ibland får man acceptera sånt också :) Som sagt, en väldigt  k o n s t i g  vecka lägger jag bakom mig nu, och hoppas på att jag slipper fler sådana i den närmaste framtiden!
Hoppas att ni har haft en bra helg ;)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


YOUNG FOREVER

POSTED NOVEMBER 16, 2012
 
 
Gott folk... det är JUL! Tog en sväng i affärerna i centrum på min lediga eftermiddag och det var juleljus och julegran och julchoklad och julklappar och juldofter och julkakor och julmusik och bara en himla massa JUL!
Julen borde verkligen inte dra igång så tidigt på året. Det räcker gott och väl med första helgen innan första december!
Så jag grabbade tag i det jag behövde, betala hos Jesse Eisenbergs dubbelgångare och nästan sprang ut ur butiken. Gick direkt till stadsparken, promenerade bland alla gula och röda löv på marken och intalade mig att det fortfarande är  h ö s t  - inget annat!
Med det sagt så längtar jag till julen - men jag är redo att kastas in i julstämningen och stressen först när det är dags för allt detta - tills det ska jag fortsätta att njuta av hösten ;)
 
På tal om något helt annat. Den här veckan har varit ganska konstig. Nu när jag tänker tillbaka på allt jag gjort under veckan kan jag knappt minnas någonting - troligtvis så har jag inte varit "in the moment" utan bara tänkt framåt hela tiden, vilket gjort att jag inte kunnat njuta av saker och ting, och att det inte har kunnat sjunka in på riktigt. Det känns som om jag drabbats av minnesförlust. Det enda som jag minns klart är alla gånger jag har gått och lagt mig och när jag har gått upp på morgonen!
Det är då det är bra att skriva en blogg - men när man har så mycket på gång så hinner man ändå inte uppdatera. Tänk om min telefon (eller internet) hade fungerat som den skulle så att man i alla fall hade kunnat uppdatera på instagram...  
 
Hur som helst. Nu är det helg! Veckorna bara susar förbi - det är måndag och det är fredag och sedan är det måndag igen...
 
photos by me
taken with Nikon D3000


TEARS OF AN ANGEL

POSTED NOVEMBER 15, 2012
 
 
Jag kan inte beskriva med ord hur trött i kroppen och slut i huvudet jag är just nu. Efter att ha spenderat precis hela dagen på universitetet med engelska kurser på förmiddagen och eftermiddagen/kvällen med två timmars intensiv spanska och sedan två och en halv timme av svenska - där jag inledde lektionen med lite uttalsövningar medan professorn var och fixade något annat - så är jag överlycklig över att få komma hem nu, ta en lång varm dusch, lägga mig i sängen, kolla på någon bra serie, och därefter få slockan och sova i några välbehövliga timmar - innan det är dags att stiga upp tidigt på morgonen igen och tackla alla måsten och nöjen under dagen ;)
Imorgon är det i alla fall T.G.I.F - och jag har nog aldrig längtat så mycket efter helgen som den här veckan - känner nu att jag går på reservbatteriet. En lugn helg utan några måsten (yeah, you wish!) eller någon skön semester (you wish even more!) skulle passa alldeles utmärkt en tid som denna.
 
Hoppas ni alla har haft en fin dag idag! ;)
 


PERFECTION

POSTED NOVEMBER 14, 2012
 
 
En timme innan jag skyndade iväg till universitetet tillagade min syster och jag soppan ni ser på bilden. HIttade receptet i en norsk blogg - och lade till lite andra egna ingredienser också. Hoppas att jag nu såhär några timmar senare fortfarande kommer ihåg vad jag och min syster slängde i kastrullen ;) Let´s give it a try!
Som vanligt skriver jag inte ut några mått eftersom man får gå efter sin egen smak - och hur pass mycket man vill göra - när det kommer till såser och soppar är det lätt att göra precis som man vill med ingredienserna - bakverk och desserter är en annan femma!
 
Fräs gul lök i lite olivolja eller matlagningsmargrin.
Lägg därefter i:
Räkor
Rivna morötter
Rivet syrligt äpple
Och häll sedan i:
Matgrädde
Kokosmjölk
Hönsbuljong (går bra med tärning)
Vatten (eventuellt)
Gul curry-pasta (lägg i lite i taget i soppan, rör om ordentligt och smaka först av innan du lägger i mer, pastan är ganska stark!)
När det kokat upp ordentligt, lägg i:
Röd chili eller paprika
Limesaft
Malen chili
Salt och peppar
Och låt det småputtra i några minuter.
 
Soppan blir ganska het, beronde på hur mycket curry och chili man lägger i. Äpplet passar jättebra tillsammans med de andra ingredienserna och saften från limen drar soppan åt det lite mer syrliga hållet som verkligen går ihop med curryn.
Min syster var helt hänförd - och påpekade flera gånger att det här var det bästa hon någonsin ätit ;) Jag skulle kanske kunna påstå smma sak ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


GIVE ME LOVE

POSTED NOVEMBER 14, 2012
 
 
Måste bara dela med mig av den här musikvideon ;) Ä L S K A R  låten! Och videon är sådär riktigt mystiskt romantiskt sorglig på ett väldigt "mörkt sätt". Har lyssnat på låten hela förmiddagen nu - och den blir bara bättre och bättre :)

 

CHANGES

POSTED NOVEMBER 13, 2012
 


LOOKING OUT FOR EACHOTHER

POSTED ON NOVEMBER 12, 2012
 
 
Starbucks-koppen är min systers som hon köpte i Budapest. Själv var jag en stammis på Starbucks när jag var i New York - vi brukade dividera hurvida vi ville ha det här eller det där eller kanske det tredje eller det fjärde i flera långa minuter fyra gånger om dagen - frukost, lunch, eftermiddagsfika och middag ;)
Mitt favorit Starbucks var ett i Soho - supermysigt med en tegelstensvägg, utsikt ut mot en av de mest smockfulla gatorna under rusningstrafik i NYC, shopping på hög nivå  - och där jag åt den bästa morotskakan jag någonsin ätit. Försökte att få till en sådan hemma hos mina föräldrar i Sverige, men let me tell you, mina baking-skills kommer inte ens i närheten av Starbucks!
Det första vi gjorde när vi kom till New York klockan 01.00 på natten, mitt i en ordentlig storm var att ta tunnelbanana till Times Square (vi bodde tio minuter bort) och letade upp ett Starbucks café direkt. Där drack jag min första (av väldigt många) strawberry frappuccino ;)
Och när vi kom upp från "underjorden" och mötes av alla flashing lights från alla håll och kanter, musik och så mycket folk - ja, då visste vi att vi levde på riktigt, vi var en del av världen, vi befann oss mitt i centrum, allt kretsade kring oss och NYC ;) Måste ta mig till Tokyo någon gång också...
 
photo by me
taken with Nikon D3000


WE USED TO GO TOGETHER

POSTED ON NOVEMBER 12, 2012
 
 
Det är måndag - och jag längtar redan till fredagskväll! Den här veckan kommer att bli tuff - och samtidigt kan den bli väldigt intressant och rolig också :) Man får ta allt det onda med det goda, väga upp det så gott det nu går.
Förmiddagen spenderade jag på universitetet och eftermiddagen hemma - dock gjorde jag samma sak på båda platserna: plugga! '
Har en hel hög med saker som måste bli klara under veckan - och mer kommer vi att få antar jag! Gjorde så mycket jag kunde under helgen, så nu har jag precis skickat in veckans hemuppgift som var, om jag ska vara helt ärlig, ganska tuff - och nu ska jag bara finslipa de två uppsatserna i spanska, skriva ut dem och sedan göra mig iordning. Min systers två kompisar (de är väl mina vänner också vid det här laget ;) kommer över och vi ska ha en liten myskväll innan vi "hit the bar"-en runt hörnet - två minuters promenad från vår lägehet - BRA! För det är väl det enda som jag kommer att orka med idag! Är helt slut på energi - and it´s only Monday!

 

IT´S JUST YOU AND ME

posted on NOVEMBER 10TH, 2012
 
 
Måste göra en lite paus från alla hemuppgifter :) Kollade lite i mina album och hittade en massa stand-by photos. Bland annat på pastasalladen ni ser på bilden ovan.
 
Jag började med att steka zucchini och röd paprika i olivolja - och kokade pastan. Jag hällde de steka grönsakerna och pastan i en stor skål, blandade i lite (okej, ganska rejält med) färsk persilja, små bitar av fetaost och ananas. Kryddade med peppar och malen chili. Toppade med smulad fetaost.
And that´s that folks :)
 
Ganska många gånger hinner eller orkar jag inte att slänga en bit saftigt kött, fågel eller fisk i stekpannan, göra underverk av potatis, trolla fram en löjligt läcker sås och förvandla tråkiga grönsaker till godis - och i sådana fall får det gärna bli en snabb, lätt och enkel sallad istället ;) Imorgon däremot har jag bestämt mig för att kavla upp ärmarna och skapa en traditionell söndagsmiddag a la Martha Stewart-style! Om jag blir färdig med alla hemuppgifter idag vill säga, annars får det bli att hälla kylskåpets innehåll i en stor skål och röra om - eller lite hederlig takeout! Längesedan jag åt thaimat...
 
photo by me
taken with Nikon D3000


I AM DOING NOTHING

posted on NOVEMBER 10TH, 2012
 
 
Är precis hemkommen från frisören :) Lade bara i lite kolafärgade slingor i hela håret - och bad om lite skalpmassage - l j u v l i g t! Det är ju ingen markant skillnad, men känns ändå fräschare på något sätt. Har haft ganska mörkbrunt hår de senaste månaderna, och kände nu att det var dags för lite förändring, att bli lite lite ljusare igen ;) Ni får se resultatet snart ;)
 
Nu ska jag slänga mig över min plugghög och koncentrera mig på den - så länge som jag behöver! Blir en väldigt osocila eftermiddag och kväll ;)
 
Eftersom min syster och jag är ett par hejare på att dricka cappucci onoch te av alla dess sorter och smaker så har vi fixat ett lite te-hörn i köket, med alla tesmaker, finaste kopparna och en stor kakburk - kallad the  cookie-monster´s cookie-jar ;) Jag köpte kakor för några dagar sedan och fyllde burken så att den var helt full. Och så säger vi två att "ja, den här kakburken kommer vi att ha fram till söndag - minst!". Lite väl ambitiöst kan tyckas nu såhär i efterhand! Detta var på förmiddagen, efter lite föreläsningar på universitetet och lite spring i centrum så lade vi oss på soffan på kvällen med en film och kakbruken mellan oss. Vi lyckades lämna kvar tre eller fyra smulor i botten :) Detta är vad som menas med cookie-monsters! :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000

 

JUST CAN´T ENOUGH

posted on NOVEMBER 2012
 
 
Hejsan! Här har ni lite bilder från gårdagens match. Hade min systers kompaktkamera den här gången och filmade mer än vad jag fotograferade. Har satt ihop en liten film av alla filmklipp och tänkte faktsikt posta videon här - men sedan kom jag på bättre tankar, ni skulle bara tycka den var tråkig. Det är lite från matchen mellan Real Madrid och Olimpija - och sedan är det en himla massa om maskotarna som under pausen dansade mitt på plan till Gangnam Style och lite andra konstiga danser - och typ det enda man hör är mitt skratt blandat med musiken som måste ha hörts över hela Ljubljana. Och mitt under matchen medan jag håller på att filma matchen så säger Polona om spanjorerna "not bad", jag säger "nope" och sedan fortsätter Polona: "nej, vänster, vänster". Jag tar mig en titt vänster dit hon pekar och vänder kameran dirket mot två killar - a la proper paparrazzi-style och sedan fick jag ju med alla våra kommentarer också, samtidigt som "Call me maybe" spelades :) Det var ju en passande låt...
 
Så ja, den filmen måste tyvärr hållas privat ;)  Men Gud, alltså vilka läckerheter de där två var! Jag var bara tvungen att filma dem ett slag (jag vet, själv blir jag väldigt irriterad när jag ser att ett gäng fjortisar filmar mig eller någon annan tjej med sina mobiler, speciellt på stadsbussarna  - men jag vara bara tvungen att göra detta! )
Lite också för att visa min syster när jag kom hem - den ena var verkligen hennes typ och den andra min.
Ordentliga lagom långa/korta frisyrer, slätrakade, jeans, skjortor, pullover/kofta och kort svart respektive mörkgrå kappa. Den ena hade världens finaste klocka och den andre hade de där stora och svartbågade "hipster-glasögonen" - har aldrig sett någon passa i dem   s å   b r a!  Seriöst, utan tvekan så var de här två de absolut snyggaste jag har sett hittills! :)
Jag skulle verkligen v i l j a  publicera den videon - aber ich kann nicht! Av alldeles för många anledningar ;) Min syster och jag hade en trevlig filmstund igår i alla fall, fattades bara popcorn ;)
 
För övrigt så var matchen troligtvis den bästa jag varit på! Atmosfären var tredubbelt så bra som på det förra (bästa) matchen. Detta var en match på vilken jag bara njöt, och spann som en lite kattunge - skrattade så gott som hela tiden - om inte åt maskotarna, så åt Polonas underhållande kommentarer och iakttagelser. Och vi satt på sjätte rad  :) Det var en av de bästa kvällarna på länge :) Och jag visste inte att det finns så många (snygga och intressanta) spanjorer bosatta i Ljubljana pga jobb och studier! Min professor i spanska kan vara stolt över mig!
Okej, kanske inte för att jag satte fälleben för den där lille spanjoren när vi var på väg ut... men åt de andra sakerna under kvällen ;)
 
photos by me
taken with Canon Ixus


TURN THE LIGHTS DOWN LOW

posted on NOVEMBER 9TH, 2012
 
 
Tidigare i veckan efter att min syster och jag hade tagit den där solskenspromenaden till mataffären och kommit hem slängde vi ihop en enkel sallad, bestående av majskorn, gurka, rädisor, mini-mozzarella och färska champinjoner. Till detta gjorde vi en dressing av mögelsot, örtsalt och matlagningsgrädde.
Vi smulade ner osten i en skål och värmde den i mikron, och när den hade smält hällde vi i lite grädde, mikra det hela en liten stund till och smakade därefter av med örtsalt. Jättegott till de färska champinjonerna och rädisorna - mindre gott till gurkan, så den skippar vi nästa gång - och försöker komma på flera ingredienser som skulle passa tillsammans med mögelost! ;)
Så hade vi till lite rostat fullkornsbröd med solrosfrön.
 
Med tallrikar fulla med nyttigheter (ok, inte dressingen) så satte vi oss tillrätta i soffan och tittade på två avsnitt av American Horror Story - yes, det har blivit a thing! ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


WALK THESE HALLS ALONE

posted on NOVEMBER 9TH, 2012
 
 
Ni anar inte vilka fantastiskt fina höstdagar vi har haft i några dagar nu. Idag sken solen klockan 7.00 på morgonen - annars brukar Ljubljana var täckt i en dimma som först framåt lunchtid brukar lätta och ge plats åt solen. Det är så underbart ute just nu - alla löv glittrar och de gula är som guld på trädtopparna, solen värmer medan alpluften kyler, folk springer runt i mysiga, tjocka koftor och pullovers med coffee-to-go i händerna, caféerna är fulla (både inne och ute)...
 
Själv ska jag ta på mig en varm och tjock pullover och sedan promenera in till centrum, köpa någon god smörgås och varmt kaffe på Bakwerk, ta en sväng runt i stadsparken, kika i lite affärer, eventuellt möta upp en kompis för en snabb fika (seriöst, när man säger en snabb fika här i Ljubljana så betyder det verkligen en snabb fika - man kan avverka en kopp kaffe och småprat på blanka fem minuter!) Man ses ju ändå så gott som varje dag ;)
 
Ikväll ska jag bort till den nya sportsarenan och kolla på basket igen med Polona och hennes syster (det är vi tre, basketfreaks ja ;) Kvällens match står mellan Ljubljanas Olimpija och Spaniens Real Madrid ;)
Jag kommer att heja på Real Madrid - men eftersom vi kommer att sitta på Olimpijas sida så får jag göra detta lite diskret - som att le inombords till exempel :)
Blir nog en bra fredagskväll den här veckan!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!


AND IF IT ALL GOES CRASHING INTO THE SEA

posted on NOVEMBER 9TH, 2012
 
 
Hejsan :)  Puh, nu har det varit en hel del den senaste veckan. Vi fick en hel hög med spanska uppgifter igår (två uppsatser, en kortare muntlig presentation, massor med grammatikstenciler, uppgifter i text - och övningsboken och läsa några texter och analysera ordklassera) som vi ska ha gjort till på tisdag. Och så är ju den klassiska vecko-hemuppgiften (engelska) igång igen - deadline måndag 20.00, precis som vanligt! :) Så jag har lagt alla böcker som ska läsas, alla stenciler som ska göras, anteckningar som ska gås igenom och uppsatser som ska skrivas i en hög (läskigt stor hög faktiskt!) - och har reserverat halva lördagen och hela söndagen till detta! Jag tjuvstartade dock lite igår efter spanska och före svenskan ;)
 
Idag har jag lite andra planer, av det lite mer roligare slaget ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


I MISS MISSING YOU

posted on NOVEMBER 8TH, 2012
 
 
Haha, idag har jag haft en av de bästa starterna på dagen på länge. Vill varken nämna krusens, professorns eller studenternas namn - men gud vad kul vi har det varje torsdagsmorgon :) Idag gick vi igenom en text, analyserade den lite och sedan hade vi en kortare föreläsning om att skriva en resmué  - varpå professorn säger att det alltid är bra om vi låter någon annan läsa igenom det vi skrivit och komma med sypunkter och konstruktiv kritik. Efter att ha förklarat det hela lite närmare och att man kan låta nästan vem som helst läsa och ge feedback räcker en av "the Jonas Brothers" upp handen och säger: "So... I can let my grandmother read my text?". Professorn, tydligen lite småirriterad över den självklara frågan svara med: "Yes, if you wish". Varpå "the Jonas Brother"-en slår fast: "Oh, but my grandmother doesn´t know any English!". Professorn stirrar (allvarligt talat, han gav honom en mördarblick) och säger: "Well... then you will make a hell of an essay" och vände sig sedan mot oss andra, i hopp om att vi var precis lika tröga som han trodde att vi var och säger: "Please, make sure you only give your texts to people who actually know the language in which you´re writing".
Och sedan säger en av "the Jonas Brothers" (en annan den här gången): "Nobody in my family speaks English - what do I do then?". Här trodde jag faktiskt att professorn skulle kasta sig över honom, man han slängde bara ur sig: "I don´t care". Haha, vi andra trodde vi skulle dö av skratt :)
Den här professorn är så skön och cool, han är rolig - även fast han inte vill vara det, otroligt rättvis, hjälpsam, lugn, blir lite småirriterad titt som tätt - men aldrig otrevlig!
 
Så får ni dagens klädval också. Min syster leker fotograf ;)
Nu ska jag så smått bege mig mot universitetet igen för några timmar av spanska - sedan ska jag även titta in på svenska lektoratet och tillsammans med professorn gå igenom lite planering inför firandet av St. Lucia i Ljubjana i december :) Och ikväll är det ett nytt avsnitt av American Horror Story season 2 som väntar :)
 
photos by Alexandra S.
taken with Nikon D3000


IT IS NOT HARD TO TELL

posted on NOVEMBER 7TH, 2012
 
 
Idag har jag haft en riktigt bra dag :) Lång sovmorgon, ordentlig frukost framför datorn, lång dusch och sedan en solskenspromenad med min syster bort till den större mataffären en bit bort från lägenheten - väl på plats köpte vi med oss ingredienser till lite olika middagar vi har planerat att ha ;) På eftermiddagen åkte jag in till universitetet - och någon gång vid 18.00 promenerade jag hem genom centrum. Ä L S K A R  storstäder när det väl blivit mörkt! :)
 
Nu sitter jag hemma, förberedd på liten American Horror Story (det har blivit lite av en knasig tradition, okej ett tvångsbeteende - min syster och jag måste kolla på minst ett avsnitt varje kväll ;)
Ska ta fram vår cookie-jar också och göra iordning två koppar te; grönt te med smak av ananas - låter ju himla gott, hoppas det smakar lite bra också!
 
De vita skorna på bilden tillhör min syster och är ett par Palladium Blanc Hi. Under andra världskriget använde franska piloter de här skorna - och sedan dess har de knappt ändrats (vad gäller material och skomodell) - och just Palladium Blanc Hi är en av de klassiska modellerna. Tycker de är verkligt fina!
Själv spatserade jag runt i mina nya höstskor som jag köpte igår, de är fodrade och kommer att vara perfekta för (snart) snötäckta marker.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll :)
 
photos by Alexandra S. and me
taken with Nikon D3000


L´OCCITANE EN PROVENCE

posted on NOVEMBER 7TH, 2012
 
 
 
Tänkte visa er produkterna från L´occitane som jag köpte för några dagar sedan. FIck betala mellan 800-900 kr för de här fyra produkterna - men det var värt varenda euro! Tror ni inte att jag både kände och såg en skillnad efter bara första gången! Det första jag gjorde var att kamma in lite serum (bild 2) i hårtopparna - och när det hade torkat trodde jag inte mina ögon, från att har ganska rejält slitna toppar så var de nu helt "lagade".
För att inte tala om duschkrämen - går och lukar på den hela tiden, får faktiskt ta mig i kragen när jag är ute och försöka att inte lukta på mina händer hela tiden, haha :)
Schampoo och balsam har jag inte provat än - men jag antar att jag kommer att vara mycket nöjd med dem också. Och alltid när man köpter något i L´occitane butiken får man en massa gratisprover - fick både hårmasker, ansiktskrämer, scrub, kroppslotion...
När min syster och jag var där i måndags fick vi hjälp av en supersnäll och proffsig försäljerska/skönhetsexpert - och vi fick även prova på allt möjligt i butiken- läppglans, tvål, handkräm...
Jag överdriver inte när jag säger att jag skulle kunna köpa allt i den butiken. Hade väldigt svårt att bestämma mig för duschkrämen - det fanns ju en hel djungel av dessa. Den här gången tog jag en med doft av rosor - nästa gång citrongräs & apelsin. Min syster har en med doft av körsbär, som luktar så gott att man nästan börjar gråta ;)
 
Och precis som "vårt" butiksbiträde slog fast: "det är dags att skämma bort sig riktigt ordentligt!"
 
photos by me
taken with Nikon D3000


TO MAKE MISTAKES

posted on NOVEMBER 5TH, 2012
 
 
Idag spenderade jag dagen med en föreläsning på morgonen, och vid lunchtid unnade jag mig en pizza (jag vet, igen!) på en restaurang i centrum med min bror och syster. Fyra sorters ost - den såg rejält tråkig ut men den smakade desto bättre kan jag lova :) Sedan promenerade sösteren min och jag runt i Ljubljana centrum och stannade till på diverse ställen. L´occitane, där jag köpte hår- och duschprodukter för cirka 800-900 kronor (men... ja, de kommer att vara fram till nästa år - min syster har samma schampo och balsam och har använt det i två månader, och flaskorna är inte ens havtomma än!)  - så i längden är det billigare och kvalitetén är hög på dessa produkter :)
 
 
Haha, sedan stannade vi till på Simobil - eftersom min syster skulle fixa en sak med sin iPhone. Som vanligt är det alltid samma snubbar som hjälper oss, två stycken närmare bestämt - och som vanligt verkar vi alltid komma med problem och gåtor som de inte kan knäcka hur de än vänder och vrider på det. Och jag måste ju alltid följa med eftersom iPhonen står på mitt namn. Hur som helst så satte vi oss framför deras skrivbord när min syster säger/frågar om de känner igen oss. Inget svar - de tittar på skärmen och diskuterar något med varandra, helt uppenbart att de ignorerade hennes fråga. Min syster gör ännu ett försök och avslutar sin förfrågan med "ni kanske känner igen mig?". En av killarna säger bara "nej" lite halvtyst medan han kollar i sina papper. Så min syster gör det enda rätta och säger "ja, för förra gången när vi var här, ni kanske känner igen oss, så...". En av dem erkände att de har så många kunder att de inte kan minnas alla ansikten och namn. Detta verkade chocka min syster något så oerhört för hon gjorde minnsan ett försök till. Och sedan vet vi inte om de verkligen kände igen oss eller bara sa så för att få ett slut på detta känner-ni-igen-oss-tjatande - för den ene sa "ja, jag tror jag känner igen er nu". Min syster såg minst sagt skeptisk ut efter det påståendet...
 
Jag älskar att spendera tid med min lite halvgalna syster (tillsammans är vi helgalna), för då vet jag att precis vadsomhelst kan hända. Ett är säkert i alla fall, vi har så hopplöst roligt hela tiden! :D
 


BERNARDIN PHOTO ALBUM

posted on NOVEMBER 4TH, 2012
 
 
 
Några dagar vid kusten och några dagars "internet-förbud" var precis vad jag behövde. Förutom att sitta vid havet varje eftermiddag och plugga och senare på kvällen ligga i sängen bland en miljon kuddar (efter en ordentlig "spa-stund") och titta på American Horror Story så hann jag även med att besöka kyrkogården (där mina släktingar på mammas sida finns såväl som en kompis som dog i leukemi när hon var 16 år!), och följa med mormor & morfar och lämna deras/våra oliver på ett ställe på landsbygden där de gör olivolja av oliverna- och som man sedan kan hämta när det väl är klart, väldigt intressant måste jag säga! Fick följa med chefens hustru runt (det är ett familjeföretag) och kolla på alla maskiner och hon förklarade hur det hela går till - in i minsta detalj, från oliv till olivolja. Alltid lika kul och uppfriskande att lära sig någonting nytt, något som man inte hade en aning om ;) Kommer nog att hantera och äta olivolja på ett helt annat sätt nu ;)
Och annat lite smått och gott (Halloween ;) hann jag väl också med under denna långa och välförtjänta helg ;)
 
Fotografierna är tagna under tre eftermiddagar/kvällar - men på samma plats på Bernardin, bara nerför backen från vårt hus :) Första kvällen var vild med stora vågor, mörkt hav, tjocka svarta moln och kyliga vindar. Andra kvällen var romantisk med en klarblå himmel, en vacker solnedgång och svala behagliga vindar. Under tredje kvällen glimmade havet som om det vore av guld (svårt att få det på bild men jag försökte ;) - och man kom på sig själv med att bara sitta och stirra ut över det oändliga! Det är under sådana stunder i livet man inser att världen är en vacker plats, trots allt det hemska som händer runt om på vår planet <3 Det är stunder med utsikter som de här som ger mig den där lilla extra kicken jag behöver ibland, fyller mig med postiv energi och rensar mitt huvud - och just under sådana stunder känns ingenting omöjligt!
 
photos by me
taken with Nikon D3000


PIAZZA

posted on OCTOBER 31ST, 2012
 
 
Har precis kommit hem från en pizza-middag med min syster :) Nu ska jag packa ner det sista och sedan sätta mig på tåget eller bussen - får se vilken som startar först - ner till kusten.
Har tryckt ner en massa studieböcker och block i väskan, och ska satsa på att göra alla hemuppgifter, uppsatser och läxor medan jag är vid havet. Så är det gjort! Och gå igenom "saker" vi ska ha föreläsningar om fram till jul - så att jag är ordentligt förberedd. Givetvis ska jag läsa "Lord of the Flies" också - väldigt viktigt ;)
 
Troligtvis kommer jag att ta en liten internet-paus medan jag är vid kusten. Och lovar att uppdatera med en massa härliga bilder när jag väl är tillbaka i Ljubljana någon gång på söndag.
Tills dess, ha en jättebra och mysig vecka :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


RSS 2.0