WE HEART IT

posted on OCTOBER 30TH, 2012
 
 
 
Bästa sidan som finns där ute. Så mycket inspiration, så många vackra bilder att dregla över - allt på ett och samma ställe, ett ställe där man samlar sina favoritbilder från hela världen i sitt eget privata fotoalbum. När inspiration behövs tar jag mig en titt på wehearit- sidan,  och hittar för det mesta den där kicken som jag behöver när hjärnan och fantasin tagit en paus. Har själv en hel del bilder från bloggen som andra lagt upp - väldigt smickrande måste jag erkänna, hehe :)
De 100 bilderna ni ser här är tagna ur mitt fotoalbum - dock inte tagna av mig - givetvis! ;)
Men ja - ibland finns fantasin och kreativiteten där - och när den inte finns, då finns wehearit ;)
 
Ni som också har ett weheartit-konto och vill följa mig kan göra det HÄR :)
 
photos from wehearit


I NEED ANOTHER STORY

posted on OCTOBER 30TH, 2012
 
 
 
Någon gång efter lunch traskade min bror, min syster och jag in till centrum under en sol som värmde på ganska bra. Väl inne i själva kärnan delade vi på oss, och jag promenerade bort till stadsparken där jag tog en liten tur  tillsammans med min kamera bland alla vackra löv. Ni ser själva hur otroligt mysigt det är i den delen av Ljubljana så här års :) Och på en av bilderna ser ni också mina nya höstskor - som mina fötter avgudar. :) 
 
Därefter gick jag till universitetet för ett seminarium. Hade sedan ledigt i knappt två timmar - och mötte upp två av Ljubljanas coolingar - Marusa och min syster :) Drack cappuccino och tjatade. Tänkte springa in till bokhandeln också och köpa "Lord of the Flies" - men eftersom sällskapet var så trevligt, caféet så mysigt och kaffet så gott så stannade jag kvar där innan det var dags för ännu en vända till universitetet - den här gången för två timmar av spanska.
Låt mig bara säga; vår professor är galen! Helt galen! Till nästa vecka (eftersom det är lov från och med idag) så måste vi ha gjort   a l l a   uppgifter i övningsboken, och skrivit  t v å  uppsatser. Bara att sätta igång och börja med andra ord!
Efter spanskan stannade jag till i bokhandeln - tio minuter innan de skulle stänga, vilket en anställd påpekade för mig när jag sprang uppför trapporna till övervåningen. Men efter att ha... jag tror inte att jag ropade, men jag måste ha sett desperat ut när jag sa: "jag måste ha en bok!!!" så flyttade han sig åt sidan och lät mig passera. När jag skulle betala tittade jag ner på "Lord of the Flies"  - och tänkte bara: Nä, nu jävlar...
 
Nu är jag hemma. Ska ta en varm och välförtjänt dusch, kanske beställa hem lite mat (orkar allvarligt talat inte göra någoting själv) och kolla på någon bra serie. Packa gör jag imorgon istället - åker ner till kusten först på eftermiddagen. Tänkte att det vore lika bra, så slipper jag vakna alltför tidigt på morgonen och stressa runt  - det ÄR ju trots allt höstlov nu :)
 
Btw, jag fick 9 på hemuppgiften jag skickade in igår. Min tredje nia på raken - oh, yeah! En av "the Jonas Brothers" upplyste mig om att professorn i ämnet inte ger 10:or på hemuppgifterna - så då måste jag faktiskt vara nöjd med mina nior :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


SO TELL ME WHAT YOU WANT TO HEAR

posted on OCTOBER 30TH, 2012
 
Follow my blog with Bloglovin
 
 
God morgon. Igår kväll efter att ha kommit hem från centrum skulle jag skicka en massa bilder till folk, svara på mail och sms, göra alla läxor - men sedan var det någon i min närhet som behövde min uppmärksamhet - så jag la allt annat åt sidan, och tog mig tid åt personen i fråga. Ibland måste man det.
 
Så idag har jag en miljon saker att fixa. Vet knappt var jag ska börja någonstans. Har planerat dagen in i minsta detalj - ska bara få in lite tid att andas också, så kan vi nog få det här att funka. Men! Ni vet mycket väl hur det är - det är   a l l t i d  någonting som kommer emellan. Så nu väntar jag med spänning vad det "något" kan vara.
 
Tillbaka till gårdagen. Stod i köket en lång stund igår kväll och tillagade lite "tröstmat" till oss. Kan man säga att man älskar sin egen mat? Nu vill jag inte påstå att jag är en gourmet-kock eller något åt det hållet - men gudars vad gott det blev igår! Lite tända ljus tiil det och några avsnitt av... yep, you guessed it, American Horror Story, s1. Den här vanan börjar bli lite smårolig/patetisk! :) Am I starting to get attracted to the darkness?? :) Tor inte det - däremot så älskar jag och har alltid älskat mystik och mystiska varelser - därför älskar jag mitt univeristet, haha :)
 
Måste skriva ner receptet rån igår så att både jag och ni kan få använding av det även i framtiden. Glömmer så lätt bort vad och hur jag tillagat någoting.
 
Jag började med att steka skivade färska champinjoner och purjolök i smör - smör eller olivolja gör verkligen skillnad när det kommer till smaken, svamp är faktiskt godast med smör! Kryddade röran med örtsalt och svartpeppar. Rörde därefter ner ganska mycket mögelost - här får man gå efter smak, vilket jag alltid brukar göra - med allt! Sedan hällde jag i rejält med matgrädde - här också, gå efter smaken. Smakade av med salt och peppar, rörde om ordentligt och lät det stå och småputtra i några minuter. La till sist i skivade rädisor.
Låt mig bara säga - rädisor och mögelost. Inte helt fel!
Lite pasta till gräddsåsen, några bitar bröd och lite gott att dricka - så är middagen serverad :)
Gott och enkelt!
 
Har fått en hel del frågor ang. fotografering och andra småsaker. Lovar att svara på dem så fort jag bara hinner. Idag blir nog lite svårt, när jag kommer hem ikväll måste jag packa - eftersom jag åker ner till kusten imorgon. Förhoppningsvis funkar internet där som det ska - så jag ska föröska lägga upp en massa härliga bilder från medeltidsstaden Piran och en hel del havsbilder :) Längtar...
 
Follow my blog with Bloglovin
 
photos by me
taken with Nikon D3000


I WILL GIVE ALL MY SECRETS AWAY

posted on OCTOBER 29TH, 2012
 
Follow my blog with Bloglovin
 
Lite nytt. Läppbalsam med smak av coca cola - den är inte att leka med alltså! Måste applicera ett nytt lager stup i kvarten eftersom jag slickar mig om läpparna hela tiden, ser ju inte alls onormalt ut ;) Over-sized kofta från H&M i ett jättehärligt och gosigt material, ska eventuellt köpa en i ljusrosa också :) Till sist; ifall sockernivån skulle sjunka så har jag bunkrat upp med lite sötsaker här hemma :)  
 
Tydligen så har den lille zombien/stalkern som jag nämde i ett tidigare inlägg blivit väldigt populär bland er läsare, haha :) Måste dock rapportera att vi på universitetet inte har sett till honom på ett tag - senast jag såg honom var i början av förra veckan, då han snubblande ut ur... vad ska man kalla det; lässalen, studiesalen - eller sovsalen för vissa, tydligen för honom. Jag satt på bänken utanför och läste någonting när han helt plötsligt satt brevid mig - och ja, första saken han sa var "oh, it´s you". Sedan: "It´s been such an exhausting day today, and so much to study... so I went to the studyroom... to take a nap... have you had a tough day today?". Efter att ha kollat på honom i exakt en halvtimme sa ja: "It´s only 9 in the morning". Sedan försvann han lika snabbt som han kom.
Jag hade en livlig diskussion med några av mina klasskompisar på spanskan om att vårt universitet är som Hogwarts möter en cirkus möter ett dårhus möter high society :) Vet inte riktigt i vilket fack jag passar in i! ;)
Förresten så har jag fyra kurser tillsammans med "the Jonas Brothers". Det ni!
 
Såfort jag är färdig här ska jag skicka in veckans hemuppgift (ni vet hur mina måndagar ser ut vid det här laget), laga lite mat och därefter gå en runda in mot centrum och införskaffa "Lord of the Flies" - jag har äntligen accepterat detta, mitt öde!
Älskar bokaffärerna här i Ljubljana. De större har alla soffor och fåtöljer som man kan sätta sig i medan man bläddrar i en bok, om man sedan vill köpa den eller inte är upp till var och en - boken vill säga, inte soffan/fåtöljen. Det finns kaffe också, och flera gånger har de någon känd författare på besök som föreläser och signerar böcker (själv har jag varit på ett flertal sådana, och alla dessa böcker med autografer i har en speciell plats i bokhyllan).
 
Jag får se, spricker det upp ännu mer kanske jag traskar iväg till stadsparken också :) Har nämligen få tag på de absolut bästa höstskorna man kan tänka sig - så oerhört bekväma, varma och snygga - jag vill bara gå och gå. Idag gick jag hem från universitetet någon gång vid 10.00, och promenerade utmed river-walk.
Ljubljana är en fantastisk stad <3
 
Follow my blog with Bloglovin
 
photos by me
taken with Nikon D3000


THIS TIME

posted on OCTOBER 29TH, 2012
 
 
Åh, vad kallt det är - men solen lyser i alla fall, och kommer att göra det  fram till onsdag, då det verkar bli snö igen. But don´t fear - det gör inte mig någonting eftersom jag ändå drar ner till kusten på onsdagmorgon. Ska bli så skönt! Lite varmare grader, havet, strandpromenaderna, havsmaten, italiensk TV, lugnet...
 
På tal om kyla. Ett par vantar slank ner i väskan tillsammans med allt annat som har bosatt sig där inne. Seriöst, när man bor i en storstad och springer från ena sidan av stan till den andra - ganska onödigt att ha bil här eftersom det ändå inte finns någonstans att parkera mitt i centrum - så trillar en och annan "viktig" pryl ner i väskan. Förutom collegieblock, studieböcker, en stor pärm och en massa pennor så har jag även lyckats att få ner saker som ett dussin läppbalsam (alla med olika smaker), plåster, skotejp, huvudvärkstabletter, en liten vattenflaska, tuggummi, handkräm, paraply, hårborste, hårnålar, puder, handgel, läsglasögon, solglasögon, energibar x2, en bra pocketbok... - och så de där andra sakerna som plånbok, kalender, mobiltelefon, MP3-spelare, nycklar, och eventuellt min lilla notebook och systemkamera... Baglady next eller vad!
I fall ni nu undrar så är det ingen sportväska jag hänger över axeln varje dag, utan en normalstor handväska.
Och har ni märkt att man sällan behöver alla de här sakerna när man väl släpar med sig dem - men såfort man bara tar pärmen och studieböckerna under armen och stoppar nycklar, pengar och mobil i fickan - då minsann, då är man i stort behov av allt man lämnat hemma!
En av de absolut bästa sakerna jag vet är att slippa bära på en väska genom stan - bekväma skor och byxor, en over-sized pullover, solglasögon och en mobil i handen, hörlurar i öronen och en lagom varm/sval vår/höstdag i Ljubljana.
Det är grejer det!
 


GOT NO REASON

posted on OCTOBER 28TH, 2012
 
 
Ni skulle bara vet hur   o t r o l i g t    glad jag blir av alla era kommentarer. Har suttit och lett för mig själv hela kvällen - folk här hemma började ju undra om allt var som det skulle med mig :) Det är verkligen de där små sakerna som gör skillnad, som betyder någonting. Ett snällt och värmande ord, en lätt puss på kinden av någon man tycker om, en enda liten blomma som säger mer än tusen ord, ett leende och ett blygt ögonkast - detta är det finaste man kan "få" :)
 
Eftermiddagen och kvällen den här söndagen har jag spenderat inne i lägenheten - medan det snöat utanför. Ätit lite gott (och onyttigt), skrivit, pluggat och städat.
Vilken tur jag, eller vi rättare sagt, hade idag. Snö innan maraton-loppet, uppehåll under själva loppet - och sedan snö direkt efter igen. Med lite tända ljus, god mat, någonting bra att titta på och snöfall utanför är inte så dumt trots allt. Önskar bara att vi hade haft fler vackra och soliga höstdagar. Sådana som vi hade förra året när man efter morgonens föreläsning tog på sig vantar och halsduk, satte sig ute i solen på en uteservering (Le Petit Cafe) och drack cappuccino, åt soppa och studerade. Eller att med en coffee-to-go ströva runt bland alla vackra gula, orange och röda löv i stadsparken och prata om allt och inget med en vän eller syster :)
Jag hoppas innerligt att vi får några sådana dagar snart...
 
Jag lovar att den här bloggen inte ska bli en matblogg - det börjar luta mot det märker jag nu. Men vad gör man när man både älskar att laga mat, äta den och framförallt att fotografera den?
Jag önskar att jag hade tillgång till ett större kök med en enorm köksö där jag kunde lägga upp alla råvaror som jag själv hämtat ute i mitt grönsaksland - ungefär som min mormor nere vid kusten :) Brukar titta på ganska många matprogram, helst från Italien, Spanien, Sverige, England och Slovenien - där folk bor i de mest häpnadsväckande miljöerna och med de mest otroliga köken och råvaror - speciellt när det kommer till havsmat, som italienarna är riktigt bra på :)
 
På andra fotografiet ser ni en middag jag slängde ihop på tio minuter för ett tag sedan.
Japanska nudlar (ungefär som vanliga, fast helt raka - påminner om spaghetti till utseendet och äggnudlar till smaken) tillsammans med minimajs, purjolök och små bitar av kycklingfilé som jag stekte i olivolja och hällde därefter ner lite asiatisk salsa (Teriyaki tror jag att det heter ;) Hällde över nudlarna i stekpannan så att de fick suga upp salsan lite och blandas med de andra smakerna/ingredienserna. Till sist blandade jag i lite cashewnötter också.
Blev ju riktigt bra det där! :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


TAINT

posted on OCTOBER 28TH, 2012
 
 
Låt mig börja det här inlägget med att säga ett stort tack till blogg.se för att jag fick vara med i deras tips-sida igen - den här gången med ett annat inlägg :) TACK! Och hej till alla nya läsare som har kikat in här under dagen. FIck en lite chock igen när jag såg att besökantalspilen pekade rakt uppåt. Tack för alla fina kommentarer :)
 
Idag när jag vaknade tyckte jag det var lite för ljust överallt - och när jag gick ut till vardagsrummet tappade jag andan. Allt var helt vitt. Igår skrattade jag lite för mig själv när jag såg att det "stackars satarna" i min hemtrakt i Sverige hade snö... jaaa, tack för det! 
Kallt som sjutton är det också idag.
 
Och just idag var det dags för det årliga maraton-loppet i Ljubljana. Mötte upp Polona i centrum över en kopp varm choklad på en av de bättre hotellen i stan ;) Sedan en runda inne i ZARA och därefter stod vi ute i kylan och hejade på våra syskon, hennes syster och min bror :) Duktiga de är. Medan vissa är ute och motionerar i regnet, snön och kylan sitter andra på lyxhotell och dricker varm choklad, haha - nästan så att man får lite dåligt samvete ;)
Fast det hade ju varit lite kul att prova på att springa ett maraton - medaljen som min bror kom hem med såg ju inte direkt dum ut...
Har ju ett helt år på mig nu att förbereda mig inför detta projekt. Så kanske!
Nu sitter säkert mina föräldrar och frustar av skratt där hemma efter att ha läst den föregående meningen!
Ja, lite småroligt är det väl ändå...
 
photos by me
taken with Nikon D3000


ONE LAST TIME

posted on OCTOBER 27TH, 2012
 
 
Fantastiskt! Det störtregnar ute - så jag har inget annat val än att hålla mig inne idag. Känns oerhört onödigt att bege sig ut i alla fall - har nämligen ett ton saker att fixa här hemma.
Hörde förresten att det snöade igår i "min" del av Sverige - aj aj, vintern verkar komma tidigt i år. Om troligtvis kommer den att stanna för länge igen. Hur var det med teorin om växthuseffekten nu igen??
 
photos by me
taken with Nikon D3000


LOUDER THAN EVER

posted on OCTOBER 26TH, 2012
 
 
Hemuppgiften avklarad, spanskanläxan färdig, Coco Chanel nästan utläst, två episoder av American Horror Story färdigtittade (säsong 2 den här gången) och lite Seinfeld- vet inte riktigt om jag ska påbörja något annat "projekt" eller om jag bara ska call it a day. Har så mycket motivation och inspiration till allt just nu att det nästan skrämmer mig. När det blir för mycket kan det vara ännu värre än när det ligger på noll...
 
Dessvärre tror jag att jag håller på eller redan är galen (bilderna säger väl allt) - för mycket tid har spenderats med min syster (älskar dig Alex ;), för mycket tittande på skräckisar, för mycket stirrande i studieböcker, för mycket storstadsoljud, för mycket folk överallt! Tror bestämt det är dags för en liten mini-semester ner till kusten för min del. Four more days - sedan ska jag "normalisera" mig själv under några dagar.
 
Snubblade över den här låten för en liten stund sedan - och fastnade direkt :) Kanske inte direkt min stil - but this is just brilliant!
 

 

I WILL LET YOU GO

posted on OCTOBER 26TH, 2012
 
 
Lite nytt i sminklådan. Köpte det rosa läppstiftet idag - och när jag kom hem applicerade jag det framför spegeln i förrummet, där vi har skor. jackor och där ljuset är rejält taskigt men perfekt för sminkning.
Det rosa läppstiftet såg väldigt bra ut måste jag erkänna - riktigt fin nyans.
Sedan traskade jag iväg till badrummet - och höll på att trilla av pinnen. Allvarligt talat! Mina läppar lyste i mörkret...Har aldrig sett något rosare - eller galnare för den delen.
Och mina läppar hade tredubblats. Såg ju inte riktigt klok ut - men efter att ha torkat bort det, och applicerat det igen - den här gången bara ett lager, så det betydligt normalare ut.
Ok, jag erkänner - första gången applicerade jag ganska mycket... lite skokräm i ansiktet också, rosa mjukiskläder, handväska i guld och en lite hund i den - och så hade jag varit coolast i Ljubljana, eller i alla fall en av alla de coolare invånarna :) Jag skojar!
 
Nu ska jag göra min syster sällskap till bussen, och därefter en powerwalk-runda bort till den nya sportarenan (där jag brukar kolla på basket ;)
Vet inte riktigt vad jag ska göra i helgen, har ingenting speciellt inplanerat - antar att det blir en hel att göra med hemuppgifterna och lite plugg inför nästa vecka.
 
photos by me
taken with Nikon D3000


HEART ON FIRE

posted on OCTOBER 26TH, 2012
 
 
Lönedag, sista arbets/studiedagen, full fart mot helgen och topphumör :) Hade en enda föreläsning idag på morgonen - en föreläsning som jag sitter och njuter på, älskar litteratur och den här kursen måste vara en av de bästa jag har valt!
Var inne i centrum för en liten stund sedan och inföskaffade lite nytt, bland annat scarfen ni ser på bilderna. Har en hel låda full av sådana - men man kan aldrig ha för många, right ;)
 
Efter en hel del sol de senaste dagarna regnar det idag - och till helgen kommer en och annan snöflinga trilla ner till marken har de lovat. Det kändes i luften idag, att snön är på väg.
Eftersom Alperna befinner sig så nära Ljubljana, så tycker jag att man känner när det är dags för snö - även om det bara snöar i bergen, och inte i själva huvudstaden.
Jag hoppas i alla fall att snön dröjer ett tag till - första vill jag njuta av de här riktigt uppfriskande, kyliga och soliga höstdagarna.
Sedan är jag beredd på allt vad vinter och jul heter.


I BET I CAN

posted on OCTOBER 24TH, 2012
 
 
Idag när jag kom hem på kvällen efter sista föreläsningen  stod det en chokladmuffins på mitt nattduksbord och väntade på mig. Gott folk, jag tror bestämt att jag har världens bästa syster :)
Och det är fantastiskt att hon alltid vet när jag behöver muntras upp  även när jag inte har sagt någonting, och hon kanske inte vet om det heller!
Idag har det varit en deppdag som heter duga. Dimman låg tjock över Ljubljana hela dagen, internet krånglade konstant så jag fick nästan inte gjort någoting, hade noll inspiration, boken som jag läser är för tillfället dötrist..
Men samtidigt kan det vara skönt att ha sådana dagar när man inte kan göra någonting eftersom "allt är emot dig" - för då har man en liten chans att varva ner, ta ett steg bakåt och granska sitt liv, sina bra stunder och sina dåliga beslut.
 
Men nu om någon timme eller så kommer den här "depp-perioden" till sitt slut. Champions League ikväll. Real Madid :) Som ni vet följer jag alla deras matcher, så jag kommer att hålla alla tummar och tår jag har idag :)
Och imorgon ser jag fram emot en fullspäckad dag - så någon kommer att gå glad och förväntansfull till sängs idag, vare sig Real Madrid vinner eller inte! ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000

 

EDGE OF GLORY

posted on OCTOBER 23RD, 2012
 
 
Ja, man kanske kan fråga sig vad exakt jag gör på den andra bilden, den till höger. Vet knappt själv vad jag höll på med - men tyckte den blev ganska bra när jag väl hade redigerat den - så därmed får den sig en plats här på sidan ;)
 
Äntligen är jag hemma. Jag älskar spanskalektionerna - vår professor är så himla skön, det kanske jag har nämnt innan. Tycker speciellt om hennes avskedsfras. När det är 5-10 minuter kvar sätter hon sig vid katedern, börjar läsa i sina papper, vi studenter sitter under tiden helt knäpptysta, tittar och väntar. Helt plötlisgt tittar hon (professorn) upp och säger: "men stick hem då!" Och sedan blir det en jäkla fart på oss, haha.
Hon är den sortens professor som man vågar ställa dumma frågor till,  som kan skapa gemenskap i klassen så att ingen är rädd att göra bort sig inför de andra, som är strikt men aldrig otrevlig, som har en stor dos humor - och utropar  "fortare", "oh, vad ni är tröga" och "perfecto"  minst en gång i minuten, helst alla tre i samma mening.
Nä, det går inte att beskriva henne med ord - allt jag kan säga är att jag varje vecka ser fram emot hennes lektioner - inlärningen blir till en lek, och vi skrattar hela tiden åt oss själva såväl som åt varandra.  
 
Och en liten parantes, Jag fick 9 på förra veckans hemuppgift, den som jag skickade in igår (betygskala 6-10). Min andra 9:a på raken :) Men! Jag är fortfarande rejält sur för det där angående boken!
 
Ok, ni får ha en fortsatt trevlig kväll. Själv ska jag tillsammans med min syster smaska på tortillas och kolla på några avsnitt av American Horror Story (säsong 1). Har tappat räkningen på hur många gånger jag sett den vid det här laget. Älskar den!


MUST HAVE LOST YOUR WITS

posted on OCTOBER 23RD, 2012
 
 
I natt sov jag hos min syster, i hennes säng. Och eftersom hon visste att jag var lite nere tryckte hon tidigt på morgonen sin Iphone i ansiktet på mig - och där kunde jag läsa morgonens första sanning, det vinnande budskapet. Ni ser den på mellersta bilden. Hur sant är inte detta på en skala?? Ok, inte för att man ska "skita" i precis allt, det finns många saker i livet som man helst av allt ska se allvarligt på, kämpa med och verkligen försöka att inte trassla till.
MEN! Man ska inte ta livet på för stort allvar. Vi föds, vi lever, vi dör. Simple as that!
 
Man ska inte ta sig själv på för stort allvar, man ska göra det man tycker är kul och brinner för, man ska tycka, tänka, göra det som känns rätt, man ska gå sin egen väg och man ska försöka göra varenda dag, varje minut speciell och minnesvärd.
Men allra helst ska man hitta något postivit i allting, leva i nuet och ha roligt med allt man gör :) 
Och stöter man på motgångar ska man se dem som ett stort prov - som man ska klara av med högsta betyg - eller en strid - som man ska ta sig vinnande ur.
Det är motgångarna som formar oss - och sakta men säkert leder oss till framgångarna!
 
På sista bilden ser ni min bokhög - som jag ska ta mig igenom, deadline: 24 december.
Dracula, Dorian Gray och Geisha har jag läst en gång/ett par gånger innan - men de måste läsas om för det är så fantastiskt bra böcker :)
Jag skippade all chic-lit den här gången - och ska frossa i dem i vår/sommar istället. Har en hel del på lager.
 
På hösten tycker jag att biografier, klassiker och lite "tyngre" böcker passar bäst - speciellt om man sitter på något café, men en kopp varm choklad/cappuccino i ena handen och en bra bok i den andra.
Och på sommaren älskar jag att sitta under solen och försvinna i en bra och lätt chic-lit.
 
photos by me
taken with Nikon D3000


FIND YOUR GREATNESS

posted on OCTOBER 22ND, 2012
 
 
I samband med att jag skickade in min hemuppgift för en liten stund sedan tittade jag också till listan över böcker som vi ska välja och sedan skriva en akademisk uppsats om. Jag valde Never Let Me Go som fösta val, The Children of Men som andra och Lord of the Flies som tredje. Min professor har tydligen bestämt att jag ska svettas med Lord of the Flies. Seriöst??? Först satt jag och bara stirrade på skärmen i några minuter och sedan kom allt det där som man helst av allt inte ska skriva men som börjar ungefär såhär: vad i helv....jäv...fanskap... och hela den där vackra ramsan!
Hur som helst, så att jag skitförbannad just nu. Han lovade att vi skulle få vårt första val om vi var först - försten till kvarn verkar tydligen inte gälla för mig! Därför valde jag Lord of Flies som trejde val - eftersom jag trodde att jag skulle få mitt första val, jag räknade med det! Hade jag bara vetat...
 
Never Let Me Go är en bok som innehåller något som jag verkligen brinner för (ok, kanske lite överdrivet!) och där jag har en tydlig ståndpunkt, och verkligen kan backa upp mina argument!
Men Lord of the Flies.... snälla! Den boken läste vi skolan.... i femman... femman är mellanstadiet för guds skull! Jag måste alltså läsa en "barnbok"... på universitetsnivå! Allvarligt talat?? Och vad fasiken tror professorn i fråga om mig?? Att jag inte klarar av något tuffare??
Det här kommer att ta en bra tid att smälta...
 
Som jag nämnde innan, hemuppgiften är inskickad och tydligen kommer det att finnas massor med fel i den - varför inte liksom? Tror nog att jag ska haka på några av studenternas filosofi, som lyder kort och gott: alla är ute efter mig!
Och varje måndag är likadan. Sitter och filar på hemuppgiften under dagen, skickar in den på kvällen - and after I go bananas! Snälla bli inte rädda - det är inte så att jag totalt får ett psycho-breakdown - utan det är mer att jag sätter mig och kollar på någon skräckfilm eller serie.Jag vet inte varför, men ju hemskare det är desto bättre mår jag - och nu pratar vi om spöken och monster, INTE om några sadistiska filmer med rubbade människor!
 
Och bara för att klargöra någonting. Jag är inte den typen av student som råpluggar några dagar innan tentan och sitter natten innan med 50-pack cigaretter och halva Dominikanska republikens kaffeproduktion - jag är heller inte den som gråter, får en bipolär breakdown, okontrollbar panikattack eller försöker läsa igenom en 500-sidor lång studiebok på tre sekunder, fem minuter innan tentan. Jag är inte heller den som kastar mig över pappret som fort jag får det framför mig, skriver så att det ryker och suddar så att det går hål i pappret. Och jag är absolut inte den sortens student som efter tentan springer hem och sedan vegeterar i några dagar.
 
Jag gör upp en studieplan, pluggar lite varje dag och börjar i god tid, går aldrig igenom mina anteckningar precis innan det är dags att halshuggas...eh, dags för tentan menar jag - jag sover extra många timmar natten innan, dricker 2 dl vatten två timmar innan, och lyssnar på min favoritmusik en kvar innan. När jag får pappret läser jag igenom frågorna, tittar runt, gör upp en "plan" och börjar därefter skriva - och när det är över går jag och gör någonting roligt :)
Jag blir aldrig nervös - kan jag så klarar jag det, kan jag inte så är det mitt eget fel!
I go with the flow!
 

 

FASTER

posted on OCTOBER 22ND, 2012
 
 
Vilka dagar jag har på universitetet alltså! Speciellt den där figuren som springer efter mig hela tiden... eller något sådant, vet inte riktigt vad han håller på med... Vi har nu ett flertal kurser tillsammans, men varenda gång, varenda dag kommer han fram till mig och säger: oh, it´s you - tystnad - how come I´m always running into you - tystnad - mer tystnad - can I sit next to you? Jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Det första som alltid dyker upp i huvudet är följande svar: a) because we´re taking the same courses, b) because it´s a small world eller c) because you´re stalking me!
 
Men jag är inte och har inga planer på att vara otrevlig mot honom eller någon annan för den delen. Faktum är att jag tycker att han är helskön på sitt konstiga sätt - lite på gränsen till zombie... men ändå, han är faktiskt trevlig och det är väl det som räknas ;)  Och nu ber jag verkligen till gudarna att han INTE läser detta - inte för att han ens vet om att jag driver en blogg, eller förstår svenska för den delen (och jag kan ju alltid skylla på att google translate får till allting fel om han nu skulle klicka in här och få för sig att översätta det jag skrivit...)
 
Över till mat. Havreskivor med smör, salami (kommer inte ihåg namnet, men något lufttorkat, påminner mycket om parmaskinka till smaken), torkade fikon, tomat och lite olivolja över. Till det ett glas naturell yoghurt samt färsk kiwi och jordgubbar. Och en kopp cappuccino med smak av karamell.
Detta, min laptop och hemuppgift III får sysselsätta mig de närmaste timmarna ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


A BOX FULL OF THINGS

posted on OCTOBER 22ND, 2012
 
 
Nu är jag inne i en sådan där Foster the People-period igen - hur många gånger har det hänt? Kan inte få nog kan lyssna på samma låt om och om och om igen. Då vet man att det är bra musik :)
Ska föröska hitta några noter på låten ovan och försöka få till den där underbara känslan av att låta fingrarna "flyga" över tagenterna och "producera" en helskön låt :) Ni som också spelar piano vet precis vad jag pratar om ;)   
 
Btw, ÄLSKAR ljuset, närbilderna och bokeh-n i den här videon!


SOME DAY

posted on OCTOBER 21ST, 2012


 


I WAITED FOR A LONG TIME

posted on OCTOBER 21ST, 2012
 
 
Hoppas ni har en bra söndag - det har jag :) Sommaren vill inte riktigt ge sig än. Ska ut på en promenad nu, bort till kyrkogården för att tända ett ljus åt min farfar och farmor <3
 
Hemuppgiften klarade jag på tio minuter igår kväll. Nästan lite läskigt när det är så lätt - för det kan ju inte vara så enkelt?? Och sedan börjar jag komplicera till alting, just med den där det-kan-inte-vara-så-lätt-tanken i bakhuvudet och då blir det svårt, för svårt! Till slut visar det sig att jo, det var precis så enkelt som jag inte ville tro att det var!
 
Jag blir extremt nervös när det kommer till tre saker. a) när tekniken inte vill samarbeta, b) när normalt folk inte beteer sig som det ska och c) när någon uppgift verkar vara alldeles för enkel och det tar mig fem minuter att slutföra den (givetvis beror det på i vilken situation - nu pratar vi alltså om universitets-nivå, där ju allt ska vara svårt!)
 
På tal om något helt annat :) Gjorde lunch hemma idag och som vanligt så har jag aldrig något recept till hands, eller så är jag helt ovetande om vad jag kommer att ha som slutlig "produkt" på tallriken. I just go with the flow in the kitchen ;) Och om jag inte skriver ner vad jag rört ihop så glömmer jag det fem minuter efter att jag ätit upp!  
 
Hur som haver. Jag började med att steka färska champinjoner och zucchini i smör, saltade och pepprade ordentligt. Rörde ner lite tomater och en hel del ost som fick smälta ordentligt och verkligen binda ihop alla råvaror. Därefter rörde jag ner några klickar gul currypasta (det måste vara äkta, helst från Asien;) Kokade makaroner till detta och voilá, lunchen klar på en kvart :)
 
photo by me
taken with NIkon D3000


ALL THAT I THINK I KNOW

posted on OCTOBER 20TH, 2012
 
Sitter just nu med lite mörk choklad (mint samt apelsin och lingon) och ett glas rött vin - måste ta hand om hjärtat - och lyssnar på Pumped Kicks på högsta volym, okej inte högsta - måste tänka på grannarna också ;)
 
Ska alldeles strax ta itu med veckans höjdpunkt = vecka 3, hemuppgift 3. Ska analysera en Shakespeare text och försöka hitta alla gömda buskap, huvudidéerna och lite annat smått och gott.
Därefter är den ett American Horror Story, season 1 - maraton som gäller. Jag vet inte varför men jag är helt såld på den serien. Kvällen, eller återstående delen av lördagen ska jag fila på min spanska hemuppgift och börja läsa Never Let Me Go och på så sätt förbereda mig inför vad komma skall inom några få veckor. Fingers crossed everybody att jag kommer att få till ensjuhelvetesuppsats! ;)
 
Ha en fortsatt trevlig lördag och helg :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000

 

A WALK IN THE PARK

posted on OCTOBER 20TH, 2012
 
 
Efter syskon-lunchen och lite ärenden i butiker delade vi på oss. En cyklade hem, den andra gick hem och skulle göra ett stopp någonstans - och den tredje (being me) tog en promenad genom Tivoli Parken. Sista rycket innan höste och vintern drar igång. Jag höll på att svettas ihjäl i min pullover och jeans. Det är verkligen supervarmt här nu - och kommer att vara i några dagar till. Det känns mer som om det är i början av sommaren :)
Inte för att jag klagar! Absolut inte :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


IT`S COMING FOR YOU

posted on OCTOBER 20TH, 2012
 
 
Idag skulle jag kunna ha sovit fram till 15.00 - minst! Alla veckans sömnlösa timmar, aktiviteter och allt annat  kommer ikapp en just på helgerna! Dessvärre räcker inte de här 48 timmarna till att samla alla sina krafter! Vilket har fått mig att inse att jag verkligen måste lärar mig att "powenap-a". Har under två års tid försökt att lära mig den här konsten - men antingen så kan jag inte somna eller så sover jag mer än 20-30 minuter, och blir sedan ännu tröttare! Jag måste hitta ett sätt, en perosn som lär mig att bara knäppa med fingrarna, sova i exakt 20 minuter och sedan vakna som pånyttfödd!
 
Över till något annat. Mina två syskon och jag åt lunch tillsammans idag på Da Bu Da mitt i centrum. Eftersom det var tidigt på dagen än så hade vi hela restaurangen för oss själva. Då kunde ju curryn inte ta slut - som min syster var orolig över ;) Själv beställde jag en blandsallad med grillad avokado, körsbärstomater och olika sorters ostar, allt i en dressing bestående av honung, wasabi och balsamvinäger. Till det drack jag restaurangerns egna iste, gjord av mango. De har alla olika sorters hemmagjorda drycker - den ena godare än den andra. Och deras bar ser inte dålig ut ;)
Det är ganska dyrt här, om man jämför med andra restauranger i närheten - men på ett sätt är det värt pengarna.
Jag brukar gå hit ganska ofta eftersom jag älskar inredningen ;) Da Bu Da var namnet.
 
photos by me
taken with Nikon D3000


UNION OLIMPIJA - FENE. ULKER ISTANBUL

posted on OCTOBER 20TH, 2012
 
 
Jag var då alltså av bilderna att döma på en basketmatch igår tillsammans med min kompis Polona och hennes syster :)  Vilka två lag ser ni i rubriken. Helt galen atmosfär och känsla. Första matchen för säsongen (tror jag, haha :) och det var mer eller mindre knökfullt :) Hotdog och popcorn såldes, TV var där, Ljubljanas borgmästare satt på bänken "mitt i smeten" (största bilden, till höger brevid mannen i röd tröja), alla kostymnissar slet håret av sig i ren nervositet, publiken ställde sig upp och skrek när Olimpija fick poäng - gång på gång, supportrarna från Istanbul hade en egen liten läktare, varje supporter varsin säkerhetsvakt (typ!) och försökte desperat överrösta alla andra, Olimpijas hejarklack hade med sig sin obligatoriska trumma, och en jäkla bra match bjöds det på - grymt bra fredagskväll!
Olimpija förlorade med några få poäng - men fick ändå applåder och hurra-rop från publiken.
Jag ser redan fram emot nästa match ;)
 
Och jag kom på att jag troligtvis måste skaffa mig ett annat objektiv för att kunna fota på matcher! ;)
 
photos by me
taken with Nikon D3000

 

I FEEL WHAT I WANT TO FEEL

posted on OCTOBER 19TH, 2012
 
 
Ska strax göra mig iordning - och göra något superkul ikväll :) Ska först bara möta upp Polona och hennes syster, sedan kan fredagskvällen och helgen börja :)  
Har väntat på detta ett tag nu - och äntligen har det dragit igång på riktigt :) Återkommer imorgon igen med lite bilder. Ha en fortsatt trevlig fredag ;)
 


SOMETIMES I WANT TO ESCAPE

posted on OCTOBER 19TH, 2012
 
 
Efter fredagmorgonens föreläsning mötte jag upp min syster på universitetet för att sedan bege oss mot shoppingcentret CityPark. Vi vandrade runt i butiker,  hittade ett och annat fint (bland annat den svart-vita tröjan på bilden) och avslutade vår lilla shopping-spree med lunch på en mexikansk restaurang :)
Sedan tog vi bussen och en liten promenad hem i det fina, varma vädret.
 
Och på tal om tröjan. En av de gosigaste sakerna jag äger just nu. Den här ska användas flitigt i höst :)
Jeans, stövlar/boots och mjuka, over-sized tröjor är det som jag alltid kan lita på i min garderob. När man på morgonen springer runt i lägenheten för att hinna med morgonritualen och inte har en aning om vad man ska ha på sig är det smidigt att bara slänga på sig de tre nämnda klädesplaggen ovan - snyggt, casual, bekvämt och perfekt för en dag på stan :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


YOU BETTER RUN

posted on OCTOBER 19TH, 2012
 


DON`T STOP

posted on OCTOBER 18TH, 2012
 
 
Slängde ihop en pastarätt med en del saker som jag hittade i kylskåpet - och det blev gudomligt gott. Min syster ord, inte mina ;) Pasta med zucchini, färska champinjoner och purjolök i gräddsås - och toppade det hela med hasselnötter och bitar av brieost. Rekommenderas!
 
Igår mellan två föreläsningar hade jag några timmars ledighet att slå ihjäl vilka jag spenderade med min syster inne i stan. Drack morgonkaffe på Le Petit Café (och störde oss halvt galna på ett par brevid), lite shopping inne på ZARA, köpte boken Never Let Me Go av Kazou Ishiguro som jag kommer att skriva ett arbete om om några veckor, vandrade genom en av parkerna och lunchade thailändsk på Thai Inn. Tog en hel del bilder med min telefon som jag tänkte göra ett collage av så att ni skulle kunna få se exakt hur underbat det är i Ljubljana under en solig och varm höstdag. Dessvärre kunde jag inte överföra bilderna till dator eftersom det krånglade hela tiden... men men, ska försöka fixa detta snarast möjligt!
 
Idag spenderade jag de första vakna timmarna på universitetet och på min för tillfället favoritkurs = forskiningsarbete, skriftlig och muntlig kommunikation (allt hålls naturligtvis på engelska) :) Hem en sväng och därefter två timmars spanska. Vår professor är så härlig - och allt går så fort, hon bara pekar på någon i klassen och skriker sedan ut sin befallning. Men hon blir aldrig arg eller otrevlig - och vi lär oss så otroligt mycket på bara några få minuter. Riktigt nöjd är jag!
 
Kom hem någon gång vid halv fem snåret efter att han gjort spanska läxan på bussen och verkligen försökte att inte bry mig om snubben som satt brevid och tittade på mina papper. Det var en kraftansträgning i sig!
 
Och nu över till vädret. Hela 23 grader och strålande solsken njöt vi av idag i Ljubljana. Imorgon? 26 grader :) Varmt och soligt ändå fram till nästa vecka. I´m loving it. Indiansommar när den är som allra bäst!
Och på morgonen är det så otroligt friskt ute. Älskar att så och vänta på bussen med en coffe-to-go i näven, se solen sakta men säkert stiga upp bakom skyskraporna och andas in den friska höstluften. Och så att sitta på bussen genom centrum och se staden vakna till liv :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000

 

HOUDINI

posted on OCTOBER 18TH, 2012
 
 
 Det här var min favoritlåt under en längre tid (fast then again, allt som Foster the People gör slutar förr eller senare som mina favoriter). Hörde den imorse på radion när jag satt på bussen genom stan. Och kom på att det verkligen var längesedan jag lyssnade på den - och fylldes av ett glädjerus direkt. Det är alltid samma känsla som infinner sig när man efter en lång tid lyssnar på en låt som man var helt "besatt" av, och har alla dessa härliga minnen som bubblar upp så fort man hör den första tonen ;)
Det blev en bra idag kan jag säga ;)


LIKE DIAMONDS IN THE SKY

posted on OCTOBER 16TH, 2012
 
 
I brist på annat material får ni här lite instagram-bilder från september och oktober. Då ska vi se här :)
Jag hemma i Portoroz, Ljubljana och min väg till universitetet, spanska Vouge i väntan på mat, hotell i Portoroz, nya höstskor, Italien, exotiskt fruktmix bestående av mango, ananas och kokos, strandpromenaden i Piran, Adriatiska havet, några kloka ord, jag igen, landsbygden i Tyskland, svenskt lösgodis, min namnskylt och tjänstgöringsrapport (jobbet i Sverige), mammas hembakade kanelbulle, mammas gudomliga pizza (och min nu "kraschade" dator), vackra moln i Sverige och sist men inte minst min älskade gosiga hund, Viggo som jag saknar så att jag nästan vill springa tillbaka till Sverige bara för att få krama om honom!
 
Jag ber om ursäkt pa förhand att det kanske är/blir lite väl mycket studierelaterade inlägg :) Men det är så det är just nu helt enkelt. Jag har lovat mig själv att skriva lite om allt möjligt i mitt liv (men inte alltför många detaljer)  och inte endast hålla mig till mat, resor, kläder och musik - för det ar ju bara en liten del av mig. Och när jag kommer att titta tillbaka pa den har bloggen vill jag läsa om "hela mig" ;) Med det sagt kan jag redan nu säga att jag inte kommer att gå in pa for manga detaljer kring varje "ämne " i fråga - eftersom jag ändå inte vill bli alltför personlig.
 
Sedan händer det ganska ofta att jag bara är sugen på att skriva om en sak under en längre tid. Någon gång kanske resor ar det enda jag vill "prata" om här på sidan, eller minnas tillbaka till/se fram emot. En annan gång kanske jag bara tänker på kläder, en tredje att fotografera gamla byggnader i svart-vitt, jobbrelaterade saker, musik som jag älskar, mat som jag äter... ja, ni fattar själva :)
Sedan beror det väldigt mycket pa humöret också. Och jag vet att man helst ska hålla sig till en röd tröd i sin blogg - men for fasiken, det har ar en personlig blogg - och jag kommer att uppdatera nar jag känner för det, och med det som jag vill skriva om :) Simple as that!
Och om jag nu ska håkka mig till en röd tråd, sa får den röda tråden heta: favoritersaker i mitt liv.
 
Men hur som helst. Min professor rättade min hemuppgift och skickade betyget till min sida pa universitetets e-klassrum (det ar där allt händer förstår ni, där vi får hemuppgifter, uploadar och skickar iväg dem till rätt professor, får nyhetsbrev, viktiga noteringar, hittar studiematerial, kan chatta med andra studenter och professorer m.m) - och jag loggade in for en liten stund sedan och såg att jag for bövelen fick en 9:a (betygskala 6-10, remember? ;) Höll nästan på att skrika rakt ut, och sedan krama personen vid datorn brevid - men jag räddade situationen genom att bara dra lite pa munnen; yttre lugn.
 
Nu är jag mer än taggad for en spanskalektion pa 2,5 timmar :) Inget kan förstöra mig dag idag! Jag sa ju att den här dagen skulle bli bra ;)
 
Förresten, vad kallt det var i Ljubljana idag! Nästan så att man skulle ha behövt ta på sig en jacka - men bara nästan ;) Och enligt meterologerna kommer vi att ha strålande solsken och cirka 18-23 grader fram till helgen. Oh yeah!
I veckan ska jag ut och fota i parkerna, synd bara att trädens blad inte riktigt förvandlats från vårens och sommaren gröna färger till de där underbart gula, orange och röda nyanserna som bara hösten kan bjuda på.
De där färgerna som jag och min kamera älskar så mycket :)
 
photos by me
taken with Samsung Galaxy Ace

.

CAN´T GET ENOUGH OF THIS

posted on OCTOBER 15TH, 2012
 
 
Hemuppgiften är inskickad, samtidigt höll jag på att bli galen när jag skulle skriva in mina tre romaner (som jag sedan ska skriva ett arbete om plus hålla en kortare föreläsning) eftersom internet slutade att fungera tre gånger mitt i allt - och jag var livrädd för att någon av mina klasskamrater skulle hinna före mig och välja just mina romaner. Som nummer ett valde jag "Never Let Me Go" av Kazuo Ishiguro. Blir nog intressant detta :) Filmen var jättebra - och boken är nog ännu bättre. Finns nog många ämnen att diskutera om i boken i fråga,  och en hel del djupa analyser - och ni vet ju vid det här laget: när jag sätter igång att skriva....
 
Min syster som visste vilken tuff dag jag har haft idag kom hem med en chokladmuffins till mig ;) Jag älskar mina syskon :) Nästan värt att ha dåliga dagar ;)
Nu ska jag luta mig tillbaka mot några mjuka kuddar, dra en filt över mig och kolla på Seinfeld :)  
Håller tummarna för en helskön dag imorgon!
 
photos by me
taken with Nikon D3000


WE ARE ALL BORN TO WIN

posted on OCTOBER 15TH, 2012
 
 
Varning för ett långt inlägg av det lite mer personliga slaget. Ni är mer än välkomna att skippa det, var bara tvungen att skriva av mig lite. I veckan kommer det betydligt roligare inlägg - med tankte på att det är så mycket roligt på gång just nu ;) 
 
Nu ska jag göra någonting jag har lovat mig själv att aldrig göra här på sidan (= klaga ordentligt!), men jag bara måste! Måste bli av med all min negativa energi innan jag smäller av!
Det rör sig om den här veckans hemuppgift - det är ganska komplicerat så jag ska inte gå in för mycket kring detta, men låt oss säga att det har tagit mig en massa dyrbara timmar av forskning och att försöka lista ut alla moment för att slutligen komma till den sista momentet (ja, det är foskningsarbete - skriftligt nu i höst, och muntligt i vår som vi pratar om!) och i och med detta komma fram till s-j-ä-l-v-a  f-r-å-g-o-r-n-a som man senare ska lägga ännu mer tid på.
Jag valde att göra min i en svensk-engelsk version (eftersom man kan välja språk själv just när det kommer till den här hemuppgiften). Hur som haver var mitt allra sista moment att hitta den svenska versionen av Lord Alfred Tennysons "The Lady of Shalott". Lätt kanske ni kan tycka. Ja, det är väl inte så speciellt svårt - om man nu råkar befinna sig i Sverige! Så jag gjorde det enda rätta och kontaktade några personer som har god kunskap i diverse litteratur-ämnen och know their way around a library. 
Sedan får jag bara dåliga nyheter. På stadsbiblioteket i Stockholm (!) finns den svenska översättningen i magasinet som är låst och får inte låsas upp pga av fara (har de allvarligt talat en tiger där inne?)
Nummer två, i min hemtrakt är biblioteket stängt i några veckor pga av något som jag inte ens kommer ihåg (fast then again... när är det biblioteket INTE stängt?).
Nummer tre, ett bibliotek i norra Sverige har en enda kopia men den är utlånad (vem behöver den bättre än JAG?). 
Sånt händer bara inte! 
Och det här är väl knappast någoting som man kan förklara för sin professor - då kan jag lika väl dra till med "my dog ate my homework" eller "I was just about to submit my homework, but then my computer crashed" (vilket den i och för sig gjorde, but that´s not the point!). 
 
Nu har jag suttit i några timmar och smågråtit lite, desperat letandes efter "Jungfrun av Shalott" på internet - och snubblade över en hyfsad (okej, den är ordentligt halvtaskig) översättning av jag-vet-inte-vem-men-det-verkar-vara-en-skum-figur!
På internet kan man hitta precis allt. Säger folk. Ja, allt förutom det man verkligen behöver!
Att inga litteratursidor, poesisidor, bloggar, forum och allt annat skit som finns där ute (ja, ni ser att jag är på bra humör idag) har en enda version av dikten "Jungfrun av Shalott" är bedrövligt, skrattretande, löjligt...
Och att varenda bibliotek i hela Sverige har exakt en kopia av Lord Alfred Tennysons dikter är bara helt enkelt fascinerade!
 
Men jag skulle ändå i samma veva (för att i alla fall vara lite positiv) tacka Danni för att hon hjälpte mig med större delen av hemuppgiften genom att springa runt i biblioteket, hitta böckerna jag behövde, scannade dem och skicka dem til mig. TACK! Jag är dig evigt tacksam, Danni ;) Jag kommer aldrig glömma detta, att du offrade din dyrbara tid för min skull och en töntig hemuppgift! STORT TACK!
Och tack pappa för att du försökte hitta det jag behövde:) Tack även Petra för att du tog dig tid att leta igenom biblioteket för min skull :) 
 
I normala fall brukar jag vilja göra allt själv när det kommer till hemuppgifter, projekt osv, eftersom jag vill ha den här känslan av att jag klarar det själv - men detta är som sagt fortskningsarbete, och alla medel är tillåtna. Att bevisa att man är fyndig, inovativ och att ta sig igenom olika moment för att komma fram till svaret är precis lika viktigt som svaret i sig. Man ska använda sig av allt som man tror kommer en till använding - och i mitt fall har jag alltid trott stenhårt på kontakter!
 
Om någon timme eller två kommer jag att skicka in min hemuppgift till min professor - och jag tror inte för en sekund att jag kommer att få ett högt betyg (det som jag strävar och verkligen kämpar för, varför skulle jag annars lägga ner flertal timmar på en enda fråga?) Dessvärre tror jag inte att jag ens kommer att få postivit (betygskala: 6-10). Nu kanske jag överdriver, för jag lyckades ju faktiskt få till hemuppgiften, klar och redo - men jag är beredd på det värsta. 
 
Nu tänker jag inte slösa mer tid och energi på detta trams, om en stund kommer jag att vara mig själv igen. Jag har lovat mig själv att allting ska vara "lätt", att allt jag gör, även om det krävs hårt arbete ska vara "lätt". Att när jag tittar tillbaka på det jag har gjort ska tycka: "det här var ju inte så svårt, ge mig något tuffare att handskas med!". Ibland är det svårt. Jättesvårt! Den mentala biten brukar krascha lite då och då!
Dessutom tror jag att livet är till för att reta och testa oss.
Det finns säkert en anledning till varför igen av oss är perfekt!
 
Ja, livet kan vara underbart ibland, lika mycket som det kan vara  raka motsatsen. Jag förstår också att man måste ha dåliga dagar för att verkligen uppskatta de bra. Inget fel med det. Och jag har kommit till den punkten att när det händer något dåligt så slänger jag mig inte på sängen och tänker "neeeej, varför just jag???", utan jag sträcker på mig, skrattar lite och tänker "Javisst....varför inte...detta är bara så typiskt!". Det är lättare, och de dåliga dagarna blir inte alls lika dåliga, de blir bara skrattretande, ett slags test.
 
Varenda en av oss har sin egen tidslinje, egna drömmar, sina toppar och dalar - det är bara att tacka och ta emot. Varenda dag.
Uppskatta de bra dagarna på rätt sätt. Och lära sig av de dåliga. 
 
Det var det. Nu ska jag få i mig lite mat och sedan ut och röra på mig i det fina vädret - innan jag tuppar av här efter all den här mentala ansträngningen! Ska frossa i japansk nötmix för att få igång hjärnan. Har lite spanska uppgifter som måste lösas :) Om jag inte hittar det jag behöver på internet för de här uppgifterna... då lovar jag att jag slänger ut den nya datorn genom fönstret!
 
Och en liten parantes som avslutning. Jag är i vanliga fall en väldigt glad och optimistisk person, som faktiskt inte har så värst många dåliga dagar ;) Just thought you guys should know that :)
 


I KNOW THAT LIFE IS A MYSTERY

posted on OCTOBER 14TH, 2012
 
 
 
Har varit uppe ett tag redan, även fast jag är otroligt förkyld och nyser precis hela tiden. Solen skiner, det är kyligt ute och jag känner just nu att en snabb promenad bort till stadsparken vore en bra idé - men med tanke på hur jag känner mig så vore en kopp te, en filt och en bra film en ännu bättre idé! Jag ska verkligen föröska att ta igen alla krafter jag kan idag - så att jag kan ta tag i veckan som kommer som är fullpackad! Blir nästan snurrig bara av att titta i min kalender... ;)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


YOU NEVER SHOULD HAVE LET ME LET YOU GO

posted on OCTOBER 13TH, 2012
 
 
Den här helgen bestämde jag mig för att stanna i Ljubljana, har en hel del förberedelser inför nästa vecka på universitetet. Till frukost idag gjorde jag nästan alla uppgifter i övningsboken i spanska, oopss - jag hade ju spanska i tre år under gymnasietiden så i nuläget är det a piece of cake (notera orden "i nuläget" ;) Och så har jag även hunnit med att städa, och organiserat saker och ting i både min garderob och min systers, som för övrigt är hos en kompis i helgen (de har ett pre-Christmas firande, så I guess... Merry Christmas everyone ;) - vilket betyder att jag har hela lägenheten för mig själv igen ;)
 
Nu blev jag väldigt sugen att titta på filmen "Easy Virtue eller "Dorian Gray"- men eftersom de befinner sig på hårddisken i the computer that crashed så får jag hitta en anning lösning/film/serie. Tror bestämt att jag ska kolla på lite Seinfeld ;) Det är en serie där man inte kan välja en favoritkaraktär eftersom alla är så otroligt helsköna ;) Jag vet inte hur många gånger exakt jag har tittat på Seinfeld, men det är mycket, och jag tror att det aldrig kommer att bli "gammalt". 
Och på tal om Dorian Gray - det är min absoluta favoritbok! Har läst den varenda höst (men bara på hösten) sedan  klass 9 i högstadiet. Den boken fascinerar mig som ingen annan...
 
photos by me
taken with Nikon D3000

 

GOOD TIME

posted on OCTOBER 12TH, 2012
 
 
Min bärbara dator kraschade för två dagar sedan - igår efter sista föreläsningen för dagen åkte min syster och jag in till en affär och införskaffade en ny för några tusenlappar. Större, snabbare, snyggare -  jag är nöjd :) Pappa kan troligtvis "laga"  min gamla, vilket jag verkligen håller tummarna för eftersom jag har mer än 25.000 fotografier på den, favoritmusik och filmer. Men tills dess får jag "starta ett nytt liv" med den här nya, någonting som jag inte har något emot det allra minsta.
 
Efter första och enda föreläsningen för dagen tog jag itu med nästa veckas hemuppgifter och en hel del spanska uppgifter, så nu är jag nästan klar. Betyget som jag fick för förra hemuppgiften ger mer motivation än vad jag klarar av just nu - kännns det som i alla fall ;) Har nämligen blivit ordentligt förkyld, och helt slut i kroppen. Håller tummarna på att det inte blir så långvarigt - gör mitt bästa för att få i mig så mycket te och vitaminer som möjligt!
 
Efter veckans alla universitet-måsten besökte jag saluhallen på vägen hem och köpte med lite färska crossianter hem. Nu ska jag strax bege mig till biblioteket runt hörnet för att avsluta hemuppgiften, därefter till centrum för att hämta min övningsbok i spanska (som jag beställt i bokhandeln) och sist men inte minst, till Rudnik (shopping-centre) för att kika i affärer om det finns någonting till min garderob ;)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


WAITING FOR TONIGHT

posted on OCTOBER 9TH, 2012
 
 
Jag är helt slut i huvudet - till max. Att konstant behöva växla mellan fyra språk under bra några få timmar kan verkligen köra slut på en. Sista halvtimmen på spanskan var att sluddra det enda jag kunde åstadkomma, så till den grad att jag själv satt som ett frågetecken + att jag började blanda in andra språk, inte speciellt akademiskt kan man tycka. Mina föräldrar skulle vara så stolta över mig - ungefär som den gången när jag skulle skriva in mig i körskolan i Ljubljana vid 19 års ålder (fast jag senare bytte till en körskola i Koper, i och med att jag bodde ett halvår i Porotorz) och hade pappa med mig som stöd - och när det var dags att fylla i alla formulär var jag så jäkla nervös, kanske också för att pappa stod och pratade med allt körfolk som hade samlats på kontoret och diskuterade diverse bilgrejern, som jag då inte hade en aning om - så jag skrev att jag var född år 18XX (x-en står för mitt födelseår) och lämnade in pappret. Han som tog emot det utbrast ganska högt: "helvete vad gammal du är... är du verkligen född på 1800-talet... du ser ju väldigt bra ut, och din pappa också. Då blev min far nervös ( eller något åt det hållet) och försökte smooth-a över mitt misstag så gott det gick. True story!
 
Men nu ska jag inte försöka köra slut på er också, utan jag ska luta mig tillbaka i soffan och titta på några avsnitt av "American Horror Story" - låg en USB-nycket på skrivbordet när jag kom hem, som min syster hade fyllt med avsnitt så att jag har någoting att göra ikväll när jag är ensam hemma :) Thank you, Alex :)
På tal om serier, det var en söndag förra hösten då jag hade ett "The Borgias"-maraton, börajde 8.00 och slutade 21.00. Nu när jag tänker tillbaka på det så var det kanske inte mitt smartaste drag, att slänga bort en dag bara sådär utan att vara något sånär produktiv - fast sedan funderar jag lite närmare på saken och tänker. "varför inte?". Jag menar det är inte så att det händer med jämna mellanrum. Första och sista gången var det - and it felt good! True story!


LIKE FIRE

posted on OCTOBER 9TH, 2012
 
 
Förmiddagen har jag ledig idag, eftermiddagen kommer att spenderas på universitetet med diverse föreläsningar, spanska och svenska. Härligt! Eftersom det bara är tillvalskurser i år så har jag inte så mycket, och kan koncentrera mig på lite andra saker också vid sidan om studierna.
 
Ni kanske har märkt att jag har en förkärlek till armband - kärleken började i somras, har aldrig varit sådär jättemycket för smycken annars, föutom diskreta örhängen och halsband. Antar att den här fasen också kommer att få ett bittert slut för eller senare ;)
 
På tredje och sista bilden ser ni dagens frukost bestående av naturell yoghurt, kiwi, honungsmelon och hallon. En sådan här frukost kan jag "tugga" på i flera timmar.
Ha en fortsatt trevlig dag :)
 
photos by me, taken with Nikon D3000


MAKE EVERY DAY COUNT

posted on OCTOBER 8TH, 2012
 
 
Direkt efter att jag skickat in hemuppgiften (som tog knäcken av mig den senaste timmen innan inlämningen - jag och mina detaljer alltså!) så däckade jag i soffan. När min syster kom hem på eftermiddagen däckade hon bredvid mig. Någon gång efter 19.30 kom vi på att vi båda var otroligt sugna på kaffe. Och när kaffe-suget tar över så duger inte hemmagjort kaffe  - utan vi måste se till att komma till ett av våra favoritcafér illa kvickt (kom på att det är alldeles för många!) för vår dos av koffein.
Så vi slängde på oss jackorna och promenerade in mot stan, mot gamla stan - och hamnade sådär lite spontant vid ett bord på tehuset Chai (hit går alla kändisar, konstnärer, TV-människor (jag räknas väl lite eftersom jag gjort några uppdrag åt national TV, sporten (översättningar från svenska till slovenska)... eller så räknas jag kanske inte ;)
Efter kaffet promenerade vi tillbaka hem, köpte med oss Chicken McNuggets x20 (killen bakom disken fick en smärre chock), träffade Tina på vägen hem (you know who you are, res te je bilo lepo spet videt :), slängde oss i soffan, knapprade på nuggetsen och tittade på några avsnitt av "American Horror Story".
Och så var den dagen slut.
 
Bilderna föreställer gamla stan i Ljubljana - skulle kunna berätta något intressant om varje byggnad ni ser på bilderna, men eftersom den information täcker så mycket + att jag när jag väl sätter igång att skriva inte kan sluta (mina lärare älskar mig!) och klockan faktiskt börjar närma sig midnatt så sätter jag punkt här och nu. Kanske gör en liten Ljubljana guide någon gång i framtiden när tiden räcker till för ett sådant "projekt" ;))
 
photos by me, taken with iphone


OUT OF MY MIND

posted on OCTOBER 8TH, 2012
Jaha, då har sömnbristen äntligen hunnit ikapp mig, känslan är obeskrivlig just nu, någonstans mellan koma oh adrenalinkick. Ungefär så. Jag vet inte om jag ska dricka tio koppar kaffe/grönt te för att hålla igång hjärnan eller om jag ska försöka sova i någon timme - men mest av allt känner jag att jag skulle behöva en lång semester, eller i alla fall åka iväg någonstans över helgen - vilket jag kommer att göra om två veckor. Ner till havet, solen, värmen... oh, vad jag ska njuta av att bara ligga i solen, lyssna på musik, läsa, dricka litervis med citronvatten, aloe vera-juice och kokosvatten, förhoppningsvis är det också någon segel/surf regatta då som man kan kika lite på ;) Fast när jag väl är på plats kommer det säker att vara dåligt väder i alla tre dagar! Fingers crossed everybody att det INTE blir så!
 
Har för övrigt precis kommit hem från en föreläsning (oh, vad jag tycker om den här professorns sätt att föreläsa - sådan vill jag också bli en vacker dag, känner att jag har lite kvar att jobba på - på svenska lektionerna så kanske studenterna tycker att jag är ganska hård trots att jag är snäll - hård men rättvis kanske, haha ;)
Hur som haver, bra start på dagen - men som sagt otroligt trött + att jag åt stekt bläckfisk vid 10.30! Blev bara så jäkla sugen på det - jag och havsmat alltså!
 
Nu ska jag, såfort jag är färdig här, göra färdigt en hemuppgift, uploada den och skicka till min professor - sedan ska jag hänga kameran över axeln, vira en halsduk om halsen och bege mig mot första bästa café för en cappuccino-to-go och därefter ta en sväng i gamla stan på jakt efter intressanta detaljer att foto. Blir bilderna bra så laddar jag upp dem här - och förhoppningsvis fångar jag solnedgången och det härliga ljuset den för med sig ;)
Ha en fortsatt trevlig dag :)

 
 

PUT YOUR HANDS UP

posted on OCTOBER 7TH, 2012
 
Weekend nr. 40 (2012) - fram till nyår ska jag se till att varenda helg blir något utöver det vanliga (säger jag nu, och så kommer jag att sitta inne hela tiden med en massa hemuppgifter och plugg inför tentor).
Om ni har några bra tips på vad man kan göra när man ändå måste sitta inne på helgerna - tack vare plugg och dåligt höstväder, som sagt något utöver det vanliga, något speciellt så let me know ;)
 
photo 2 and 3 by me


BOTTLES IN THE ICE

posted on OCTOBER 7TH, 2012
 
 
Först och främst ett stort tack till blogg.se för att jag fick hamna i deras sidomeny :) MUCHAS GRACIAS! Under dagen har det strömmat in hundratals unika besökare + en massa härliga kommentarer, så att jag blvit alldeles varm i hjärtat! Tack och en stor kram till var och en av er och jag lovar att jag ska svara på alla era frågor så fort jag bara hinner :)
Så konstigt, men framförallt så otroligt roligt att veta att det finns människor från alla världens hörn som kikar in här (speciellt många från Brasilien! ;) - och jag ber i förhand om ursäkt för google translate, haha ;)
 
Annars så har jag spenderat den här söndagen med att ta itu med diverse saker, planerat nästa vecka, redigerat lite fotografier, och ägnat större delan av dagen med en hemuppgift som ska vara inlämnad imorgon 8 p.m. Trodde ett tag där mitt i allt att jag skulle slänga ut datorn genom fönstret - en snabb lunch istället och jag var back on track. Och nu såhär några timmar senare, med så många språk i huvudet så kan jag inte ens tänka klart. Min syster har precis spenderat en bra stund inne i badrummet med ett bubbelbad, levande ljus och bra musik...
Nu är det min tur! ;) Det här och därefter en bra chic-lit i sängen bland alla kuddar får avsluta min vecka!

 

IF YOU TELL ME IT´S ALRIGHT

posted on OCTOBER 6TH, 2012
 
Bilderna är gamla, från någon basketmatch jag var på före sommaren, som jag hittade i en av mina mappar med det väldigt passande namnet boys will be boys (hur kan man döpa en mapp så?). Längtar tills säsongen drar igång riktigt och att jag då får spendera en och annan kväll på läktaren - jag älskar basketmatcher, själva atmosfären, de stora arenorna, allt! Den perfekta avkopplingen i annars så stressade veckor - och årets höst verkar bli fullpackad, så jag är tacksam för varje "rolig" stund jag kan få ;)
.
Har redan fått förfrågan gällande en hel del svenska projekt i Ljubljana/Italien, mest angående St. Lucia firandet - jag har ju varit med och annordnat firandet i Ljubljana, och i två städer i norra Italien sedan 2008 plus att jag har varit Lucia varenda år sedan dess. I år verkar det bli ännu bättre, så jag ska tänka över saken väldigt noggrant, kolla igenom mitt schema fram till jullovet och pussla ihop allt med studierna, som så klart är prio nr.1!
Men en jul utan något St. Lucia firande... näee, det funkar nog inte!
 
photos by me


WHEN THE WORLD IS UPSIDE DOWN

posted on OCTOBER 6TH, 2012
 
Loving these lazy, wonderful and relaxing Saturdays :)
 
photos by me


TIME TO WALK THE WALK

posted on OCTOBER 5TH, 2012
 
 
Sommarens playlist är precis lika het nu, i oktober 2012 som den var för två tre månader sedan!
 
Sitter just nu och pratar minnen med min syster från olika studieresor jag varit på, de känns precis lika färska nu som igår - vilket betyder att det var någoting speciellt med dessa resor.
 
Norwich, Barcelona, Stockhom, New York, Danmark för att nämna några... så otroligt roliga, pinsamma, coola, oförglömliga minnen. Det är inte sällan jag kommer att tänka på någon sak jag varit med om under dessa alla resor, och varje gång fylls jag av värme och skrattar lite för mig själv :)
Jag önskar att vi hade gjort ännu fler studieresor - maj månad sista året i gymnasiet var jag på resande fot under större delan av tiden - började med två veckors praktik i Norwich, England med ekonomiklassen, kom hem i tre dagar, åkte iväg på studieresa med spanskaklassen till Barcelona i tio dagar, kom hem i två dagar och åkte sedan iväg till Stockholm med samhällsklassen i några dagar. Och direkt efter det så var det studenten och allt vad det innebar som gällde! Kort därefter åkte jag på en två månaders solsemester vid Adriatiska havet med min familj :)
 
Om jag hade kunnat hade jag nog rest hela tiden, eller i alla fall stuckit iväg till någon plats i världen närsomhelst det behagade mig :)
Ja, livet är tyvärr lite för kort för att man ska hinna med allt man vill göra! :) Men man kan ju alltid försöka...
 
 
 


EL EMPERADOR

posted on OCTOBER 5TH, 2012
 
 
Tänkte ha en trevlig vinkväll, ni vet med ostbricka (honungsmelon, parmaskinka, mozzarella, brieost, crackers, mörk choklad) och hela kalaset. Det slutade med att vi var två stycken som försökte korka upp en vinflaska (en fick hålla och den andra dra) - utan resultat! Efter en timme gav vi upp och körde en ostbricka med vatten till :)
Flaskan får stå i köket tills vår bror kommer på besök (han bor för tillfället i vår del av huset hos våra morföräldrar vid kusten eftersom han håller på med diverse praktik- och examensuppgifter) och kan korka upp den förbannade djävulsflaskan, eller ännu bättre flaskan får stå med korköppnaren i tills pappa kommer till vår lägenhet för att kolla läget medan vi syskon sommarjobbar i Sverige (pappa renoverar och mamma flyttar på alla våra grejer så att hälften av den enes ägodelar hamnar hos de andra två - varenda gång!) - och de kommer i juli/augusti nästa år!
Vi får väl upp flaskan någon gång 2080 och då - då kommer den att vara värd mycket!
 
photos by me

 
 

JUST THE WAY WE ARE

posted on OCTOBER 5TH, 2012
Precis som planerat spenderades dagen efter föreläsningar och ett möte med en av mina professorer med min syster i gamla stan. Vi började med kaffe och glass i ett av alla caféer runt broarna mitt i centrum, besökte därefter fontänen vid stadshuset, fortsatte mot en nyöppnad seconhand-butik, promenerade bort till frukt- och grönsaksmarknaden, beställde riktig falafel (han som gör dem är en stjärna utan dess like alltså ;), satte oss och åt vid stadsfloden, och avslutade därefter det hela på Emporium (ett varuhus med alla kända märken såsom Ralph Lauren, Gucci, Versace, Dior etc etc) - det kändes som julafton, kanske för att varje gång det är dags att åka hem till föräldrarna i Sverige för att fira jul och nyår så går vi runt ganska mycket i Emporium på jakt efter de perfekta julklapparna (och i år vet jag precis vad jag ska köpa till min pappa ;) - och jag älsar det, deras marmortrappor och vita stora staty som är det första man ser när man kommer in är att dö för - hade gärna haft den inredningen i vår lägenhet ;)
 
Jag nämde secondhand-butiken innan, jag fick tag på ett ljusrosa sidenskjorta som nu blivit en favorit i garderoben. Jag har väl aldrig varit så mycket för vintage och secondhand - men faktum är att jag inte kunde motstå detta. Vita byxor, solbränd hy, kvällar på stranden och så den skjortan. Hur många dagar är det till sommaren nu igen??
 
photos by me and Alexandra


THINGS I LOVE



SERIOUS THINGS

 posted on OCTOBER 4TH, 2012
 
Är helt slut efter första dagen på universitetet. Nu är jag som sagt bakom skolbänken igen - och inte längre framför katerdern (även om jag ska fortsätta att vara det två tre gånger per vecka - dvs i svenska språket) - och det känns bra! Har saknat det!
Idag stod coherent and creative writing, written and oral techniques/communication samt el idioma español på schemat :) Imorgon har jag en enda föreläsning direkt på morgonen - äldre amerikansk litteratur (ett ämne jag valt till - bara för att jag älskar litteratur). Allt hålls för övrigt på engelska och i enstaka fall på slovenska (när vi är tillräckligt tröga), på spanska lektionerna hålls allt på spanska/slovenska och svenska kurserna på svenska/slovenska... ja, ni fattar ;)
 
Hade samma professor i amerikansk etnisk litteratur och poesins uppbyggnad för några år sedan, och hon är helt klart en av de bästa som verkligen kan göra sina föreläsningar intressanta, även om det är obarmhärtigt tidigt på morgonen - så jag ser fram emot första föreläsningen imorgon. Därefter är jag ledig, och har gjort upp planer med min syster om en "hänga-på-stan-dag". Återkommer imorgon igen - med en bildbomb, var längesedan jag tog "ordentliga" kort på Ljubljana :)
 
Och mamma; jag skriver ett mail till dig och pappa imorgon när jag hinner - så att ni får lite updates om vad era två döttrar har för sig i Ljubljana + lite planer inför framtiden :) Vi har inte glömt bort er, lovar! ;)

 

THIS DREAM COULD COME TRUE

posted on OCTOBER 3RD, 2012
 
 
Trodde att jag skulle kunna fixa de allra sista detaljerna inför terminens början - men vissa personer på vårt universitet är så jäkla oflexibla, på gränsen till onormalt konstiga (inga namn nu!) - så nu måste jag skriva ett mail till en av dessa figurer, något som jag skulle kunna fråga på plats idag - men tydligen krävs det lite research innan man kan svara på min enda fråga!
 
En timme spenderade jag därefter mitt i centrum med att handla lite (onödiga) saker, bland annat doftljus, parfym, underkläder, skolmaterial samt en ny mintgrön armlös blus - har blivit helt förälskad i dessa! Och så fort jag ser en i aprikos kommer jag att slå till direkt :)
Det är söta, lätta blusar i pastellfärger och stickade pullovers och koftor i alla dess former, färger och mönster som gäller för min del just nu - och garderoben har börjat fyllas på flitigt ;)
 
Vädret här i Ljubljana är för underbart alltså! Idag kunde man lätt gå omkring i sommarkläder, vilket ganska många gjorde, främst alla turister. Det är oktober, jacka är totalt onödigt, träden är fortfarande gröna, glassätandet är fortfarande aktuellt - I love it!
 
Men nu måste jag skynda mig lite här, måste nämligen ta itu med alla måsten innan jag tar kväll och kan spendera den framför Champions League och matchen mellan Real Madrid och Ajax.
Som jag nämt tidigare kommer jag att följa alla Real Madrids matcher tills det tar slut för deras del - förhoppninsvis i finalen som slutliga segrare nästa år! Hala Madrid!
 
photos by me


DINNER

posted on OCTOBER 3RD, 2012
 
 
Igår samlade jag ihop det mesta jag kunde hitta i kylskåpet och förvandlade det till en fräsch middag. Enkelt, nyttigt och gott!
Pasta, tomater, ananas, mozzarella, färska champinjoner, olivolja, färsk persilja, peppar och malen chili.
 
photo by me


AND THE SKY IS FULL OF CLOUDS

posted on OCTOBER 3RD, 2012
 
 
Jag har totalt vänt på dygnet - eller i och för sig inte, jag vaknar ju relativt tidigt på morgonen (7.00 - 8.00) - men när det kommer till läggdags så går det absolut inte att avsluta dagen innan 01.00 - 02.00!
Vad konstigt detta börjar bli. Helt seriöst - jag går ju som sagt upp tidigt, springer runt i stan under dagen och har låtit bli att hälla i mig litervis med grönt te det senaste - men ändå så verkar energin vara i topp!
Jag ska väl vara tacksam och glad för det, känner nämlgen på mig att någon gång inom en inte allför avlägsen framtid kommer sömn vara min största önskan ;)
 
Imorgon har jag ett litet möte på universitetet för att fixa de sista detaljerna innan allt sätter igång på torsdag morgon - är weirdly nerviosa ;)
Och låt mig bara påpeka att jag delar lägenhet med min syster  - och hon, precis som jag hanterar/försöker dölja sin nervositet genom att "liva upp stämningen", vilket inkluderar allt från att härma afroamerikanska damer, sjunga (och då tar vi verkligen i också!) med i de mest otroligt dåliga och intelligensbefriade låtar till att skratta (hysteriskt) åt precis allting som inte är ens i närheten av roligt och äta popcorn klockan 03.00 på natten.
Underhållning på hög nivå är det vi snackar om här!
 
Min syster slängde ur sig årets sanning när hon i förra veckan konstaterade: vilken jädra höst vi två kommer att ha...
Det var varken något positivt eller negativt med den repliken, hehe ;)
För om sanningen ska fram så kommer vi konstant att vara stressade, nervösa (inför vissa seminarium, flera gånger i veckan), trötta, griniga - och samtigt kommer vi att ha så otroligt roligt och den bästa hösten fylld med mycket skratt och en massa må-bra-stunder! :) Det här ska bli en höst som jag kommer att minnas för evigt, varenda dag, varenda stund. Bring it on!
 
photos by me


TAKE OVER THIS WORLD

posted on OCTOBER 2ND, 2012
 
 
Jag som verkligen såg fram emot att få spatsera omkring i Tivoli Park (stadsparken) och knäppa en hel del bilder på min utan-några-måsten-dag, får nu istället göra om mina planera helt! Det öser ner utanför fönstret, wünderbar eller vad?
 
Har i alla fall bläddrat igenom mina nya studieböcker (och haft andnöd, hjärtklappning, svåra svettningar och hysteriska skrattanfall) och framför allt "fräschat upp" min spanska genom att högläsa för min syster så att jag blivit alldeles torr i munnen - och handlat mat i den italienska affären på andra sidan stan. Dagens bedrift - kan vi väl säga!
 


IN THIS LIFE

posted on OCTOBER 1ST, 2012
#1 - älskar döskallarna, armbandet har jag lånat av min syster. Trodde aldrig att jag skulle älska döskallar i form av smycken, men det gör jag, big time! Tyvärr finns det inga liknande att köpa i någon butik här i Ljubljana, så jag får helt enkelt beställa hem från Sverige.
photo by me
 
#2 - idag är en dag då jag rotat igenom min systers garderob - och hittade den här mjuka skapelsen! :) Trots att det redan är oktober och hösten börjar sakta men säkert knuffa undan sommaren även här i Slovenien, så var dagen varm - och det enda som faktiskt behövdes var en mjuk pullover. Även när jag träffade min kära kompis Polona över en kopp kaffe på kvällen (vid 21.00 - ser fram emot att inte kunna sova i natt!) - var det otroligt behagligt ute i friska luften :)
photo by Alexandra
 
#3 och #4 - min syster och jag träffades i centrum mitt i rusningstrafiken - och styrde mot allas vår favorit Le Petit Café i närheten av universitetet. En kopp cappucchino och THE sandwich. Stekt äggplanta, zucchini, mozzarella och olivolja mellan brödskivorna och en dressing vid sidan om att doppa sandwichen i - farligt gott! Har på känn att jag kommer att dra med mig alla som jag känner hit bara för att jag ska kunna frossa i detta :)
photos by me


RSS 2.0