MOMENTS

posted on FEBRUARY 27TH, 2013
 
 
Hejsan! Nu var det ett tag sedan sist. Först och främst har jag varit sjuk under hela helgen inklusive fredagskvällen och måndagen. Igår tog jag mig samman trots jobbig hosta, smärta i ena ögat och andetag som gjorde, fortfarande gör ont och gick på jobbintervju (fick jobbet men vet inte om jag ska tacka ja pga av studierna, hur jag än vänder och vrider på det så får jag inte alla pusselbitar att gå ihop) samt närvarande vid diverse övningar och föreläsningar på universietetet. It´s on! Jag ver helt slut när jag kom hem igår kväll, bara att ta sig till busstationen kräver all energi jag har - tårarna bara forsade när jag kunde lägga mig och vila på kvällen. Så ja, det är lite jobbigt just nu - av alldeles för många anledningar.
Men trots att jag trodde att mina armar skulle gå av, huvudet explodera och ögonen trilla ur så lyckades jag skrapa ihop veckans hemuppgift under helgen och fick så idag reda på att jag fick en 10! Kanske var lika bra att jag var sjuk då ;)
Idag mår jag mycket bättre, och från och med idag ska jag koncentrera mig på allt vad  e n e r g i  , k o n t r o l l och  b a l a n s  heter. Mer om det lite senare, för jag har fått så många otroliga tips som jag verkligen ser fram emot att få prova.
I will keep you guys posted ;)
 


LUSH

posted on FEBRUARY 22ND, 2013
 
 
Efter fredagens enda föreläsning och därefter att ha suttit barnvakt i fyra timmar tänkte jag passa på att ta en välbehövlig promenad genom gamla stan - men det började snöa för fullt precis när jag steg ut på gatan.
Så jag promenerade inne i mataffären istället. Alla är tydligen sjuka - inget undantag i vår lägenhet. I helgen ska vi därför frossa i te med honung, kycklingsoppa, apelsinjuice och alvedon - det var ju inte alls uppenbart för killen bakom disken att jag storhandlade för någon som har åkt på en rejäl förkylning :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


ADAGIO

posted on FEBRUARY 21ST, 2013
 
 
Outfit: Jackan tillhör min syster, Alexandra. Egentligen ville jag också köpa en sådan, men de hade inga fler och dessutom så kan det vara bra att vi inte har samma saker - så att vi kan låna av varandra :)  Jag köpte en annan istället, liknande men utan läderärmar.
 
Universitetet: Jag är så jäkla taggad inför våren! Var ju lite skeptiskt till bytet av professorn i academic writing/presentation, eftersom jag hade henne i andra kurser för flera år sedan och hon var lite ja, strikt om man säger så. MEN OJ! Vad bra hon är! Inte bara att hon har perfekt brittisk dialekt (sådär perfekt posh) och att hon verkligen kan prata inför folk så att man blir som hypnotiserad när man lyssnar på henne och bara vill att hon fortsätter att prata - hon är också trevlig och riktigt rolig, och just idag kändes en och en halv timme som tre minuter! Håller tummarna på att resten av våren blir precis lika bra om inte bättre än den här första veckan av vårterminen ;)
 
Personligt: Nu ska jag iväg tillbaka till universitetet för att göra veckans hemupgift (japp, de är igång igen), och sedan är den en eftermiddag/kväll med min syster som gäller - lite ärenden, shopping och mat på någon restaurang. Vi får se var vi hamnar.
Ha nu en riktigt bra fredag :)
 


WINTERBREAK PT. 2

posted on FEBRUARY 20TH, 2013
 
 
Ännu ett lass med instagram-bilder, den här gången från min andra halva av winterbreak-et som jag spenderade i Ljubljana. Lite blandad kompott - en massa research paper bilder, Il Divo, lite baby-sitting, alla hjärtans dag med mera med mera.
 
photos from instagram (vicosega)


SNAPSHOTS

posted on FEBRUARY 20TH, 2013
 
 
En av mina mjukaste och varmaste tröjor - eftersom det ändå snöar ute igen. Igår hade vi första, lite varmare dagen med strålande solsken... men vintern är tydligen inte över än...
 
Föreläsningar, serminarium och övningar är igång igen - vilket känns jätteskönt :) Imorgon byter vi från Academic Writing till Academic Presentation Techniques, och i och med det är det även byte av professor som gäller. Vi är alla mycket nervösa inför detta, jag får ta och berätta en annan gång.
Ha en trevlig kväll :)  
 


WHITE CHOCOLATE

posted on FEBRUARY 20TH, 2013
 
 
Bästa mellanmålet! Den vita chokladen är godast ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


QUALITY

posted on FEBRUARY 19TH, 2013
 
 
Har gjort iordning lite cake-pops :) Hittade dock inga pinnar så dem får vi klara oss utan ikväll. Helst av allt skulle jag bara vilja gå och lägga mig efter en dag som den här - men ska försöka vara social ikväll, utan att likna en zombie alldeles för mycket (kan bli en utmaning) - och efter research paper-perioden så går jag nu på reservbatteriet! Imorgon börjar jag först vid fyra - och då ska jag ta en sovmorgon som heter duga! Jag ska sova ut, äta grädde och jordgubbar tillsammans med lite champagne i sängen - sedan ta ett långt bad... nä, jag skojar bara...eller? Sovmorgon och bad blir det ialla fall, och jordgubbar finns i kylskåpet ;)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


RESEARCH PAPER

posted on FEBRUARY 19TH, 2013
 
 
26 pages of plain "bullshit"...
 
Efter att ha spenderat så mycket energi och tid på detta research paper så kändes det inte mer än rätt att tillägna det ett helt inlägg. Nu känns det ungefär som att mitt liv är uppdelat i två, Före Research Paper och Efter Research Paper. "Jag var i New York år 2008 B.R.P" (eller kanske blir det då 5 B.R.P) och "Sommaren 2013 A.D.R.P. ska jag förmodligen jobba". Jag vet knappt vad jag ska hitta på nu... känner mig lite "tom" faktiskt. Bra är väl då att min syster kompisar kommer hit ikväll så att vi kan ha en mysig tjejkväll :)
 
Och så har det varit en så jäkligt bra dag idag. Ska sitta barnvakt på fredag och lördag (leka med lego igen ;), i mars ska jag förmodligen vikariera på svenskan på universitetet - och då planera egna lektioner och övningar, jag har ju gjort det innan, för två år sedan ungefär och det ska bli så kul att göra det igen. Roligt är det väl också för att vissa som har svenska har jag kurser tillsammans med - som academic writing (research paper) :)
.
Men ja, research paper. Det är slut. Inlämnat. Finito. Eller som jag skrev till min syster: "the popearch poper is with the pope. Amen!" Ett litet internetskämt det där med "pope". Nu får vi se vad professorn har att säga om saken. Fingers crossed everyone! :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


POUR QUE TU M'AIMES ENCORE

posted on FEBRUARY 19TH, 2013
 
 
 
Jag vet att jag har tjatat så det räcker de senaste dagarna om de här herrarna  - men ni kan inte förstå hur mycket jag  Ä L S K A R  deras röster! När jag lyssnar på dem blir jag lugn, motiverad, deras röster får mig att fokusera och göra mitt bästa. Och just den här låten, wow säger jag bara! Speciellt från 2:26 - 2:37 = pure magic av Sebastien, min favoritröst. His vibrato is to die for!
Min mormor sitter bänkad framför TV-n varje gång de har någon konsert - och en dag, har jag lovat, ska jag ta med henne och titta på dem live :) Har redan tittat lite efter hur de turnerar i år... :)
Jag har inte stött på en enda människa som har sagt något dåligt om il divo - jag vet värsta muskel- och mcknuttarna, och fjortiskillar som tycker att der är bra, nej inte bra - lysande!
Simon Cowell. Han kan!  


PESTO

posted on FEBRUARY 16TH, 2013
 
 
 
Makaroner med pesto och parmezan-ost. Har aldrig varit speciellt förtjust i pesto... och jag måste tyvärr säga att jag fortfarande inte är det! Men det är fullt ätbart, absolut! Allt italienskt är gott, eller? ;)
 
Nu ska jag fortsätta med det som jag måste göra klart den här helgen. Behöver väl knappast nämna vad ;)
Ha en fortsatt trevlig helg och kväll :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


MY LOVE

posted on FEBRUARY 16TH, 2013
 
 
 
Two days...
 
Alla som har pluggat inför stora prov eller skrivit enorma arbeten vet hur stressigt det kan vara, och mycket tid och energi som går åt till ett sådant "projekt".
 
1) Själv brukar jag alltid först vara nyfiken, intresserad och har gett mig fan på att klara det - dvs när jag plockar fram böckerna och lägger dem prydligt på bordet. De får sedan ligga där under hela tiden fram till Dagen D.
 
2) Tycker det är jätteroligt att skriva en massa post-it-lappar och sätta på böcker, i böcker, uppe och nere, fram och bak, på anteckningar, en masssa chockrosa "reminders" och "to-do"-s överallt För att inte nämna att jag stryker över så gott som allt i en bok med alla regnbågens färger - något som min pappa gjort klart för mig vid en tidig ålder att "så kan man inte göra...man kan och ska bara stryka under EEEEEEEEEEN enda mening på 100 sidor".
 
3) Efter det här roliga och färgglada stadiet av organisation och "koll-på-läget-känsla" infinner sig en känsla av avsky till ämnet i fråga. I sällsynta fall brukar jag bita ihop och försöka klämma in information - men för det mesta brukar jag bara lägga allt åt sidan, räkna efter exakt hur många dagar jag har på mig och sedan ödsla tid på saker som faktiskt inte är viktiga,alltså inte alls är viktiga!
Låt mig ge er lite exempel. Diska vinglas, organisera böcker i hyllan, titta efter hur många soppåsar det finns under disken, kolla om jag tillräckligt med schampoo till nästan vecka, gå och köpa fler block (kan ju behövas!)... Eller kolla på en 90-minuters domumentär om Celine Dion bara för att - people, hon är min nya idol, på riktigt alltså, jag skojar inte! Jag ska ge er linken till videon en dag framöver.  
Allt detta gör jag bara för att jag ska slippa plugga men ändå känna att jag gör något viktigt! Städa är viktigt har jag lärt mig.
 
4) När jag känner att jag har "städat" allt sätter jag mig med ett tungt hjärta och börjar, nej tvingar mig själv att böra plugga/skriva - och efter ett tag, efter första momentet så känns saker och ting mycket ljusare: jag är nämligen ett litet steg närmare slutmålet.
Då börjar jag fundera på hur det kommer att kännas efteråt, allt jag kan göra och framför allt vad jag kan unna mig själv. Och erkänn att känslan när man får göra något som inte känns viktigt är obeskrivlig när man vet att man faktiskt har förtjänat det!
 
5) Vid det här stadiet går allt sedan av sig självt, när jag känner att det börjar gå framåt så smått. Och när jag känner mig redo så slösar jag tid på smådetaljer - som fler rosa post-it-lappar.
Och en liten parantes. Jag lyssnar ALLTID på Il Divo när jag pluggar/gör arbeten. Always! Sedan jag gick ut gymnasiet. True story!
 
6) Under "processens" lopp har jag hunnit att "bli kär" i böckerna, anteckningarna, post-it-lapparna - och jag blir ledsen över att det snart kommer att vara över - vårt samarbetet, mitt studiematerial och jag. When two becomes one. Efter att ha levt i symbios, hur kommer det att kännas att inte titta ner i de välkända styckerna i böckerna, och alla bokstäverna jag klottrat ner på lapparna? Det känns som en del av mig kommer att försvinna när tentan väl är över/arbetet är inlämnat.
 
7) Dagen D. Och sedan förvånar det mig alltid lika mycket hur jag direkt efter har så lätt att bara slå ihop alla böcker och block utan så mycket som en tanke på hur mycket tid vi spenderat tillsammans, och att jag (förhoppninsvis) inte kommer att behöva öppna dem igen - jag menar kan man så kan man, ingen idé att läsa allt igen...like ever! Bara ställa allt prydligt i hyllan - det finns ingen saknad som infinner sig, ingen ångest. Bara lättnad.
 
Vad det sedan blir för resultat är en helt annan femma ;) Och den "mentala-processen", dvs tiden mellan tentan/arbetet och resultatet av den/det kan vi ta en annan gång.
För den, hörrni, skulle mycket väl kunna vara ett perfekt forsknings-ämne för en psykolog!
 
photo by me
taken with Nikon D3000


FRESH

posted on FEBRUARY 15TH, 2013
 
 
Fredagsmys. Har lite jordgubbar i kylskåpet också men de förstörde bara bilden så de fick inte vara med! :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


RIGHT KIND OF WRONG

posted on FEBRUARY 15TH, 2013
 
 
Äntligen fredag. Har suttit en stund på biblioteket och försökt skrapa ihop de sista pusselbitarna till mitt research paper - och nu tror jag bestämt att jag kan säga att jag är färdig - efter en hel del böcker om politik, varav en faktiskt fick mig att bli lite intresserade, hehe. Tre hela dagar innan deadline :) Dock så ska vi inte ropa hej innan vi är över ån. Kommer att ha en del att ändra - för efter att ha läst igenom allt igår kväll känner jag att mer än hälften är "rubbish". Så jag kommer att behöva de här tre dagarna till att ändra, skriva om vissa saker etc. Ser så fram emot tisdag då äntligen jag får lämna in det!
 
Så fredagen blir inte roliga än såhär, tyvärr... kanske ska göra en paus och titta på någon film :)
Ha en trevlig kväll :)
 


FOLLOW YOUR HEART

posted on FEBRUARY 14TH, 2013
 
 
Ljubljana. Härligt att kunna släppa allt man har att göra och bara ta en promenad in till centrum och mötas av fantastiska byggnade och gator - passa på att rensa huvudet lite. I vår har jag bestämt att jag ska utforska Ljubljana mer, dricka mer kaffe på caféer och läsa fler härliga böcker. Och så har jag skrivit en lista på allt jag vill göra innan sommaren - får väl se hur mycket jag hinner pricka av på 4,5 månader :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


CLASSIC

posted on FEBRUARY 14TH, 2013
 
 
Classic behaviour!
 
Bör kanske klargöra lite här. Har känn på att ganska många skakar på huvudet när det tittar på bilden - eller kanske får sig ett gott skratt, vad vet jag. Nu måste ni förstå att först och främst så var detta förra sommaren, då jag precis kommit till Sverige efter två veckor vid kusten i Slovenien - med solblekt hår och fräknar på näsan. Sedan var det lite väl blåsigt och regnigt den dagen kortet togs så därav den taskiga frisyren, haha.
Min syster, vår pappa och jag var och hämtade vår bror som var påväg till Sverige från Slovenien - och som alltid hade han lite försening. Uttråkade som vi var åkte vi runt lite och gick i affärer. Medan pappa var och kollade på lite grejer på ett "gubbdagis" (Claes Ohlson eller något) passade min syster och jag på att köpa lite godis och av ren tråkhet och väntan på pappa satte vi oss i bilen och fjantade oss.
 
Det är sällan jag delar med mig av bilder som den här (ja, det finns en hel del av den varan) - men den här är bara för bra! Min syster hade den i ett av sina album, och visade mig den igår, ett kort som jag totalt glömt bort. Den finns på instagram, facebook - och nu här. Och säkert på ställen jag inte ens vet existerar!
Och det är godiständer så att det inte blir några missförstånd - jag har alltså inte sådana tänder och tandkött på riktigt!
 


WHITE CLASS

posted on FEBRUARY 14TH, 2013
 
 
Outfits: Som utlovat kommer här lite sneak peeks på blusen från ZARA som jag köpte igår. Som sagt kommer jag att ha den vid ett speciellt tillfälle om några få veckor - och jag ser verkligen fram emot att få bära den! Ska fixa några snygga byxor och skor också - och så tänkte jag ha min beige kappa (också den från ZARA) över. Tror det kommer att bli en väldigt snygg kombination :) Längtar så smått nu...
 
Nu när "Alla Hjärtans Dag" -myset är avklarat ska jag återgå till det som tagit över mitt liv så smått det senaste: research paper! Four days...
 
photos by me
taken with Nikon D3000

 

VALENTINE´S DAY

posted on FEBRUARY 14TH, 2013
 
 
Happy Valentin´s Day to one and all :) Och ett <3 till mamma, ett <3 till pappa och ett <3 till Viggo - alla hemma i Sverige.
 
Bilderna: Hemmagjorda mini-semlor. Fick inte tag på något bra "semle-bröd" och kunde inte baka själv heller för den delen. Rosé, mörk choklad från Brasilien och från Spanien - och jordgubbar :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000

 

ADVANTAGES

posted on FEBRUARY 13TH, 2013
 
 
 
Getting lost will only help you find yourself.
Ungefär såhär känner man sig efter en hel dag vid datorn....
Vänta bara på bilden på mig jag ska ladda upp imorgon ;) Har redan share-at den på instagram!Min syster hade dem i sitt album, och jag hade totalt glömt bort fotot i fråga. Gjorde hela min kväll :)


EVEN THE HARDEST STONE

posted on FEBRUARY 13TH, 2013
 
 
 
Even the hardest stone must cry while listening to these absolutely stunning gentlemen! Their vibratos are to die for!! Min absoluta favoritlåt från den här gruppen. Blunda när ni lyssnar på låten - och känn varenda ton strömma ut i kroppen!
 
 
Personligt: Idag har jag både kämpat vidare med mitt research paper, druckit kaffe på ett fancy café i stan med min syster, pratat om allt och inget med min mormor, få höra av en främling att jag har ett fint leende och är född på rätt siffra (8), bestämt mig för att börja (eller fortsätta?) lära mig italenska, köpt lite alla hjärtans dag grejer till imorgon, drunknat i alla bra och nya böcker i bokhandeln, tittat på allt snygg inredning och gjort en liten mental lista på allt som jag ska köpa i en inte alltför avlägsen framtid - och köpte världens finaste blus inne på ZARA. Ni ska få se den imorgon, men bara lite sneak peeks - ska nämligen inviga den när jag ska på en ballet-föreställning om ett par veckor - men mer om det en annan gång, det var inte det jag skulle gå in på... men eftersom vi ändå pratar om "classy" grejer.
 
Musik: Nu när jag har pluggat och skrivit en massa har jag lyssnat på Il Divo - och de har hjälpt mig genom allt detta :) Jag blir så lugn, avslappnad - ja, det känns som ren meditation - av att lyssna på dem. Om jag blundar så är det nästan som om någoting för mig bort, till en helt annan värld. Det känns som om att jag flyger. Som om att jag kan se allt det vackra i livet när jag lyssnar på dem. Deras röster känns i hjärtat som strömmar ut i hela kroppen. De kommer inte att hålla på för evigt (trots att det är mångas stora önskan, hehe) och i alla fall en gång i livet ska jag se dem live! Men när det väl slutar, så måste vi vara evigt tacksamma för att de förgyllt våra vardagar - och kommer att göra det för all framtid. Jag kommer i alla fall att lyssna på dem när jag är 80, 90, 100 år!
Jag letade efter fler artister i samma katergori - Britain´s got talent! Om ni inte känner till dem - sök på "Jonathan and Charlotte". De kommer att bli stora - om ett par år kommer de inte jämnföras med någon! De kommer att vara i en klass för sig. Och tur är väl det!
 
Och ifall ni nu undrar: Ja, jag blir lätt insöad på saker och ting. Kan ta ett par dagar eller en hel vecka, eller tills jag hittar någoting annat helt enkelt. I förra veckan var det svensk mat, i veckan nu är det operamusik - nästa vecka blir det nog...jakt? Troligtvis inte, djurvän som jag är!
 
Click here, people :) http://www.youtube.com/watch?v=JHQVKQET0os
 


ROUND AND ROUND

posted on FEBRUARY 12TH, 2013
 
 
Ljubljana by night :) Gamla stan, och en av mina favoritplatser här i huvudstaden :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


A LITTLE TOO MUCH

posted on FEBRUARY 12TH, 2013
 
 
 
Universitetet: Dra mig baklänges i en gammal rostig skottkärra och kalla mig Ulf - jag klarade både spanska tentan och de tre grammatiska kurserna jag skrev förra måndagen!
Nu är spanskan slut för i år :) Tog en intensiv kurs i höstas (dvs en termin istället för två, klämma in allt på tre månader istället för sju) - så nu får jag vänta på nästa kurs som börjar först i höst, (är lite osäker på om jag ändå skulle byta till italienska.... ) Betyder då alltså att jag har fler luckor i schemat under vårterminen. Inte illa. Ibland är det värt att bita ihop en aning ;)
 
Jobb: Men nu ska jag iväg och hämta mitt barnvakts-barn (eller vad kallas ett barn som man sitter barnvakt åt?) på den brittiska skolan som ligger jag-vet-inte-var-än i Ljubljana. Göra lite läxor tillsammans, rasta hunden, leka med lego (ja, jag också - vi har börjat att bygga på Hogwarts - får mina tentor att verka som 1 plus 1 är två!). Och sedan när jag slutar ska jag ta en lång och välförtjänt promenad i gamla stan - och införskaffa allt som behövs till hemmagjorda semlor :)
 
6 days... säger jag bara! Mitt research-paper kan sedan igår jämnföras med filmen "The Ring".
 


TOAST TIME

posted on FEBRUARY 11TH, 2013
 
 
 
Mat: Tror bestämt att jag ska satsa på att förvandla min blogg till en matblogg, för det är väl den varan man ser mest av här på sidan. Laddade upp en liknande bild på instagram (när jag inte uppdaterar här gör jag det på instagram och tvärtom) med texten: when you study you need to 1) concentrate and work hard 2) listen to Il Divo and 3) have a big lunch.
Gjorde därför amerikanska mackor med zucchini, tomat, getost, ruccola och stekte dem i stekpannan med en massa härlig olivolja - tycker det blir så mycket godare när man steker dem på detta sätt, istället för i en sådan där smörgås-grill. Rekommenderas!
 
photos by me
taken with Nikon D3000


KEEP IT COOL

posted on FEBRUARY 11TH, 2013
 
 
 
Universitetet: Har spenderat precis hela dagen med att skriva på mitt research paper - just nu känns det som om att jag bara snurrar runt i cirklar, och att de 10 sidor jag har fått ihop endast säger en enda mening, formulerad på alla tusentals olika sätt -  ja så många versioner av samma mening som får plats på 10 sidor vill säga. En vecka kvar av vinterlovet/tenta-perioden, en vecka kvar att färdigställa mitt research paper. Därefter lovar jag att aldrig nämna fanskapet (sorry) igen!
 
Personligt: Så med andra ord känner jag nu att behöver en ordentlig paus, och eftersom hjärnan är helt gaga och jag har svårigheter att koncentrera mig på något annat än någoting som kräver noll hjärnaktivitet så fastnade jag till slut framför ett redigeringsprogram som uppgraderadess under helgen - och som jag nu kan leka hej vilt med! Så jag drog ner en bild på mig själv och förvandlade mig själv till en zombie, tecknad serie och diverse andra liknande saker. Konstigare saker har jag nog aldrig spenderat min fritid på!
Ja, ibland måste man har lite roligt även om allt annat känns helt hopplöst - som att det just nu snöar för fullt igen! Den här vintern tar verkligen aldrig slut...
På tal om andra hopplösa saker och konstigheter, jag har någon här brevid mig som har en stor tenta på fredag eftermiddag och som har pluggat inför den 14 timmar/dag i nästan en månad - och som av ren nervositet snurrar runt i sin stol i en hastighet som endast kan jämnföras med ljusets - någonting som får mig att bli alldeles åksjuk! Hur står det till med nerverna egentligen?? Fast... lite underhållande är det allt, även om jag gör mitt bästa för att lida med plugg-hästen i fråga som är övertygad om att han kommer att höra följande ord på fredag: you shall not pass!
 


DELICIOUS

posted on FEBRUARY 10TH, 2013
 
 
Pannkakor med vaniljglass och jordgubbssylt
 
Tog en liten paus från research paper skrivandet - och passade på att göra lite pannkakor till oss här i lägenheten. Att steka pannkakor har aldrig varit min starka sida - förrän idag, blev näst intill perfekt stekta :) Man lär sig något nytt varje dag!
 
Det snöade hela kvällen igår så nu är allting vitt i Ljubljana igen. Och solen skiner idag så vi har en alldeles underbar vinterdag. Perfekt för en promenad genom stadsparken - men alla pluggar för fullt så det är bara att bita ihop och intala sig själv att när alla tentor är över, och alla inlämningar är inlämnade - ja då, då ska man njuta av allt det goda livet har att erbjuda. Bara en vecka kvar av vinterlovet/tenta-perioden - sedan börjar föreläsningarna och allt kan återgå till det normala igen :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


NAIL POLISH

posted on FEBRUARY 10TH, 2013
 
 
Muffins/cupcake-fat som jag förvandlat till nagellacks-fat :) 80 % av nagellacken tillhör min syster - och detta har gjort mig sugen på att skaffa lite nya nagellack med vårens och sommarens fräscha och ljusa färger :) Älskar verkligen ljus-ljus rosa, beige, aprikos...
 
photos by me
taken with Nikon D3000


TI AMERO

posted on FEBRUARY 10TH, 2013
 
 
 
Den ultimata pluggmusiken...
 
De här herrarna har varit i Slovenien vid ett flertal tillfällen - de har till och med spelat in en musikvideo vid kusten, you know min mammas hemtrakter - och varenda gång har jag råkat befinna mig utomlands. Men! Så fort de kommer hit igen ska jag se till att vara på plats längst fram på konserten! I alla fall en gång i livet ska jag se dem live! :)
 


ONE DAY

posted on FEBRUARY 10TH, 2013
 
 
 


MY HEART BEATS FOR YOU

posted on FEBRUARY 9TH, 2013
 
 
Både min syster och jag är galna i doft- och prydnadsljus (men vi vet också båda att tända ljus är "farliga" och att stearinen sätter sig i lungorna, så bara lugn mamma ;) - och därför finns det olika typer av prydnadsljus lite här och var i lägenheten här i Ljubljana. De här köpte vi inne på H&M innan jul och tyckte att de var lite småtråkiga - så min syster satte på lite citat från hennes favoritlåtar. Jag gillar detta skarp! Lägenhetens, nej Ljubljanas snyggast doftljus! :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


SWEDISH MEATBALLS

posted on FEBRUARY 9TH, 2013
 
 
 
Åkta hemmagjorda svenska köttbullar - eller äkta och äkta, jag fick idén att blanda i lite morötter och zucchini också :) Goda blev de! Det här är svårt att tro - men det var första gången jag gjorde köttbullar helt själv. Hemma var det alltid mina föräldrar som stod för den här konsten - och eftersom jag aldrig har varit så jätteförtjust i kött så har jag heller aldrig velat göra något som involverade detta!
Men i tidigare i veckan blev jag så jättesugen på svenska köttbullar (man kan ju inte åka till Ikea varenda gång) och jag bestämmde mig därför för att prova att göra egna. Och resultatet blev inte helt fel om jag får säga det själv :)
Så vad säger du, mamma? Ser de goda ut? :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


EVERLASTING

posted on FEBRUARY 9TH, 2013
 
 
 
Lite nytt i hyllorna som jag införskaffade idag när jag vandrade runt i butikerna i centrum. För övrigt så har jag haft en riktigt bra och mysig lördag. Vi har bland annat gjort svenska köttbullar, ätit glass och tittat på American Horror Story II hela kvällen :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000


BURGER

posted on FEBRUARY 9TH, 2013
 
 
Nej, inte dagens frukost! Gårdagens lunch. På fredagar tycker jag man gott kan unna sig en burgare. Sitter inne hela den här helgen och skriver på mitt research paper...
Hoppas ni får en roligare helg! :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


VINTAGE HUNT

posted on FEBRUARY 8TH, 2013
 
 
Tanken var att jag och min syster skulle gå på en vintage-marknad i dag någonstans mitt i centrum - tyvärr så visade det sig att Ljubljana är bra mycket större än vad vi trodde - vi hittade nämligen inte stället i fråga! Så vi tog en runda i gamla stan istället och försökte klura ut var lokalen där marknaden hålls är. Vi hade rätt adress men kom bara till en skum bakgata. Sura (i alla fall min syster) gav vi upp och traskade hem - stannade till i livmedelsbutiken på vägen, i helgen ska det nämligen lagas svensk mat hos oss! ;)
 
Och en liten parantes angående vintage. Vem behöver vintage-marknader och second hand-butiker när man har en mormor som har en vind full av fancy och classy kläder från sin ungdom - en del härliga skapelser som hon inte ens använt en enda gång! Och allt är unikt!
 
photos by me
taken with Nikon D3000

 
 
 

HOW TO

posted on FEBRUARY 8TH, 2013
 
 
Morgonstund...
 
Måste bara säga; vad kul det var att baby-sitt-a igår :) Inte bara att familjen bor längst upp i en av de gamla och vackra byggnaderna i gamla stan med en utsikt över Ljubljana (och stadsfloden precis nedanför balkongen) som bokstavligt talat took my breath away! Dessutom får jag sitta barnvakt åt världens goast 7-åring och hundvakt år en stor, underbar hund som påminner så mycket om min egen till sättet att det nästan är läskigt - haha, jag säger bara det; snarkandet! Så härligt att lyssna på ;)
Och så åt vi sushi, en japansk soppa och bovete-nudlar till kvällsmat - bara en sådan sak!
 
Idag väntar lite andra äventyr i stan. Det är helgdag här idag - och tomt överallt. Slovenien har lite väl många heldagar under året, håller knappt reda på när vi är lediga! Men jag ska inte klaga - trist bara när man har planerat en dag då man kan springa ärenden - och får sedan reda på att allt är stängt!
 
photo by me
taken with Nikon D3000


BREAKFAST ON A WEDNESDAY

posted on FEBRUARY 7TH, 2013
 
 
Dagens frukost! En stor kopp cappuccino och havregrynsgröt med naturell youghurt och granatäpple. Så gott! Och så kom just min syster hem med en låda "cornettos". Glöm att det är snö och minusgrader ute, tydligen så höjde folk i kassan (med te i korgarna) lite på ögonbrynen - men har man växt upp i Sverige så har man!
Har nämligen haft glass-sug i några dagar nu - och tur är väl att man har en så fantastiskt lillasyster som vet precis hur man överraskar när det behövs som mest <3
 
photo by me
taken with Nikon D3000


GIVE ME WHAT I NEED

posted on FEBRUARY 7TH, 2013
 
 
Good morning from Ljubljana! :) Visst är det vackert med snö - och efter min något långa analys över varför jag klagar över att det är snö när jag ändå har lov så kan jag nu säga att jag välkomnar ännu mer snö! Wow, vad var det där för en mening?
 
Det finns nästan inget bättre än att ställa sig i köket och baka någoting medan det är snö och sol ute - och därefter sätta sig i soffan med det man bakat och en bra film - precis som en dag under jullovet hemma i Sverige då jag var ensam hemma, solen sken, snön låg på marken, promenad med hunden, bullbak och en mysig julfim... vilket lyckorus! :) Ja, man kan bli lycklig över mindre! Nästa jul och vinter ska jag bli ännu bättre på att skapa vardagslyx och mysiga stunder :)
Idag ska jag dock försöka göra klart mitt research paper (eller i alla fall närma mig slutet) och på kvällen har jag lovat att ställa upp som barnvakt i gamla stan.
 
photo by me
taken with Nikon D3000


WINTER ALL OVER AGAIN

posted on FEBRUARY 6TH, 2013
 
 
Baren/caféet Solist vid stadsfloden är en av mina favoriter i stan. På vintern kan man sitta inomhus med en varm dryck - och på våren/sommaren/hösten kan man sitta ute och ta sig en afterwork(study) drink, eller naturliga juicer.
 
Det har bokstavligt talat snöat i Ljubljana hela natten och hela dagen idag! Just som jag börjat vänja mig vid den starka solen och de snö/slask/grusfria vägarna - så är det bara att ta fram alla halsdukar och vinterskor (som jag så glatt packade ihop för någon dag sedan)! Underbart! I och för sig, så kan det vara ganska mysigt med snö - om man kan sitta inomhus och bara gå ut om man verkligen vill (inga måsten och viktiga ärenden) och tur är väl nu att vi har vinterlov i en och en halv vecka till innan föreläsningarna sätter igång igen :)
 
Så egentligen ska jag väl inte klaga utan passa på att "mysa" inonhus med kaffe/te, böcker, tidningar (som jag har en hel hög av och inte ens har haft tid att bläddra igenom!), filmer/serier och skriva på mitt research paper. I alla fall nu när jag både hinner och faktiskt kan unna mig detta. Så... let it snow! :)
 
 

SHOOT

posted on FEBRUARY 5TH, 2013
 
 
 

 

LUCK

posted on FEBRUARY 5TH, 2013
 
 
Sådär nu är tentan avklarad - vad jag kommer att få för betyg återstår att se. Skrev tentan med min parker-penna som jag fick av mina föräldrar i julklapp - den med mitt namn ingraverat, let´s see if it brings me any luck!
Ni ska veta barn, att det inte var helt enkelt - och att jag nu efter detta är ledig och kan njuta av tiden som återstår av mitt winterbreak - eller vänta lite nu - ett research paper ska in om två veckor så better get started with that!
 
photo by me
taken with Nikon D3000


DO NOT LET ME DOWN

posted on FEBRUARY 3RD, 2013
 
 
Såhär roligt har jag en söndag som den här. Solen skiner i alla fall - men dessvärre är Ljubljana täckt av snö igen. Trodde det var full fart mot våren och sommaren - men tydligen så är det full fart baklänges mot vinter igen...
 
photo by me
taken with Nikon D3000


BLACK FEET AND PINK LIGHT

posted on FEBRUARY 3RD, 2013
 
 
Tänkte bara slänga upp en bild på vinglas tillhörande min mormor. Jag vet inte vad ni tycker, men själv anser jag att det är dunder-coola. Lite-spänning-i-vardagen-känsla när man dricker ur dem ;)
Vet dock inte var hon (eller morfar för den delen) köpte dem eller ens när, kan ha varit under 60 - eller 70-talet. Det enda jag vet är att de är gjorda i Frankrike.
 
Och en bild på hennes häftiga taklampa ser ni nedan. What can I say, my nan is one fancy lady ;)
 
 
photo by me
taken with Nikon D3000


21.1 - 1.2

posted on FEBRUARY 2ND, 2013
 
 
De två senaste veckorna.
 
photos from instagram (vicosega)


EXCITEMENT

posted on FEBRUARY 2ND, 2013
 
 
Hello there!
Idag har vi haft störtregn, solsken, ännu mera regn, på gränsen till snöstorm, åskoväder (medan det snöade för fullt) och som lite spänning i vardagen och extra krydda en jordbävning mitt i allt detta - ingenting allvarligt dock, vi kände bara hur allt vibrerade i några sekunder. Men ja, häftigt minst sagt; snöstorm, blixt och dunder och en jordbävning - allt under några minuter!
 
Nu ska jag ta mig ett bad, efter att ha pluggat från morgon till kväll så behöver jag lite hett vatten och en stund av avslappning. Sedan ska jag gå igenom allt studiematerial ännu en gång innan läggdags. Morgondagen blir en kopia av dagen idag. Wonderful!
Är så sugen på att bara läsa, läsa, läsa - såfort tentan är över och the research paper inlämnad om två veckor ska jag fixa iordning en ordentlig bokhög och läsa så mycket som jag bara hinner. Ser verkligen fram emot att få sjunka in i en bra bok - var allför längesedan, två veckor sist om jag inte misstar mig, Fast å andra sidan, studiematerial kan vara roligt också...
 
photo by me
taken with Nikon D3000


ENOUGH IS ENOUGH

posted on FEBRUARY 2ND, 2013
 
För några kvällar sedan...
 
Nu måste jag erkänna en sak. Just nu verkar allt så deppigt och jobbigt. Kan hända att det har med vädret och de här trista månaderna att göra - det är sällan jag känner mig lycklig nuförtiden, det är så mycket som förväntas av en och när man väl klarat av det så är det inte något man får lov att vara glad över eftersom dessa saker trots allt är saker man förväntas klara av! Man borde inte bli glad över att man klarat en tenta - det hör liksom till vardagen. Och så har man så stora drömmar - men inser ganska snabbt att man bara är en medelmåtta och att man får nöja sig med det som erbjuds (som inte alls är det man drömmer om!).
Och just nu känns det som om att om jag kämpar på så går det baklänges, åt fel håll! Som sagt en jobbig period just nu - och jag måste skriva av mig lite.
 
Fast å andra sidan: happiness does not come as a result of getting something we do not have, but rather of recognizing and appreciating what we do have.
Så jag ska sluta gnälla nu!
 
photo by me
taken with Nikon D3000


MINERAL WATER

posted on FEBRUARY 2ND, 2013
 
 
Vi kör på lite mer produkter. De här ansiktsmasken med mineral vatten gör hyn superfräsch och ren. Och den lilla tuben med ansiktskräm till höger, även den består av mineral vatten, känns lätt och håller mitt ansikte återfuktat under hela dagen.
De här produkterna använder jag under helgen/semester/de dagar då jag inte går ut utan bara kan vara hemma utan smink. När jag använder smink rengör jag, sedan förra veckan, ansiktet med produkter från samma märke (Afrodita) morgon och kväll (ska ladda upp dem lite senare). Av alla märken jag använder så måste de här lukta allra godast.
Givetvis är det inte bra att använda så mycket produkter med kemikalier - och jag önskar verkligen att jag kunde vakna på morgonen och se ut som om jag kommit direkt från en skönhetssalong och både vara och känna mig superfräsch -  bara sådär utan jobb och produkter, bara stiga upp på morgonen, slänga på mig kläder och vara färdig för allt vad dagen har att bjuda på. 
Men tyvärr är det inte så... 
 
photo by me
taken with Nikon D3000


PEARLS

posted on FEBRUARY 2ND, 2013
 
 
Älskar verkligen den här duschkrämen och body lotion från Laura Vandini - i och för sig älskar jag allt som luktar gott så det är väl inte så konstigt egentligen ;) Jag kan stå hur länge som helst i en butik (om jag har tid till det vill säga) och lukta på alla sorters krämer. Egentligen är det väl inte direkt bra att hålla på att smörja in sig med diverse krämer titt som tätt - frågan är väl exakt hur många kemikalier man får i sig varje gång!? Men det är nödvändigt!
 

 
 

WEEKEND

posted on FEBRUARY 2ND, 2013
 
 
Hela helgen kommer att spenderas åt plugg - och om jag ska vara helt ärlig så är jag trött på detta. Att plugga och föröska klämma in så mycket info som det bara går men ändå veta att det inte räcker, att känna att man kan men att samtidigt veta att man inte kommer att kunna ens hälften när man väl har den skriftliga tentan framför sig - förstår ni vad jag menar? Att vara 100 % självsäker innan man går in i föreläsningssalen och fem minuter senare känna sig totalt hjälplös och dum i huvudet.
Mer och mer funderar jag över om det bästa ännu vore att gräva ner sig någonstans...tuff dag, ja!
 


WINTERBREAK

posted on FEBRUARY 1ST, 2013
 
 
 
I´m back in Ljubljana! Jag hoppas ni har insett efter att ha tittat på den här fotografierna ätt jag verkligen har haft 11 underbara dagar mitt i det fyra veckors långa vinterlovet. Nu fortsätter jag med att plugga, skriva några tentor och jobba några dagar i nästa vecka - och därefter är det dags för ännu lite ledighet ;) Får se vad jag hittar på då? Har lust att dra på någon utflykt till Alperna ;)
 


RSS 2.0