BREAKFAST

posted on JANUARY 16TH, 2013
 
 
Scones med valnötter och yoghurt.
 
4,5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram kallt smör
3 dl yoghurt
50 gram valnötter
 
Scones ska ätas nygräddade. Förbered kvällen före och stoppa in i ugnen på morgonen eller gör allt i ett svep.
 
1. Blanda de två mjölsorterna, saltet och bakpulvret i en skål.
2. Knåda in smöret med fingrarna till en smulig deg.
3. Rör ner yoghurten till du får en hyfsat jämn smet.
4. Strö i valnötterna och rör ett par varv till.
5. Täck över degen och ställ in i kylen ett liten stund.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Dela degen i fyra bullar.
8. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ställ ut bullarna.
9. Platta till och snitta varje bulle till hälften härs och tvärs i fyra tårtbitar.
10. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Ser sconesen bleka ut så grädda ytterligare ett par minuter.
 
Lycka till! :)
 
photo by me
taken with Nikon D3000


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0