time grabs you by the wrist, directs you where to go


Haha, vilket cp-ryck jag fick idag på morgonen (mitt i natten). Jag drömde att jag vaknade när väckarklockan satte igång, duschade, tog på mig, åt frukost, och cyklade ner till jobbet. Skulle precis sätta mig i soffan på kontoret för dagens morgonrapport när jag helt plötsligt vaknade. Drömmen var så verklig och logisk (för annars brukar mina drömmar vara så ologiska så det finns inte!) så att när jag vaknade så tänkte jag panikslaget "men varför är jag tillbaka i sängen, jag kom ju precis till jobbet". Hahah, riktig panik fick jag. Sedan såg jag att klockan var 01.00 och förstod ganska snabbt att allt hade varit en dröm...

Dvs, fram till 05.30. För då var det minsann dags att göra sig redo och bege sig till jobbet på riktigt. Under hela morgonrapporten var jag redo på att slängas tillbaka i säng vilken sekund som helst :)
Jobbade bara från 07.00 till 13.30 och även om det var hur kul som helst idag, och att jag sprang runt lite både här och där i byggnaden så gick timmarna trögt...

När jag väl var hemma igen, åkte pappa och jag till biblioteket. Jag fick ett litet tips igår på facebook angående några grymma böcker och tänkte att jag skulle kika om de fanns att låna. De skulle visst finnas på musikavdelningen, så där stod jag i ganska många minuter och letade igenom alla hyllor. Men de fanns inte, antar att alla var utlånade...
Funderade på att haffa första bästa bibliotikarie som "svävade" runt på bibblan och fråga...men...men jag kunde inte riktigt med detta! För hur skulle tanterna uppfatta mig om jag gick fram till dem och bad om att få låna "Stolthet och sångröst", "Borta med munspelet" och "Parry Hotter och de vises gitarr"...

OCH NU HOPPAS JAG VERKLIGEN ATT NI ALLA FÖRSTÅR ATT JAG BARA SKÄMTAR!!
Klart att jag fattar att det inte finns böcker som heter så på riktigt!
Kan väl säga också att 1) det VAR faktiskt någon som tipsade mig om dessa och 2) jag förstod med en gång att det var ett skämt, så såpass bakom flötet är jag faktiskt inte och 3) jag skulle inte ens hinna säga färdigt första boktiteln innan jag hade börjat skratta hejdlöst!
Fast! Det hade varit jäkligt roligt att fråga helt seriöst om de har dessa böcker när pappa stod bredvid, bara för att se hans reaktion/skämma ut honom lite ;D Haha, jag hade typ fått hem... även om det var jag som körde dit och hade bilnycklarna i min ägo!
Och ifall ni nu undrar så lånade jag en bok med Bob Dylans alla låttexter (typ poesibok) istället :) Lite lätt kvällsläsning.

Jaja, inget mer tjat av det omogna slaget nu. Jag har precis kommit hem från en promenad/powerwalk/lätt löprunda runt sjön och ska installera mig själv i TV-soffan med en skål glass och något bra på TV, det tycker jag att jag förtjänar efter dagens jobb, bokjakt och all motion :)
Hoppas ni får ett härligt avslut på arbetsveckan :)




just want to give you a hand


Innan jag glömmer! Ett litet tips till er alla :) Det här är ingen revolutionerande upptäckt... och har definitivit inte gjorts av mig, men för alla er som kanske inte provat detta än...

Gör pizza med tacobröd. Släng på massor med valfria grönsaker, såsom coctailtomater, babyspenat, zucchini och färska champinjoner etc (mina favoriter!) och toppa sedan med mozzarella eller getost, ringla över lite olivolja. Grädda mitt i ugnen tills osten smälter. Pizzan är därefter redo att avnjutas! :)
Blir inte heller så mättande som en vanlig, utan den här känns extremt fräsch och "lätt" - och framförallt nyttig!

Och vad ni än gör! Gör inte en tacopizza där den toppas med en kombination av gullök, banan, getost, senap och curry! Dvs, om ni inte vill spendera dagen/kvällen med att be till den vita porslinsguden (ni fattar vad jag menar med detta va?? = spy!) :D

Bra gjort av mig att skriva sådana saker när jag ska tipsa om läcker mat... ;)


you are still with me


Ska iväg och jobba en stund, men innan dess måste jag ta tag i saker och ting gällande min dator som får ryck med jämna mellanrum! Att den kommer att krascha är numera bara en tidsfråga. Mer än 25.000 fotografier kommer då att försvinna för gott... SNÄLLAGÖRINTEDET!!

Och jag vet inte vad det är med mig, men varje gång de senaste dagarna som jag klickat mig in på facebook så har jag känt mig så efterbliven... ärligt talat, orka med den sidan!
De kompisar som är mina närmaste vänner, och som känner mig bäst har ingen fb, eller så har de det men vi håller kontakten på annat sätt!
Betyder det att jag är för mogen för fb? Betyder det att jag äntligen är vuxen uppe i knoppen?? ;)




we are only us when we are together


Älskar den här låten! Haha, såhär skulle man allt gå när man "plöjer" fram bland allt folk i storstan ;) Kanske skulle prova... kommer att skämmas ihjäl, så det får kanske bli en stad där jag inte är "känd", dvs där risken inte är så stor att man stöter på någon som man känner ;)

Och ja, jag har gjort saker som dessa förut. T.ex i New York, vid tunnelbanan på Times Square när jag skulle förklara för fyra kompisar (osh, de har jag inte sett på år och dar!) hur man går om man har ett träben. Fasiken vad taskig jag är egentligen, sånt ska man absolut inte skämta om, men till mitt försvar var jag ganska ung och omogen. I alla fall, de fattade inte vad jag menade så det enda som återstod att göra för att "rädda" situationen och min image var helt enkelt att visa dem vad jag menade...

Så jag tittar mig omkring och ser att det är helt tomt på perrongen, bara ett stillastående tåg som stått sådär ganska länge och var säkert tomt, och ställer mig därefter kanske tjugo meter ifrån dem och börjar gå utmed tåget, dvs går vanligt med det enda benet och släpar efter det andra som jag sträckt ut som mycket som det bara går... ja, ni fattar väl - samtidigt som jag förklarar (ropar till mina kompisar) och gestikulerar med händerna vad jag gör!
Mitt i allt, efter några meter (ganska många faktiskt!) vänder jag huvudet åt vänster och tittar på det stillastående tåget... Inte alls tomt märker jag helt plötsligt, utan PROPPFULLT och där alla - och då menar jag verkkligen ALLA - stirrar på mig, från gamla gummor och snygga unga killar till småbarn och allvarliga kostymnissar.

Jag stannade mitt i allt och bara stirrade tillbaka, osäker på hur jag skulle ta mig ur situationen som jag just hamnat i.
Ooooo, panik! Men jag gick därifrån som ingenting ;) Ja, vad gör man liksom??
Inte fasiken tänkte väl jag på att det kunde finnas så mycket folk på ett och samma ställe, lantis som jag är!

Alltså, jag skulle kunna skriva en bok om allt som gick "snett" (situationer där antigen jag eller vi som grupp skämmde ut oss) i New York. Vi ska inte ens gå in på vad som hände med vår guide inne i FN-huset! Vissa saker ska man helt enkelt se till att glömma... och det så snabbt som möjligt!
Men vet ni vad? Det är dessa pinsamheter som blivit de dyrbaraste minnena från NYC, det var inte så kul då men nu såhär i efterhand är det jäkligt roligt :D Så ja, ni har tillåtelse att skratt åt mig - hur mycket ni än vill ;)


it´s been a long time since I was myself


Hallå där ;)
23,7 grader som mest idag! De märks att man är från Sverige - det enda jag vill prata om är vädret ;) Mamma och jag var nere i byn idag och köpte "fesk" direkt från Göteborg (har för mig att de är ganska bra på att hantera fiskar därborta, haha ;). Så stod mamma och jag framför fiskbilden och fiskgubben i sin fiskbil när fiskgubben helt plötsligt säger "osh, vad det är varmt idag... då måste man klä AV sig" och blinkade därefter lite sött. Och mamma ville inte vara sämre hon och kontrade med "men i helgen blir det kallt... då måste man klä PÅ sig" och hötte med fingret åt honom. Själv tänkte jag bara "Jahapp, här står mamma och flörtar med fiskgubben... what´s that all about??" Nädåå pappa, klart att hon INTE gjorde!! :D Han hette säkert Glenn också! "Alla som bor i Göteborg heter Glenn..."
Fisken var rejält god i alla fall ;)

Ser verkligen fram emot påsken nu! Vi har redan fyllt olika godisskålar här hemma med chokladägg - som dock inte får ätas än... vad är då meningen med att ställa fram dem liksom?? Ska nalla några ikväll i alla fall ;)

Nähäpp, nu ska jag ut och röra på mig och andas in lite frisk sjöluft ;)




at first you didn´t believe me


Nu kommer jag få stående ovationer från alla fjortisar i landet! :) Måste bara säga, tycker ni är jättecoola, det var ju några år sedan jag var en sådan själv, och även om jag inte längtar tillbaka till den "tidsepoken" så tycker jag att det var en härlig tid på många olika sätt. Sminka sig som clown, rosa och glitter överallt, ha ett stort behov av att älska sönder en idol = vara totalt hysterisk... ja, listan kan göras lång! :)

Fast jag kan väl påstå att jag aldrig varit en fullfjädrar fjortis. Jag använde inte skokräm som brunkräm i ansiktet, jag pratade inte i timmar med mina kompisar där ord som "men sluuuuuuta", "OMG" och "han är ju så snyyyygg" förekom var tredje sekund och framför allt gick jag inte på konserter där jag skrek/grät/hyperventilerade och filmade med kamera/videokamera/mobil och funderade på att hugga ner personen som sträckte på sig lite framför mig. Och jag gick då verkligen inte fram till någon artist och panikslaget utropade samtidigt som jag grät: "SNÄLLA, kan du signera min panna... och så får jag ta ett kort med dig, smile... och en KRAM, snäääääääälllla".
NEJ, det var verkligen inte min stil!

Och om jag nu ska komma till saken med det här inlägget! Hörde den här låten igår och ja, jag tycker att den är superbra! Jag tycker att Ulrik Munther är riktigt, riktigt bra, för bra faktiskt - ja, jag tycker detta även om jag inte är någon fjortis. Lite löjligt att man ska behöva försvara sig när man säger att man gillar hans musik och folk (de där av det lite mer omogna slaget) reagerar med "men det är ju bara fjortisar som gillar honom".
Har hört att det är många fjortisars pappor som gillar honom också! Och mammor. Och alla mina kompisar. Och killar, både yngre och äldre,. Och musikexperter!  
En vacker dag kommer Ulrik Munther att ta världen med storm, det händer förr eller senare, det är bara att luta sig tillbaka och vänta på ögonblicket det händer, och under tiden njuta av hans oerhört välgjorda, intelligenta, mogna och vackra musik! Jag personligen blir otroligt glad av hans låtar :)
 
Och ålder har ingen som helst betydelse när det kommer till musik. En tonåring som skriver låttexter om saker som inte ens vuxna har fattat än - t.ex. att man ska ta vara på dagen och leva sitt liv - han är värd en guldstjärna bara för det! Otroligt mogen och intelligent kille, inget snack om saken.

Är musiken bra spelar det ingen som helst roll vem som står bakom den. Ulrik Munther skulle kunna vara 5 eller 105 år - jag skulle ändå tycka att han är en väldigt talangfull kille, som verkligen kan sina grejer, allt från instrument och låttexter till röst och personlighet! Kan man bli något annat än impad?? ;) Och ja, grabben är till råga på allt också otroligt söt och snygg!
Ulrik Munther är en supertalang i en klass för sig - och vi i Sverige borde ALLA vara stolta över honom, och det tror jag nog att vi är - väldigt många öppet, alla andra i hemlighet ;)

Så alla ni som inte håller med, ta er för pannan hur mycket ni vill. Bra musik är bra musik, inget att göra åt saken! Och den här låten är perfekt, en riktig "sommar-på-stranden-låt".

Gilla munspelet. Älska gitarren. Avguda rösten.


they all told you I could make you cry


Vi var ute och fixade i trädgården idag, kommer att ha värsta träningsvärken imorgon, och det blev också en och annan löprunda runt kvarteret när hunden bestämde sig för att stalka en cyklist eller joggare. En väldigt intressant (löjlig?) syn för alla inblandade på gatan - förutom mig då ;)

Blankett från skatteverket idag! Har redan med pappas hjälp e-deklarerat (så otroligt lätt och smidigt), och det kommer faktiskt att trilla in några (ganska många :) tusenlappar på kontot före midsommar :) Dem ska jag sätta sprätt på vid första bästa tillfälle som ges ;) Nädå, de ska få ligga och damma ett tag först... ;)

Favoritplatsen just nu :) En av bryggorna nere vid sjön, där jag har suttit någon timme på kvällarna (nu när det är så ljust och varmt) och bara njutit av lugnet som råder där. Andra bilden är gammal, från förra sommaren/hösten tror jag, och ni kan även ta er en titt på ett av mina absoluta favoritcitat :)




we never stop to enjoy ´right now´


Jätteskön helg, verkligen! Har bara varit ute i solen och friska luften från morgon till kväll, och ätit lite gott också ;) Långa frukostar med jordgubbar, kaffe och morgontidning. Och så gjorde pappa sina supergoda hamburgare, bbq på hög nivå! Mamma jobbade hela helgen, så det var bara jag och far hemma, men han jobbar ju hemifrån så han var mest inne på sitt kontor här hemma hela helgen i alla fall. Aaah... jag känner mig som om jag vore tonåring igen...

När vi ändå pratar om solen... satt kanske lite väl länge i trädgården idag på förmiddagen. När jag gick bort med hunden runt sjön framåt kvällen var jag rejält nervös för att bilar kanske skulle stanna när de såg mig, och då menar jag INTE pga någon speciell anledning av det smickrande slaget - utan mer för att de kanske skulle förväxla mig, dvs mitt ansikte med ett trafikljus som visar rött... haha! Nädå, så illa är det inte riktigt! ;)

Och hunden ja! Ursäkta uttrycket men jag får damp på honom. Har inte riktigt förstått hela hans grej med att härma ankor från första till sista steget på våra promenader runt sjön. Försöker han locka till sig några, fågelhund som han är, för om så är fallet så fungerar det i-n-t-e?
Vad är det egentliga målet med dessa ankläten?? Någon som är hundexpert och vet svaret?? :)



behind that camera and those sunshades


Någon timme på förmiddagen idag hade vi hela 22 grader! Det ni... det lär inte hända igen på ett tag!
Tog en promenad ner till sjön framåt kvällen. Utrustad med bra musik i öronen, solglasögon, sprallig hund i koppel i ena handen och systemkamera i den andra - och resultatet blev en perfekt start på helgen :) Nu hoppas vi bara att det vackra vädret håller i sig :)



we are girls, and all girls love you


Ligger här på sängen i skrivandets stund, efter en lång promenad med hunden ner till sjön och sedan runt den också, så det är inte bara att lata sig som står på schemat idag ska ni veta!
Hur som haver, har landat på youtube och tv3 och bläddrar mellan diverse musikvideos. Tittar för tillfället på AdamLive och lyssnar på jullåtar samtidigt... jaja, det är lite för tidigt eller sent, beroende på hur man ser det, för detta men... satan vad bra vissa låtar är alltså! Nu är jag verkligen sugen på att julpynta, hugga ner en gran (inte för att jag personligen brukar göra det!), gå på julmarknad/konsert på Liseberg, äta julbord till kvällsmat...
Av någon konstig anledning är min julkänsla alltid på topp när sommaren börjar närma sig... och försvinner sedan såfort november övergår till december...

Och på tal om konstigheter. Det låter som om grannarna längre ner på gatan håller på att riva sitt hus! Skönt att veta att det inte bara är jag som är konstig!

Äsh, jag vet att det varken är fredag eller lördag idag, men... när det kommer till Marabou choklad så finns det faktiskt inga regler ;)




why don´t you fight away


Jobb från 07.00 till 16.00 (vik. inom vården). Helt slut när jag kom hem igår, det enda som faktiskt verkade fungera för hjärnan var att lägga sig i sängen bland alla kuddar och filtar tillsammans med hunden. Tänkte ringa och rösta på Soldiers på Rix topp 6 kl 6 också, men somnade innan jag orkade plocka upp telefonen. Så att... så var det med den saken! Jag lovar att göra det imorgon. Två gånger!
Blev senare ihjälskrämd av pappa som höll på att möblera om i köket - verkade det som i alla fall - och med tanke på att köket ligger i andra delen av huset än mitt rum, så måste det ha varit hans avsikt att väcka mig på detta sätt! Not cool!

För er som undrar, så är jag bara hemma i Sverige på en liten snabbvisit (och passar på att jobba lite också på stället jag sommarjobbar på). Jag bor sedan fem år tillbaka i Ljubljana i Slovenien, där jag både pluggat språk samt jobbat på universitetet som hjälplärare/vikarie på svenska lektoraten. Jag brukar komma hem till mina föräldrar i sydvästra Sverige, kan inte säga exakt var (pga alla potentiella stalkers, haha), men strax utanför Borås och Göteborg i alla fall ;) lite då och då, när jag är i stort behov av svensk lantchips, köttbullar och lakrits... nädå, får väl tag på det nere i Slovenien också, annars är det ju bara att åka över till Italien och installerar sig på någon IKEA-butik!

Jag bor i Ljubljana eftersom min mamma är från Slovenien (kuststaden Portoroz (Europas andra Monte Carlo brukar det kallas), där mina morföräldrar fortfarande bor, och där vi har hus och spenderade (medan vi gick i skola i Sverige) varenda sommar sedan jag kommer ihåg med att träna segling i segelklubben, spela tennis, ta minigolf-rundor på blodigt allvar med kompisar och kusiner, sola och plaska i vattnet, hänga på glassbarer, äta god Medelhavsmat och bara ha det allmänt bra nere vid Adriatiska havet ;)
Det är fortfarande en av de platser jag trivs allra bäst på, brukar åka ner dit över helgerna när jag är i Slovenien. So now you know!

Kort och gott, jag ville helt enkelt lämna livet i Sverige ett tag och prova på att bo någon annanstans.
So far so good, kan jag väl säga ;)




life goes up and down and all around


The lofty lads from Helmsley, George Craig at his best and Pob looking like he really would like to be anywhere else but there - like always :)
Vilken jäkla dag det har varit idag, rent vädermässigt alltså. Regn och rusk här i sydvästra Sverige - medan resten av Europa har riktiga vårtemperaturer och strålande sol.
Ah, känslan som uppstår när man tänker på detta... det känns ungefär sååååhääär gött!


just a part of me


Hallå där :) Tänkte bara skriva ihop några rader och välkomna er alla till min nya blogg. Det är dock inte den första jag driver (och kanske inte ens den sista) - men för ett tag sedan blev jag ordentligt sugen på att börja med något nytt och fräscht! Den här kanske inte skiljer så jättemycket från min förra (som jag fortfarande är suppernöjd med, och där jag hade mellan 200 - 300 läsare under de bra dagarna, hehe :), och samtigt känns det lite främmande att klicka sig in här på sidan och inse efter ett tag att det faktiskt är min blogg! Kommer ta ett tag innan jag vänjer mig - och jag ska verkligen se till att fyllla den med alla små och stora guldkorn i mitt liv, saker som jag verkligen älskar, så att det hela känns som "jag" till 100 % :)
So here goes :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0