DON`T STOP

posted on OCTOBER 18TH, 2012
 
 
Slängde ihop en pastarätt med en del saker som jag hittade i kylskåpet - och det blev gudomligt gott. Min syster ord, inte mina ;) Pasta med zucchini, färska champinjoner och purjolök i gräddsås - och toppade det hela med hasselnötter och bitar av brieost. Rekommenderas!
 
Igår mellan två föreläsningar hade jag några timmars ledighet att slå ihjäl vilka jag spenderade med min syster inne i stan. Drack morgonkaffe på Le Petit Café (och störde oss halvt galna på ett par brevid), lite shopping inne på ZARA, köpte boken Never Let Me Go av Kazou Ishiguro som jag kommer att skriva ett arbete om om några veckor, vandrade genom en av parkerna och lunchade thailändsk på Thai Inn. Tog en hel del bilder med min telefon som jag tänkte göra ett collage av så att ni skulle kunna få se exakt hur underbat det är i Ljubljana under en solig och varm höstdag. Dessvärre kunde jag inte överföra bilderna till dator eftersom det krånglade hela tiden... men men, ska försöka fixa detta snarast möjligt!
 
Idag spenderade jag de första vakna timmarna på universitetet och på min för tillfället favoritkurs = forskiningsarbete, skriftlig och muntlig kommunikation (allt hålls naturligtvis på engelska) :) Hem en sväng och därefter två timmars spanska. Vår professor är så härlig - och allt går så fort, hon bara pekar på någon i klassen och skriker sedan ut sin befallning. Men hon blir aldrig arg eller otrevlig - och vi lär oss så otroligt mycket på bara några få minuter. Riktigt nöjd är jag!
 
Kom hem någon gång vid halv fem snåret efter att han gjort spanska läxan på bussen och verkligen försökte att inte bry mig om snubben som satt brevid och tittade på mina papper. Det var en kraftansträgning i sig!
 
Och nu över till vädret. Hela 23 grader och strålande solsken njöt vi av idag i Ljubljana. Imorgon? 26 grader :) Varmt och soligt ändå fram till nästa vecka. I´m loving it. Indiansommar när den är som allra bäst!
Och på morgonen är det så otroligt friskt ute. Älskar att så och vänta på bussen med en coffe-to-go i näven, se solen sakta men säkert stiga upp bakom skyskraporna och andas in den friska höstluften. Och så att sitta på bussen genom centrum och se staden vakna till liv :)
 
photos by me
taken with Nikon D3000

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0