BRITISH

posted on MAY 31ST, 2013
 
Ok, jag vet att jag publicerat den här videon ett antal gånger tidigare... och nu måste jag bara göra det igen! Det här är perfektion! Videon, musiken, kläderna, Burberry - do I need to go on? Take me back to England...
 
 
 


IT´S HARD TO FEEL HIGH WITHOUT THE LOWS

posted on MAY 31ST, 2013
 
Hela resterande fredagskväll och helgen (förutom några inplanerade pauser) kommer att spenderas med nästan i diverse studieböcker. Så mycket information som ska in - och en sådan lite hjärna...hur ska detta gå?!
 
 

 

CHERRY

posted on MAY 31ST, 2013
 
Gott folk, den här gången lyckade jag få hem parfymen - hela parymen. Häromdagen råkade jag tappa påsen och glaset gick sönder, så det var bara att slänga allt i närmaste papperskorg... Tyvärr hade jag ett vittne med mig, så den här incidenten kommer jag inte kunna förtränga....
 
 
photo by me
taken with Nikon D3000


SINKING LIKE A STONE

posted on MAY 31ST, 2013
 
Lite nytt i garderoben - mjuka material i vit, beige och mintgrön färg :) Jag älskar mintgrönt tillsammans med vitt!
 
 
photo by me
taken with Nikon D3000


MIX

posted on MAY 31ST, 2013
 
Det här provade jag för inte så länge sedan. Man kanske kan göra detta själv också, verkar inte så komplicerat :) Jag har en näve av dessa i en liten burk som jag alltid har i väskan-of-the-day. Så att när energin rinner iväg så har jag något att ladda med ;) En torkat frukt- och nötblanding är aldrig fel i en storstad. Det finns så många restauranger och caféer här men sällan har man tid att besöka dem...knäppt!
 
 
photo by me
taken with Nikon D3000


GOING TO MAKE IT

posted on MAY 31ST, 2013
 
Hejsan! Hade min stora muntliga presentation igår - och det gick så fantastiskt bra! Annars brukar jag bara vara lite pirrig innan jag ska ställa mig upp och dela med mig av allt jag har att säga. Igår när jag ställde mig framför mina 50-60 studiekamrater och blickade ut över havet av dessa försvann all nervositet. Jag njöt, jag ville inte att det skulle ta slut, jag har nog aldrig pratat med en så klar, säker och hög röst, aldrig känt att mitt engelska (amerikanska) uttal varit så bra, aldrig känt att jag hade hela presentationen under kontroll från första till sista sekund... vid meningen "at the heart of this novel lies the question of whether the problems of society and all its ill can be traced back to the defects of human nature" (så får ni ett smakprov på vad jag pratade om också ;) så kände jag bara att det här kan jag tänka mig att göra varenda dag!
Sedan vad jag får betyg är en annan femma :)
 
På eftermiddagen tog jag tåget till Celje för lite svenska undervisning :) En lång dag med så många intryck och så mycket som gjort mig självsäkrare. A day to remember!
 
 

 
 

SOONER OR LATER

posted on MAY 27TH, 2013
 
Check this out! Look who´s back on track :) Senast jag uppdaterade något här var innan jag åkte ner till kusten i en vecka, innan tentan jag hade i lördags (3 ämnen i ett, svettigt och stressigt värre!), innan alla turer fram och tillbaka mellan Ljubljana och Celje och innan inlämningen av slutprojektet i presentation techniques som inträffade för exakt fem minuter sedan ;) Nu har jag bara den stora muntliga presentationen på torsdag kvar så det lär bli en hel del skriverier om detta nu  - om hur "inte nervös" jag är (fast jag är det) och om hur nervös jag är (fast jag inte är det)... om ni hänger med i svängarna ;)
 
Annars då? Min förkärlek till pastasallader är tillbaka, har hittat kanske den bästa låten hittills, sett Danmark vinna Eurovision (min favorit tillsammans med Norge och Ukraina), pratat i telefon med en person i 5,5 timmar utan paus - vilket fick min mormor att hävda att jag inte riktigt är klok. Därför; hela resterande vecka nere vid kusten var hon alltid fem meter ifrån mig, när jag satt på bakongen och åt frukost med en utsikt över Adriatiska havet satt hon i närheten och iakttog mig, även om hon låtsades läsa - och varje gång min telefon pep till granskade hon mig alldeles för länge för att det ska anses som ett normalt beteende ;) 
 
Vidare så har jag ställt upp på bokmässan här i Ljubljana, och hade då hand om nybörjar-kursen i svenska. Riktigt roligt! :)
Suget på att blogga har väl inte direkt varit där det skulle - men idag fick jag massor med inspiration igen, så here we go again then :)
 
 
Lite gott och blandat i form av grönsallad, rädisor, äpple, majskorn, mozzarella, färska champinjoner samt parma skinka :) Perfekt, lätt och fräscht!

 

YOU KEEP PASSING ME BY

posted on MAY 12TH, 2013
 
Tre av mina favorit låtar, troligtvis mina top tre just nu. Den andra är en sådan låt som bara får mina tårar att forsa. Tredje är en speciell låt .) Och den första är min absoluta favorit!
Nu (efter tentorna) kommer jag att vara på jakt efter piano noter till de här tre - i sommar ska det spelas piano som aldrig förr!
 
 
 

 

KEEP ME

posted on MAY 12TH, 2013
 
Hoppas ni har haft en underbar helg? :) Det har jag även om det har regnat non-stop - men med lite sällskap av det bättre slaget förvandlas varenda regndroppe till solsken ;)
Fotografiet är taget hemma i Sverige förra sommaren. För några veckor sedan klippte jag mig kortare, och hade då lite lägre än till axlarna - nu har håret växt en hel del igen :) Vet inte hur jag vill ha det just nu - men det projektet får jag ta itu med direkt efter tentorna...
Bara ett inlägg på tal om ingenting, som ni märker ;)
 
 


DESTINY

posted on MAY 12TH, 2013
 
 

 

MORNING

posted on MAY 12TH, 2013
 
Såhär startar jag mina dagar sedan några veckor tillbaka. Äggröra med olivolja (har börjat använda kokosolja och det är så förbaskat gott, nyttigt etc att jag kommer att tillägna det ett helt inlägg snart!), ett glas apelsinjuice, (ibland lite parma-skinka), en kiwi och en kopp vanilj-cappuccino and I am good to go :)
 
 
photo by me
taken with Nikon D3000


OUT OF THE BLUE AND INTO THE BLACK

posted on MAY 12TH, 2013
 
Hejsan! Längesedan sist. Nu när tentorna närmar sig med stormsteg och alla projekt runt omkring (vissa har med studierna att göra, andra inte) plus lite andra roligheter så finner jag knappt tid att uppdatera här eller läsa andra bloggar för den delen. Instagramar gör jag dock dagligen, kommer ett lass av den varan snart :)
 
Halsbandet är min systers, och köpt på ZARA. Förstår inte varför inte jag kan hitta skönheter som dessa när jag ändå är på jakt efter något att ha runt halsen. Tur att man har en syster...
 
 

 
 

ANY WAY YOU WANT IT

posted on MAY 8TH, 2013
 
En av de bästa låtarna genom tiderna!
 
 


AS YOUR SHADOW CROSSES MINE

posted on MAY 6TH, 2013
 
 


GIVE ME FREEDOM

posted on MAY 6TH, 2013
 
Efter en härlig vecka nere vid kusten med riktig sommar är jag nu tillbaka i ett regnigt Ljubljana. Jag låter bilderna tala för sig själva. Det var mycket under den här veckan som jag inte fångade på bild, men förhoppningsvis kommer dessa minnen inte att försvinna i första taget... ;)
 
 
photos by me
taken with Nikon D3000


RSS 2.0