BREAKFAST
posted on JANUARY 16TH, 2013
Scones med valnötter och yoghurt.
4,5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram kallt smör
3 dl yoghurt
50 gram valnötter
Scones ska ätas nygräddade. Förbered kvällen före och stoppa in i ugnen på morgonen eller gör allt i ett svep.
1. Blanda de två mjölsorterna, saltet och bakpulvret i en skål.
2. Knåda in smöret med fingrarna till en smulig deg.
3. Rör ner yoghurten till du får en hyfsat jämn smet.
4. Strö i valnötterna och rör ett par varv till.
5. Täck över degen och ställ in i kylen ett liten stund.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Dela degen i fyra bullar.
8. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ställ ut bullarna.
9. Platta till och snitta varje bulle till hälften härs och tvärs i fyra tårtbitar.
10. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Ser sconesen bleka ut så grädda ytterligare ett par minuter.
2. Knåda in smöret med fingrarna till en smulig deg.
3. Rör ner yoghurten till du får en hyfsat jämn smet.
4. Strö i valnötterna och rör ett par varv till.
5. Täck över degen och ställ in i kylen ett liten stund.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Dela degen i fyra bullar.
8. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ställ ut bullarna.
9. Platta till och snitta varje bulle till hälften härs och tvärs i fyra tårtbitar.
10. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Ser sconesen bleka ut så grädda ytterligare ett par minuter.
Lycka till! :)
photo by me
taken with Nikon D3000
Kommentarer
Trackback