ROSEMARY
posted on MARCH 2ND, 2013
Morotsoppa med rosmarin.
Allt du behöver till cirka fyra portioner är 1 kg morötter, 1 stor gul lök, 2 msk smör, 1 l vatten, 1 msk rosmarin (gå efter smak, jag tar mindre eftersom det inte direkt är min favorit, fast ändå väldigt gott ihop med morötter), 1 dl creme fraiche och 2 buljongtärningar.
1. Börja med att fräsa lök och morötter i smör. Tillsätt vatten, buljonträningar samt hälften av rosmarinen. Koka på svag värme till morötterna är mjuka, cirka 15 minuter.
2. Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer tills den blir slät. Jag gjorde inte det den här gången - men nästa gång är det ett måste! Häll tillbaka soppan i kastrullen. Vispa i creme fraiche och resten av rosmarinen. Låt soppan koka ihop i ytterligare några minuter. Salta och peppra om det behövs.
3. Servera med nybakat bröd.
photo by me
taken with Nikon D3000
Kommentarer
Trackback